Laporte cere sânge proaspăt în echipa Franței

Președintele Federației Franceze de Rugby, Bernard Laporte pune presiune pe selecționerul Guy Noves, pentru ca în reprezentativa Cocoșului Galic să apară nume noi.

Înfrângerile dure din meciurile-test cu Africa de Sud din luna iunie, 37-14 și 37-15, au șubrezit mult relația dintre Laporte și Noves. Atunci președintele s-a deplasat chiar la Durban pentru a avea o discuție serioasă cu selecționerul și jucătorii. Acum, acest a declarat pentru La Montagne că vrea nume noi în primul XV:

„M-am săturat să vă că, din 2010, primul XV al echipei noastre nu s-a prea schimbat. Anul 2011 (cu finală de Cupă Mondială) ne-a păcălit un pic. Acum, este urgent să schimbăm lucrurile împreună. Nu vreau să îi impun nimic lui Guy. Dar măcar niște mici schimbări nu ar strica, nu? El are șansa de a avea alături un președinte care a fost la rândul lui selecționer. Aș putea să îi ofer niște sfaturi, din poziția de neutru. Neutru în sensul că nu voi face parte din comitetul de selecție. Dar da, îmi voi spune părerea legată de anumiți jucători selecționați!” a spus Laporte.

Miza pe tineri este soluția, în opinia lui Laporte: „Aș vrea să văd mai mulți jucători tineri, am văzut câțiva și week-end-ul acesta. Și cred că le-ar prinde bine să joace la un nivel superior. Avem câțiva jucătorii care în ultimii doi ani nu au arătat mare lucru și la care poate că ar trebui să renunțăm. Mai ales că mai avem doi ani pentru a pregăti turneul final din Japonia!”.

Prima ocazie pentru schimbări în primul XV al Franței? Meciurile-test împotriva Africii de Sud și a Noii Zeelande, în noiembrie.

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Andrei Szabo / 07 Mar. 2020

Naționala de rugby a României, învinsă de Rusia

 România rămâne cu un singur succes în Rugby Europe Championship, al doilea eșalon continental de rugby.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Naționala de rugby a României a învins Spania în Rugby Europe Championship

 După eșecurile cu Portugalia și Georgia, naţionala României de rugby a bifat prima victorie în Rugby Europe Championship.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.