Asaltul final al lui Lucian Sânmărtean. Ce presupune noua provocare a mijlocașului ?

Autor: Nicolas Grama

Lucian Sânmărtean a ajuns la 37 de ani și încă mai are dorința de a intra pe teren și a-și etala abilitățile tehnice.

Mijlocașul este aproape de a semna un nou contract, potrivit apropiaților săi.

Fotbalistul care a evoluat de-a lungul timpului la Gloria Bistrița, Panathinaikos, Utrecht, Vaslui sau Steaua vrea o nouă provocare.

Ce înseamnă asta ?

Este o reacție normală a fotbalistului care simte că nu a oferit suficient și căruia îi este greu să renunțe la activitatea care l-a lansat în notorietate.

Sânmărtean poate că nu mai are agilitatea de altă dată, dar dispune de o viziune de joc și de o tehnică pe care orice club de la noi și le-ar dori.

Însă de multe ori este greu să treci peste imaginea vârstei înscrise în actele de identitate. Sânmărtean nu mai e la fel de tânăr, iar acest aspect ridică multe întrebări.

L-am văzut pe Lucian Sânmărtean în numeroase interviuri, iar ceea ce am remarcat în discursul său este o maturitate remarcabilă. Și o autocunoaștere care-i permite să mai spere că mai are ceva de arătat.

Poate nu neapărat la nivelul performanțelor. Mi-e greu să cred că Voluntari, sau orice altă echipă l-ar coopta, s-ar bate la titlu, dar e vorba de mai mult de atât. Este provocarea de a le arăta și altora cum se pregătește un profesionist și cum vede jocul un tip care are o experiență de sute de meciuri.

Pentru orice club, un fotbalist precum Sânmărtean ar trebui să fie un ajutor substanțial pentru antrenor. Pentru că transmite calitate și seriozitate. Iar marea provocare a lui Lucian Sânmărtean în momentul de față este să dea mai departe aceste principii, dincolo de pase decisive sau goluri pe care va reuși să le întreacă în statistică.

Într-un fotbal dominat de extravaganțe, orgolii și supraaprecieri, Sânmărtean poate aduce un soi de modestie, bunătate și înțelepciune tactică.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !
 

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 19 Apr. 2019

EDITORIAL | Eredivisie, rampa perfectă de lansare pentru tinerele talente. Școala olandeză, definiția succesului natural în fotbal

 De-a lungul anilor, academiile olandeze de fotbal au produs unii dintre cei mai mari jucători de fotbal. Drept consecință, Olanda a avut mai mereu succes internațional, iar acum și cluburile din Eredivisie își caută propriul succes.

Autor: Flaviu Ilie / 08 Apr. 2019

Șansa unei finale legendare în UEFA Champions League. Un ultim duel pentru supremație între Messi și Ronaldo

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt fără dubii doi dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Spre bucuria noastră, a telespectatorilor, am avut norocul de a fi contemporani cu cei doi titani ai sportului și totodată cu rivalitatea impresionantă dintre ei ce ar putea fi încununată în acest an cu un duel în finala Champions League, o bătălia legendară ce ar putea decide care dintre cei doi este mai mare.

Autor: Flaviu Ilie / 07 Apr. 2019

Dinastii neîmplinite: Magia lui Shaquille O’Neal nu a putut aduce titlul în Orlando

 Shaquille O’Neal a fost liderul celor de la Orlando Magic la mijlocul anilor 90 iar alături de Penny Hardaway, Big Fella a fost aproape să aducă un titlu istoric pentru fanciza nou-apărută în NBA.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Apr. 2019

Țucudean, revenire decisivă pentru CFR Cluj

 CFR Cluj se menține lider în Liga 1, după ce a câștigat deplasarea de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a şasea a play-off-ului.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Juventus, din nou campioana Italiei. Record pentru Cristiano Ronaldo

 Juventus Torino a monopolizat campionatul Italiei.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Stranieri în acțiune: Rotariu marchează din nou, Grigore punctează din penalty

 După ce Răzvan Marin și Nicolae Stanciu u marcat vineri, alți internaționali au ieșit în evidență