Cele mai utile 5 sporturi anti stres

Autor: Maria Sorescu

Sportul este una dintre cele mai bune metode de a înlătura stresul, însă și aici sunt sporturi și sporturi.

Cunoscutul antrenor Steve Compagnon, de la Klay Paris, a făcut un top cinci cele mai potrivite activități fizice de îndepărtare a stresului.

„Toate sporturile declanșează secreții de endorfină, hormonul stării de bine, dar unele sunt mai productive decât altele. Secretul este mișcarea constantă. Mulți dintre cei cu care lucrez mă sună deseori să anuleze ședințele de pregătire pentru că sunt obosiți, deprimați sau nu au chef, iar eu încerc să-i conving că tocmai atunci trebuie să facă sport și insist să facă sport. Mereu mi-au mulțumit.”, a declarat Steve Compagnon.

Pe primul loc în clasamentul său este alergarea. Antrenorul recomandă un început treptat ca viteză și un final de antrenament în care să încetinim.

A doua activitate fizică este crossfit, adică un mix între ridicarea halterelor, cardio și gimnastică. Fiecare sală serioasă are un asemenea program, care dă rezultate bune și la nivel psihic.

Un alt sport util împotriva stresului este săritura cu coarda. O recomandare suplimentară este legată de încălțăminte, pentru că este nevoie de ceva care să amortizeze săriturile.

Al patrulea sport recomandat este boxul sau lovirea sacului de box, o activitate care elimină stresul, nervii, plusul de agresivitate și nemulțumirile. Studiile chiar au dovedit că oamenii se simt eliberați după o ședință de box.

A cincea activitate fizică este Yoga bikram, un set de 26 de exerciții de yoga executate la 40 grade Celsius. Mai este cunoscută și ca hot yoga. Ajută la eliminarea rapidă a toxinelor, dar nu se recomandă mai des de o dată pe săptămână.

 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 21 Aug. 2019

Marina Baboi, două medalii de aur și una de argint la evenimente în Cehia

 Atleta română Marina Andreea Baboi a avut patru zile intense, participând la două reuniuni atletice în Cehia. La fiecare dintre evenimente a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Autor: Maria Sorescu / 20 Aug. 2019

Sulițașul Alexandru Novac a câștigat reuniunea atletică de la Espoo

 Localitatea finlandeză Espoo a găzduit o reuniune atletică la care s-a remarcat și sportivul român Alexandru Novac. 

Autor: Andrei Szabo / 19 Aug. 2019

Alin Firfirică, argint la reuniunea atletică din Luxemburg: „Sunt mulțumit de rezultat”

 Luxemburgul a găzduit în week-end-ul recent încheiat o reuniune atletică la care a luat parte și sportivul român Alin Firfirică.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.