Interviu exclusiv cu fotbalistul Alexi Pitu (Viitorul Constanța), un decar de mare viitor

Autor: Viorel Berbece

Despre Alexi Pitu se spune că va fi următoarea mare lovitură dată de Viitorul Constanța. Și asta pentru că jucătorul de 15 ani are stofă de viitor mare „decar”.

Și nu o spunem doar noi. O spune și Gică Hagi și încă de mai mulți ani. O spun și nemții, care vor să îl aducă la lotul U15, întrucât Pitu jr. poate juca și pentru ei.

Tatăl său, George, a trecut prin fotbalul german, iar unchiul său, Adi, a avut o carieră frumoasă în Liga I, jucând la echipe precum Rocar, Steaua sau FCM Bacău. Dragostea pentru fotbal, dar și talentul s-au moștenit, iar Alexi are ambiții mari.

Puștiul ne-a vorbit cu nonșalanță despre visul său de a ajunge la Real Madrid sau Bayern Munchen, despre cum decurge procesul său de maturizare, în joc și nu numai, dar și despre sfaturile pe care le-a primit de la cei din jurul său, inclusiv de la Hagi.

Ziarul de Sport: Alexi, de tine se vorbește frumos la Academie, și nu numai, de câțiva ani. Inclusiv Gheorghe Hagi a zis despre tine că ești un decar de mare viitor. Ajuns acum la 15 ani, ce iți propui pe mai departe? Când crezi ca vei debuta in fotbalul mare? Simți că te maturizezi ca jucător?

Alexi Pitu: Pe viitor îmi propun să am cât mai multe realizări la echipa de juniori și sper ca în câțiva ani să debutez pentru Viitorul. În fiecare zi mă maturizez în joc, dar și în comportament.

Ziarul de Sport: Într-un interviu de acum trei ani mărturiseai ca visul tău este să joci la Real Madrid, alături de idolul tau, Cristiano Ronaldo. Crezi că acest vis este unul realizabil în viitorul apropiat?

Alexi Pitu: Este important pentru mine ca în viitor să ajung să joc la un nivel foarte înalt. Eu sper să joc pentru Real Madrid pentru că este echipa mea favorită.

Ziarul de Sport: Sezonul trecut, ați ratat finala Campionatului Național U15, învinși fiind de AS Regal Ferdinand I. Se revanșează generația ta anul acesta?

Alexi Pitu: Anul trecut nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul, dar în acest an cred că ne pregătim foarte bine și avem șanse mari să câștigăm titlul național.

Ziarul de Sport: Un lucru mai puțin știut despre tine este că ai primit convocarea pentru naționala U15 a Germaniei. Vrei să dai curs ofertei și să joci pentru Germania începând cu acest nivel și mai departe sau e încă prea devreme pentru astfel de decizii?

Alexi Pitu: Deocamdată voi juca pentru naționala României (chiar săptămâna viitoare avem două meciuri împotriva Irlandei), dar atunci când voi deveni major o să aleg opțiunea cea mai bună.

Ziarul de Sport: Cum vezi nivelul competițiilor de juniori de la noi? Pentru că rezultatele la echipele naționale întârzie sa apară, la toate categoriile de vârstă…

Alexi Pitu: Nivelul este unul bun, chiar dacă nu sunt rezultate la naționalele de juniori. Unele echipe au academii foarte bune, apropiate de cele din Europa, iar eu cred că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ziarul de Sport: Tehnica s-a moștenit în familie, am putea spune. Pentru cine nu te-a văzut jucând, ai zice că ești mai tehnic decât unchiul tău, Adi? Știut fiind faptul că el mângâia mingea și încânta tribunele când juca în Liga I, chit că uneori asta îi atrăgea eticheta de jucător individualist. Ți-a dat vreun sfat?

Alexi Pitu: Într-adevăr Adi a fost un bun jucător al Ligii I, iar de fiecare dată când mă vede îmi dă sfaturi (râde). Eu sper totuși să joc la un nivel mai înalt decât cel al primei ligi de la noi!

Ziarul de Sport: Mai bine o pasă decisivă decât un gol urât?

Alexi Pitu: Nu contează dacă pasez decisiv sau marchez, important e ca echipa să câștige și să avem o evoluție cât mai bună.

