Interviu exclusiv cu fotbalistul Antonio Manolache (Groningen), văzut de olandezi drept noul Chivu

Autor: Viorel Berbece

Ne plângem că nu mai avem fundași centrali de calitate la echipa națională. Sau fundași stânga. Acest lucru se poate schimba în viitorul apropiat. Antonio Manolache, unul dintre liderii generației de fotbaliști născuți în anul 2000, a ajuns în Olanda și promite lucruri mari de acum încolo!

Format de Petrolul și ajuns apoi la Centrul de Excelență de la Timișoara, Antonio s-a impus repede în echipele de U17 și U18 ale României, la prima dintre ele fiind chiar și căpitan.

Recent, Antonio Manolache a semnat un contract cu echipa de primă ligă olandeză Groningen, după ce i-a impresionat pe cei de acolo, care i-au și pus supranumele de noul Chivu!

Un tip foarte ambițios și încrezător în calitățile sale, Antonio Manolache pare a fi o certitudine pentru viitorul echipei naționale. Vă invităm să-l descoperiți și voi:

Ziarul de Sport: În primul rând, povestește-ne un pic despre cum ai ajuns în Olanda, mai întâi la Twente, ca mai apoi să semnezi cu Groningen?

Antonio Manolache: Eu am jucat prima oară la Petrolul Ploiești, după care am fost selectat la Centrul de Excelență. Acolo am fost contactat de către domnul Nanu, care mi-a propus să merg în ianuarie la FC Emmen, în liga a-2-a din Olanda. Cei de acolo au vrut să mă oprească încă din iarna, dar eu mai aveam patru luni de școală în România.

Cu o săptămâna înainte de terminarea școlii am fost plecat zece zile la Twente. Acolo am avut un turneu foarte bun, am jucat bine, dar cei de la Twente nu ofereau contract și mi-am spus că mai bine mai așteptăm . La o săptămâna după, am vorbit cu impresarul meu și m-am mutat în Olanda și imediat ce am ajuns aici am fost să dau probe la Groningen. Am avut și aici turneu și meciuri de pregătire, toate fiind la U23 . După toată perioada asta cei de la Groningen mi-au oferit un contract și sunt pregătit să ajung cât mai sus !

Ziarul de Sport: Doi de Antonio la juniorii lui Groningen, pentru că alături de tine a semnat și Antonio Sefer. Cât de mult contează că vei juca alături de un român, și încă unul pe care îl știi bine de la națională și de la Centrul de Excelență?

Antonio Manolache: Suntem foarte buni prieteni și mă bucur enorm de mult că sunt alături de el la același club . Noi doi ne știm foarte bine, am jucat foarte mult timp împreună la Timișoara și chiar și înafara terenului eram uniți . Și la naționala amândoi eram si suntem baza echipei!

Ziarul de Sport: Ai făcut un pas mare în carieră, unul care vine să-ți confirme valoarea, dar și care să îți dea încredere. Cum a fost impactul cu fotbalul olandez, cu modul lor de pregătire, dar și cu jocul de acolo, căci ai prins deja un meci în Cupa Olandei la nivel de U19?

Antonio Manolache: Antrenamentele sunt foarte intense , jucătorii de aici nu îți dau timp de gândire, trebuie sa joci repede , să fii bine pregătit atât fizic, mental, cât și psihic . Cei de aici joacă din minutul 1 până la fluierul arbitrului și vor mereu să câștige! Pentru mine este un pas mare și vreau să profit cât mai mult de asta și să îmi arat calitățile și să demonstrez că pot mai mult.

Ziarul de Sport: în primul meci pentru Groningen ai jucat fundaș stânga, deși poziția ta de bază este cea de fundaș central. Cam ca și Cristi Chivu, care și el a plecat de foarte tânăr în fotbalul olandez. Este Cristi unul dintre idolii tăi? Crezi că îi poți călca pe urme?

Antonio Manolache: Eu joc fundaș central, primul meu post de bază. Dar eu am mai evoluat și pe postul de fundaș stânga, ba chiar mai mult la Timișoara am jucat chiar și mijlocaș la închidere! Da, Cristi Chivu este un idol pentru mine de urmat în viață. Chiar și cei de aici când m-au văzut jucând m-au asemănat cu Chivu, mi-au dat și același număr cu care juca Cristi Chivu, cinci . Mi-au pus și chiar și supranumele de ,,Noul Chivu"!

Ziarul de Sport: Ți s-a încredințat banderola la naționala, pe când erai la U17. Ce a însemnat pentru tine acel moment și ce înseamnă în general pentru tine să reprezinți naționala?

Antonio Manolache: Îi mulțumesc domnului Gabriel Manolache pentru încrederea acordată de a-mi înmâna banderola de căpitan din primul meci care a fost jucat de națională cu jucători născuți în anul 2000! Chiar dacă acum nu mai sunt căpitan. nu mi-am schimbat atitudinea în niciun fel. Am rămas tot un lider de echipa. Eu am arătat mereu că sunt un lider și nu mă refer doar în teren. Și înafara terenului am fost un băiat care a fost primul la orice lucru care era de rezolvat. Sunt bucuros că joc pentru echipa națională a României. Când îmbrac tricoul naționalei mă simt cel mai mândru și mereu dau totul în teren !

Ziarul de Sport: Și apropo de naționalele de juniori. Din păcate, rezultatele lipsesc. De ce crezi că se întâmplă asta? Crezi că aceste transferuri de jucători români la echipe bune din afară, de la o vârstă încă fragedă, ar putea reprezenta un colac de salvare pentru viitorul fotbalului românesc?

