Dopajul de la Beijing ajută 4 sportivi români: Gheorghiță Ștefan, Cristina Casandra, Eusebiu Diaconu și Roxana Cocoș vor avea o festivitate specială

Autor: Nicolas Grama

Comitetul Olimpic și Sportiv Român organizează o ceremonie specială pentru a răsplăti patru sportivi români participanți la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Gheorghiță Ștefan, Cristina Casandra, Eusebiu Diaconu și Roxana Cocoș au avansat în clasamentul competițiilor lor după ce alți contracandidați au fost depistați dopați.

Cel mai avantajat este luptătorul Gheorghiță Ștefan, care va primi medalia de bronz la categoria 74 kg (stilul liber), obținută la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Atleta Cristina Casandra va fi premiată pentru locul 4 ocupat la 3.000 m obstacole la competiția din China. Ea terminase pe cinci în finală, dar medaliata cu bronz, Ekaterina Volkova, a fost descalificată.

Eusebiu Diaconu va fi premiat pentru locul 7 ocupat în clasamentul întrecerilor de lupte greco-romane, în limitele categoriei 60 kg, iar Roxana Cocoș va fi răsplătită pentru locul 7 pe care s-a clasat in ierarhia feminină de la haltere, la categoria 58 kg.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 27 Iun. 2019

Corina Căprioriu s-a retras din activitatea sportivă

 Judo-ul românesc rămâne fără o sportivă de amploare. 

Autor: Andrei Szabo / 23 Mai 2019

Boxul ar putea fi totuși inclus în programul Jocurilor Olimpice din 2020

 Federația Internațională de Box este pe lista neagră a Comitetului Internațional Olimpic.

Autor: Maria Sorescu / 12 Mai 2019

VIDEO Inedit / Un judoka a fost descalificat după ce i-a căzut telefonul pe tatami

 Purtarea de obiecte în kimono în timpul luptelor este interzisă de regulament.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Liga 1: Poli Iași câștigă la limită duelul cu Astra Giurgiu. Dan Alexa renunță la postul său

 Poli Iași a câștigat cu 1-0 duelul cu Astra Giurgiu din etapa a doua a Ligii 1 și adună patru puncte după primele două meciuri ale stagiunii.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Patricia Țig a pierdut în ultimul act la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig a fost la un pas de a scrie istorie devenind prima jucătoare din istorie ce câștigă un turneu WTA din postura de jucătoare neclasată.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Ziua de sâmbătă, prolifică pentru stranieri

 Stranierii naționalei au avut o zi de sâmbătă prolifică. Goluri și pase de gol au venit din partea celor implicați în meciuri ieri.