Ziarul de Sport: Ai primit vreun sfat de la marele Gheorghe Hagi? Visezi să îi calci pe urme, de ce nu, poate chiar să îl și depășești?

Alexi Pitu: Mereu primesc sfaturi și încerc să le aplic cât de bine pot. De exemplu, atunci când mă antrenez cu echipa mare, primesc nenumărate sfaturi tehnice și de poziționare. Nu știu dacă pot să îl întrec, dar eu vreau să joc pentru cele mai bune echipe din străinătate.

Ziarul de Sport: Un alt lucru mai puțin știut este că ai jucat alături de vărul Simonei Halep. Ce părere ai despre Dimciu Halep? Simți că veți juca împreună la cluburi mari, poate și la echipa națională?

Alex Pitu: Dimciu este cu doi ani mai mare decât mine și mă ajută faptul că am un asemenea jucător în echipă pentru că mă motivează să cresc în joc. Sper să jucăm împreună la echipa mare și cine știe poate și la națională!

Ziarul de Sport: Bănuiesc că urmărești fotbalul german. Ce echipa crezi că ți s-ar potrivi?

Alexi Pitu: Fotbalul german este preferatul meu, alături de cel spaniol. Îmi place foarte mult Bayern Munchen și ar fi un vis să evoluez în tricoul lor.

Ziarul de Sport: Tu ești un puști charismatic, probabil că dacă vei ajunge sus, te vor căuta și mulți sponsori. Cum crezi că vei rezista în fața tentațiilor care vin odată cu banii? Multi tineri jucători se pierd astfel…

Alexi Pitu: Nu m-am gândit încă la asta, dar cred că nu va fi un impediment în cariera mea.

Ziarul de Sport: În final, un mesaj pentru toți fanii Viitorului Constanța, dar și pentru toți microbiștii români.

Alex Pitu: Mesajul meu este acela că trebuie să fie răbdători pentru că generațiile care vin din urma sunt foarte bune și vor aduce echipa națională la alt nivel!

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !  


 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 19 Mai 2020

Sfaturile unui nutriționist de calibru pentru fotbaliști. Importanța hidratării și a dietei variate

 Tara Ostrowe este nutriționist specializat în sport. Ea a lucrat pentru cluburi din diverse ramuri precum fotbal american, fotbal și atletism.

Autor: Pompiliu Constantin / 19 Feb. 2020

Escalada, sportul speranței. Interviu cu Claudiu Miu, fondatorul Climb Again, un proiect pentru cei dornici să-și depășească limitele

 Claudiu Miu este cel care a demarat proiectul Climb Again în urmă cu câțiva ani iar prin intermediul asociației și clubului Climb Again, el oferă oportunitatea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale să-și recapete încrederea în forțele proprii, să facă mișcare și să aibă o mai bună coordonare în spațiu.

Autor: Flaviu Ilie, Raluca Macavei, Andrei Pietricică, Eduard Tarnu, Alexia Tarnu / 25 Ian. 2020

INTERVIU BILINGV/ Michael Zeman și pasiunea sa nebună pentru Bayern: "Sângele meu este alb-roșu!"

 Ziarul de Sport v-a obișnuit cu articole originale care prezintă povești ce trebuie cunoscute de întreagă lume. Astăzi, pe site-ul nostru este prezentată povestea lui Michael Zeman, zis Buschmann, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai lui Bayern Munchen și printre cei mai înfocați suporteri din acest sport într-un interviu bilingv.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 28 Mar. 2022

Arbitrul Ovidiu Hațegan, operat de urgență după un infarct

 Ovidiu Hațegan, 41 de ani, cel mai bine cotat arbitru al momentului a suferit un infarct.

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Mar. 2022

Xrace 2022. Prima cursă de alergare în zona montană a Buzăului vă propune o experiență deosebită

 Zona montană a Buzăului este mai puțin populară, dar asta nu-i știrbește cu nimic frumusețea. Pe acest lucru mizează și organizatorii concursului de alergare Xrace 2022.

Autor: Andrei Szabo / 27 Mar. 2022

Verstappen, câștigător al Marelui Premiu de F1 al Arabiei Saudite

 Olandezul Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.