Cele mai utile 5 sporturi anti stres

Autor: Maria Sorescu

Sportul este una dintre cele mai bune metode de a înlătura stresul, însă și aici sunt sporturi și sporturi.

Cunoscutul antrenor Steve Compagnon, de la Klay Paris, a făcut un top cinci cele mai potrivite activități fizice de îndepărtare a stresului.

„Toate sporturile declanșează secreții de endorfină, hormonul stării de bine, dar unele sunt mai productive decât altele. Secretul este mișcarea constantă. Mulți dintre cei cu care lucrez mă sună deseori să anuleze ședințele de pregătire pentru că sunt obosiți, deprimați sau nu au chef, iar eu încerc să-i conving că tocmai atunci trebuie să facă sport și insist să facă sport. Mereu mi-au mulțumit.”, a declarat Steve Compagnon.

Pe primul loc în clasamentul său este alergarea. Antrenorul recomandă un început treptat ca viteză și un final de antrenament în care să încetinim.

A doua activitate fizică este crossfit, adică un mix între ridicarea halterelor, cardio și gimnastică. Fiecare sală serioasă are un asemenea program, care dă rezultate bune și la nivel psihic.

Un alt sport util împotriva stresului este săritura cu coarda. O recomandare suplimentară este legată de încălțăminte, pentru că este nevoie de ceva care să amortizeze săriturile.

Al patrulea sport recomandat este boxul sau lovirea sacului de box, o activitate care elimină stresul, nervii, plusul de agresivitate și nemulțumirile. Studiile chiar au dovedit că oamenii se simt eliberați după o ședință de box.

A cincea activitate fizică este Yoga bikram, un set de 26 de exerciții de yoga executate la 40 grade Celsius. Mai este cunoscută și ca hot yoga. Ajută la eliminarea rapidă a toxinelor, dar nu se recomandă mai des de o dată pe săptămână.

 

 

 

Poate te interesează şi:

21 Iun. 2019

A 10-a ediție a DHL Carpathian Marathon este SOLD OUT!

  Ediția cu numărul 10 a DHL Carpathian Marathon powered by MPG este SOLD OUT datorită celor peste 1.500 de alergători care și-au exprimat deschis dorința de a trăi LIVE experiența din inima Carpaților, sâmbăta aceasta, pe 22 iunie, la Cheile Grădiștei, Fundata!

Autor: Maria Sorescu / 09 Iun. 2019

Florentina Marincu Iuşco s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

 România are trei sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Autor: Andrei Szabo / 09 Iun. 2019

IAAF își schimbă numele și logo-ul

 La Monaco, reprezentanții Federației Internaționale de Atletism au votat două schimbări majore.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

 A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate. Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, de la ora 19:00.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Liga 1: Viitorul l-a adus pe Ammari, iar Sepsi l-a transferat pe Adebanjo

 Echipele din Liga 1 s-au reunit, dar transferurile curg pe bandă rulantă.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Laura Coman a adus primul aur la Jocurile Europene de la Minsk

 Jocurile Europene de la Minsk au parte de o mediatizare tot mai importantă.