Asaltul final al lui Lucian Sânmărtean. Ce presupune noua provocare a mijlocașului ?

Autor: Nicolas Grama

Lucian Sânmărtean a ajuns la 37 de ani și încă mai are dorința de a intra pe teren și a-și etala abilitățile tehnice.

Mijlocașul este aproape de a semna un nou contract, potrivit apropiaților săi.

Fotbalistul care a evoluat de-a lungul timpului la Gloria Bistrița, Panathinaikos, Utrecht, Vaslui sau Steaua vrea o nouă provocare.

Ce înseamnă asta ?

Este o reacție normală a fotbalistului care simte că nu a oferit suficient și căruia îi este greu să renunțe la activitatea care l-a lansat în notorietate.

Sânmărtean poate că nu mai are agilitatea de altă dată, dar dispune de o viziune de joc și de o tehnică pe care orice club de la noi și le-ar dori.

Însă de multe ori este greu să treci peste imaginea vârstei înscrise în actele de identitate. Sânmărtean nu mai e la fel de tânăr, iar acest aspect ridică multe întrebări.

L-am văzut pe Lucian Sânmărtean în numeroase interviuri, iar ceea ce am remarcat în discursul său este o maturitate remarcabilă. Și o autocunoaștere care-i permite să mai spere că mai are ceva de arătat.

Poate nu neapărat la nivelul performanțelor. Mi-e greu să cred că Voluntari, sau orice altă echipă l-ar coopta, s-ar bate la titlu, dar e vorba de mai mult de atât. Este provocarea de a le arăta și altora cum se pregătește un profesionist și cum vede jocul un tip care are o experiență de sute de meciuri.

Pentru orice club, un fotbalist precum Sânmărtean ar trebui să fie un ajutor substanțial pentru antrenor. Pentru că transmite calitate și seriozitate. Iar marea provocare a lui Lucian Sânmărtean în momentul de față este să dea mai departe aceste principii, dincolo de pase decisive sau goluri pe care va reuși să le întreacă în statistică.

Într-un fotbal dominat de extravaganțe, orgolii și supraaprecieri, Sânmărtean poate aduce un soi de modestie, bunătate și înțelepciune tactică.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !
 

Poate te interesează şi:

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

Simona, the best is yet to come sau de ce Halep va reuși și mai mult de acum încolo

   Simona Halep a câștigat de o manieră categorică turneul de la Wimbledon, iar finala cu nemesis-ul numit Serena Williams a venit ca o încununare a eforturilor sale din ultima vreme. Ce urmează pentru Simona? Noi credem că acesta e doar începutul apogeului în tenis pentru campioana noastră.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

Autor: Viorel Berbece / 05 Iul. 2019

Daniel Pancu, purtat pe brațe sau alergat pe șine? Marea provocare pentru legenda rapidistă, revenirea în prima ligă

 Toamna trecută, Daniel Pancu a ales să preia echipa sa de suflet. Iar vara aceasta a avut primul său succes pe banca Rapidului, promovarea în liga secundă. Dacă acest obiectiv putea fi atins cu aproape orice antrenor, la cum a arătat seria echipei giuleștene, în schimb accederea în primul eșalon pare o misiune grea pentru orice tehnician, mai ales pentru unul cu foarte puțină experiență, precum Pancu.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

FCSB și Universitatea Craiova merg la braț în turul doi preliminar al Europa League, într-o seară cu multe surprize

  Cum era de așteptat, Universitatea Craiova și FCSB s-au impus și în manșa retur din turul 1 preliminar al Europa League, într-o seară europeană cu multe surprize.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Iul. 2019

Patricia Țig, surpriză de proporții la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig, revenită în circuit după doi ani de pauză, a trecut de Anastasia Sevastova, locul 11 WTA, în optimile de la BRD Bucharest Open.

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

Simona, the best is yet to come sau de ce Halep va reuși și mai mult de acum încolo

   Simona Halep a câștigat de o manieră categorică turneul de la Wimbledon, iar finala cu nemesis-ul numit Serena Williams a venit ca o încununare a eforturilor sale din ultima vreme. Ce urmează pentru Simona? Noi credem că acesta e doar începutul apogeului în tenis pentru campioana noastră.