Antonio Manolache: Este un lucru foarte bun dacă sunt cât mai multe transferuri de la vârste fragede la cluburi din afară, deoarece aici se lucrează mai profesionist. Și mă refer la faptul că ei pun mai mult accent pe copiii din pepiniera clubului, iar asta poate reprezenta într-adevăr o salvare pentru fotbalul nostru. Naționala României de juniori trece printr-o perioadă mai puțin bună deoarece am fost puțin demoralizați după pierderea turneului de calificare, dar o să vină și rezultatele cât mai curând!

Ziarul de Sport. Este știut faptul că în fotbalul olandez dacă ești bun, debutezi de tânăr, și prin asta nu mă refer la 20-21 de ani ca la noi, ci chiar de la 17-18 ani. Tu ai 17, când simți că ai fi gata pentru Eredivisie și mai mult decât atât?

Antonio Manolache: Da, aici in Olanda sunt mulți jucători care au debutat la 17-18-19 ani!La antrenamente trebuie să fii sută la sută , să te antrenezi singur suplimentar, în meciuri la fel, iar cei din conducere îți oferă șansa de a ajunge la prima echipa și de a debuta încă de foarte tânăr. Acum încă sunt în creștere, dar simt că voi fi gata pentru Eredivisie cât mai curând. O să fie o surpriză frumoasă din partea mea, veți vedea!

Ziarul de Sport: Cum vezi duelul românesc cu Ricardo Farcaș, partenerul tău din defensivă de la naționala U18? Sună bine pentru viitorul fotbalului românesc faptul că avem o astfel de rivalitate...în Olanda!

Antonio Manolache: Am o relație foarte bună cu Ricardo, dar când jucam la cluburile noastre noi suntem sută la sută dedicați pe ce avem de făcut, pentru că ambele echipe vor să câștige. Când jucăm nu mai ne gândim că stai că suntem prieteni, trebuie sa câștigăm! După finalul meciului ne felicităm , ne strângem mâna și suntem prieteni. Iar când suntem la naționala noi toți de acolo trebuie să fim uniți și să ducem echipa la rezultatele dorite de toți!

Ziarul de Sport: Unde visezi să ajungi, care este marele tău vis în fotbal?

Antonio Manolache: Mi-aș dori să ajung cât mai sus. Acum eu joc la Groningen și sunt dispus să dau totul pentru acest club. Obiectivul meu acum este să ajung în cel mai scurt timp la prima echipă!

Ziarul de Sport: Crescut de Petrolul, nu ai cum să nu fi rămas „lup”, nu-i așa? Ce părere ai despre actualul proiect de acolo?

Antonio Manolache: Da, din clasa a cincea am ajuns la Petrolul Ploiești. Îi mulțumesc foarte mult domnului Răduță pentru că m-a ajutat să mă vadă cei din conducerea Petrolului, dar cel mai mult îi mulțumesc domnului Cojocaru Iulian pentru că m-a ajutat din toate punctele de vedere și că a fost mereu alături de mine! Este ca un tată pentru mine și îl iubesc la fel cum îi iubesc pe părinții mei! Și domnului Goroneanu pentru tot ajutorul din partea dânsului. Sper să pot să îi răsplătesc pe toți pentru ajutorul primit! Sper ca proiectul Petrolului de acum să fie cât mai bun și sunt convins că va ajunge din nou să se bată pentru primul loc in campionat. Le urez multa multă baftă!

Ziarul de Sport: Care este cel mai prețios sfat pe care l-ai primit până acum în cariera ta. Și de la cine l-ai primit?

Antonio Manolache: Cel mai bun sfat din viața mea nu putea veni decât de la domnul Cojocaru, care mi-a spus: „Muncește pentru visul tău!”.

Ziarul de Sport: În final, un mesaj pentru susținătorii tăi, dar și pentru toți microbiștii din România, deopotrivă?

Antonio Manolache: Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care mă susțin. Într-o bună zi o să vă fac fericiți, când mă veți vedea jucând pentru țara mea!

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Viorel Berbece / 14 Iul. 2018

Interviu exclusiv cu Andrei Dovleac (Rapid București): Aș vrea să scriu o carte despre meciurile cu CSA!

 Andrei Cătălin Dolveac este unul dintre cei mai buni tineri jucători ai Rapidului. Crescut în spirit rapidist, Andrei este un jucător tehnic, pe gustul suporterilor, iar returul din Liga a patra i-a adus din ce în ce în ce mai multe minute alături de idolii Pancu și Niculae. Trecut și pe la AFC Rapid, Andrei Dolveac ne-a vorbit despre actualul proiect care își dorește să aducă Rapidul înapoi în prima ligă.

12 Iul. 2018

Exclusiv. Interviu cu sprintera Adina Cîrciogel, o speranță a atletismului românesc: Proba de 400m mă ține în priză

 Adina Cîrciogel are 17 ani, este brașoveancă și a înregistrat deja performanțe remarcabile la nivelul cadeților.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 09 Iul. 2018

Exclusiv. Interviu cu Toma Vasilescu, fizioterapeut al echipei naționale de fotbal: Reintegrarea sportivului este esențială

Toma Vasilescu este absolvent al Facultății de Medicină Carol Davila din București și s-a specializat în domeniul Fizioterapiei.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.