Interviu exclusiv cu pugilista Lăcrămioara Perijoc: Mi-am sacrificat ultimii 5 ani pentru a-mi îndeplini visele

Lăcrămioara Perijoc este un nume consacrat în boxul feminin românesc, adunând deja numeroase medalii pe plan intern și internațional.

Pugilista reprezintă de ceva vreme clubul CSA Steaua și a boxat de-a lungul vremii la mai multe categorii.

Fie că a fost vorba de 51 de kg sau 60 de kg, Lăcrămioara Perijoc a arătat mereu combativitate și forță.

Sportiva originară din Suceava are planuri mari pentru anii următori și ne-a oferit un scurt interviu în care a vorbit despre ambițiile sale, dar și oamenii care îi sunt alături.

 

Ziarul de Sport: Cum te pregătești în această perioadă și care sunt obiectivele tale pe termen scurt și mediu ?

Lăcrămioara Perijoc: În această perioadă mă pregătesc intens, deoarece la sfârșitul lunii voi participa la un turneu de pregătire în Spania, unde mi-am propus ca obiectiv o medalie. Pe termen ceva mai lung, adică la anul, îmi doresc să fiu în cea mai bună formă și să urc pe podium la Campionatul European și Mondial.

Ziarul de Sport: Ești o sportivă consacrată. Cât de greu a fost drumul până la acest punct ?

Lăcrămioara Perijoc: Pot spune că am muncit enorm pentru a fi cea de astazi. Mai exact mi-am sacrificat ultimii 5 ani în care am renunțat la toate plăcerile pe care și le dorește un adolescent și sunt dispusă să mai trag câțiva ani pentru a-mi îndeplini visele. Viața de sportiv e atât de frumoasă pe cât e de grea. Eu iubesc ceea ce fac și de aceea mi se pare ușor.

Ziarul de Sport: Care a fost cea mai frumoasă victorie pentru tine și de ce ?

Lăcrămioara Perijoc: Victoriile sunt întotdeauna frumoase, dar unul dintre meciurile care mi-a plăcut cel mai mult și care mi-a dat încredere în mine a fost cel de anul trecut de la Campionatul Mondial cu reprezentanta Chinei. Ea este campioană Mondială și vicecampioană Olimpică în 2012. Deși am pierdut acest meci pentru mine a contat enorm, deoarece am simțit că diferența nu a fost mare.

Ziarul de Sport: Ce te-a motivat să continui în acest sport și de ce te-ai apucat de box ?

Lăcrămioara Perijoc: Sunt sigură că m-am născut să fiu sportivă. Iubesc sportul în general, dar boxul în special. Când mi s-a oferit această șansă să fac box nu am stat mult pe gânduri. Cred că m-am îndrăgostit de box de prima dată de cand am intrat în sală. În timp, mi-am dorit să ma autodepășesc zi de zi și să ajung printre cele mai bune. Vreau să fiu cea mai bună și motivația cea mai mare o găsesc la oamenii care mă susțin și pe care îi simt aproape cu adevărat. Ei sunt antrenorii și familia.

Ziarul de Sport: Ce ar trebui să se îmbunătățească în boxul feminin de la noi ?

Lăcrămioara Perijoc: Cred că în box în general ar trebui îmbunătățite anumite lucruri. Dar la noi în boxul feminin cred ca ne lipsesc foarte mult meciurile internaționale. Avem nevoie de oameni care să investească în box și să fie convinși că și femeile pot face box și de multe ori mai bine ca bărbații.

Ziarul de Sport: Cum te pregătești mental înainte de un meci ?

Lăcrămioara Perijoc: De obicei înainte de un meci sunt foarte concentrată, îmi pun bine la punct tactica, știu că sunt foarte bine pregătită și știu pentru ce mă aflu acolo. Sunt gata mereu înainte de un meci să dau tot ce am mai bun.

Ziarul de Sport: Care sunt persoanele care te-au ajutat cel mai mult în carieră ?

Lăcrămioara Perijoc: În primul rând cei care m-au ajutat cel mai mult și vreau să le mulțumesc sunt antrenorii mei Adrian și Mihaela Lăcătuș. Cred că sunt oamenii cărora le datorez ceea ce sunt astăzi, atât ca sportiv cât și ca om. O altă persoană care m-a ajutat și vreau să îi mulțumesc este colega mea de lot Claudia Nechita, care a știut mereu să mă facă să îmi doresc să fiu mai bună. 

 Foto: Claudia Nechita și Lăcrămioara Perijoc

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 02 Iun. 2020

Floyd Mayweather va suporta cheltuielile cu funeraliile lui George Floyd

 Moartea lui George Floyd, în condiții de abuz din partea autorităților, a determinat numeroşi atleţi şi profesionişti din ligi sportive să-și arate solidaritatea față de victimă și să condamne excesele polițiștilor. 

Autor: Andrei Szabo / 15 Mai 2020

Judokanii români s-au întors la antrenamente

 Sportul românesc își revine treptat după starea de urgență.

Autor: Maria Sorescu / 14 Mai 2020

Anthony Joshua nu își va apăra centurile până în octombrie

 Boxerul Anthony Joshua, deţinătorul titlurilor de campion mondial WBA, IBF şi WBO la categoria grea, nu se încumetă să urce în ringul de box prea curând.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 03 Iun. 2020

Liga 1 se reia la 12 iunie. Programul meciurilor

 Fotbalul românesc a primit undă verde pentru a se relua. 

Autor: Maria Sorescu / 03 Iun. 2020

Campionatul Bulgariei se va relua cu spectatori

 Prima ligă de fotbal din Bulgaria se reia la finalul acestei săptămâni.

Autor: Maria Sorescu / 02 Iun. 2020

Antrenorul Pero Milosevic a plecat de la Poli Timișoara și a semnat cu HC Buzău

 Echipa de handbal masculin Poli Timișoara suferă pierderi importante la capitolul lot și staf tehnic.