Cel mai modern resort de golf din România a fost construit la Ciugud (Alba)

Autor: Maria Sorescu

Golful a căpătat tot mai mulți adepți în ultimul deceniu în România, iar nevoia practicanților acestui sport a primit un raspuns prin apariția celui mai modern resort rezervat golfului din țara noastră.

Locația aleasă de investitori este satul Teleac, din comuna Ciugud a județului Alba. Este vorba de localitatea rurală din România care a atras cele mai multe fonduri europene şi care are utilităţi în fiecare sat, piste de biciclete sau drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole.

Aproximativ 15 milioane de euro a costat amenajarea spațiului rezervat golfului. Noul club de golf are o suprafaţă de 62 de hectare, fiind cel mai mare teren de golf din România, și dispune de o serie de facilităţi de cazare şi relaxare.

Numele resortului va fi Theodora Golf Club și va fi deschis începând din primăvara anului 2018.

„Complexul îşi propune să devină o destinaţie pe harta turismului românesc şi să crească potenţialul turistic al zonei, la nivel naţional şi internaţional datorită poziţionării sale excelente, chiar în inima ţării, în una dintre cele mai valoroase zone româneşti” a declarat Ioan Popa, preşedintele Theodora Golf Club, potrivit news.ro.

Terenul de golf are o suprafaţă de 56 hectare, pe care se desfăşoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din ţara noastră. Va fi cel mai lung parcurs din Europa - PAR 6, de 735 de metri.

Noul club asigură și spații de învăţare și perfecționare ale acestui sport, în cadrul zonelor de driving range. Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu maşina faţă de Alba Iulia, iar distanţa faţă de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între 1 şi 2 ore.

Resortul Theodora Golf Club cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, o sală conferinţe, o piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar şi restaurantul fine-dining. Resortul deţine un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior şi 100 locuri pe terasă. 

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Mai 2024

Nikola Jokic se alătură granzilor din istoria NBA după al treilea titlu de MVP

 Cu toate că Jokic a strălucit individual, echipa Denver Nuggets are probleme în semifinala Conferinței de Vest.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

 Mălina Călugăreanu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Apr. 2024

Cum reduci colesterolul cu ajutorul activităților sportive

 Activitatea fizică regulată este de multă vreme promovată ca o piatră de temelie a unui stil de viață sănătos.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec.