Interviu exclusiv cu fotbalistul Gabi Preoteasa (Dunărea Călărași): Suntem o candidată serioasă la promovare!

Gabriel Vasile Preoteasa este unul dintre oamenii de bază ai Dunării Călărași, o formație care își propune obiective mari în acest sezon, odată cu venirea lui Dan Alexa.

Mijlocașul central (dar și închizătorul) de 21 de ani a venit în 2015 de la Viitorul Constanța, iar de atunci nu a mai ieșit din echipa galben-albastră.

Jucătorul originar din Târgu Cărbunești și-a prezentat ambițiile de viitor, alături de echipă, dar și pe plan individual, într-un scurt interviu acordat nouă, în cele ce urmează:

Ziarul de Sport: Pare că ați găsit rețeta câștigătoare, după un început ezitant. Mențineți seria și cu Olimpia, acasă?

Gabi Preoteasa: Am avut într-adevăr un început mai ezitant, dar acum ne-am recăpătat încrederea și moralul și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a câștiga fiecare meci.

Ziarul de Sport: V-ați bătut cu Rapidul lui Dan Alexa pentru promovare. Acum el vă poate duce spre Liga I. Cum este să lucrezi cu Dan Alexa?

Gabi Preoteasa: Este un antrenor profesionist și pasionat de fotbal, ca și mine. Sper sa fie o colaborare cât mai bună și să dau un randament cât mai bun!

Ziarul de Sport: Ești un om de bază pentru Dunărea, încă de la venirea ta de la Viitorul. Echipa, însă, s-a întărit puternic în ultima vreme, inclusiv în zona mediană. Cum vezi competiția pentru postul de mijlocaș central?

Gabi Preoteasa: Pentru o echipă care vrea să promoveze e nevoie de un lot cât mai bun și mai competitiv. Concurența e bine venită pentru a te ajuta să crești în valoare.

Ziarul de Sport: Cu cine crezi că vă veți bate la promovare?

Gabi Preoteasa: Anul acesta competiția, cred eu, o să fie mai aprigă față de anul trecut. Sunt echipe precum Sibiul sau ASA care au început bine campionatul, dar și UTA rămâne o favorită la promovare. Desigur și Dunărea Călărași e o candidata serioasă!

Ziarul de Sport: Cum vezi decizia lui Adi Mihalcea de a pleca de la Dunărea în această vară? Și de ce crezi că nu a reușit la UTA?

Gabi Preoteasa: Nu sunt în măsura să judec decizia domnului Mihalcea. Pentru mine dumnealui a fost un antrenor important în cariera mea și îi doresc să aibă cât mai multe succese în cariera de antrenor!

Ziarul de Sport: Aveți sprijinul autorităților locale, iar conducerea clubului pare în sfârșit una stabilă. Cât de importantă este liniștea, financiară și nu numai, pentru un fotbalist?

Gabi Preoteasa: Pentru un fotbalist contează mult această liniște pentru că se poate concentra asupra muncii pe care o depune și pentru care este plătit.

Ziarul de Sport: Cum vezi nivelul ligii secunde în acest an? Crezi că este superior anilor precedenți?

Gabi Preoteasa: Eu cred că este un nivel de creștere față de anii precedenți, multe echipe întărindu-se cu jucători care au trecut prin Liga I, inclusiv noi.

Ziarul de Sport: Mulți spun că pentru o serie de echipe aceasta este cam ultima șansă de a promova în Liga I, pentru mulți ani de acum încolo, având în vedere că anul viitor, cel mai probabil, vor veni echipe precum Petrolul, U Cluj, Oțelul sau Farul în liga secundă, iar concurența va fi infernală. Ești de acord?

Gabi Preoteasa: Este posibil ca anul acesta să fie ultimul accesibil pentru multe echipe care își propun promovarea în acest an, dar cine știe? Fotbalul este imprevizibil.

Ziarul de Sport: Unde visezi să joci? La ce echipă din Liga I și/sau de peste hotare?

Gabi Preoteasa: Îmi doresc în primul rând să fac pasul cât mai repede și să joc în Liga I. Înafară am două echipe preferate: Milan și Barcelona. Cu multă munca și puțin noroc poate o să am șansa să ajung și acolo (râde)!

Ziarul de Sport: În final, un mesaj pentru suporterii Dunării!

Gabi Preoterasa: Speram să facem jocuri cât mai bune și să îi facem să vină în număr cât mai mare la meciuri. Pentru un fotbalist sunt foarte importanți fanii, așa ca ne dorim să vină în număr cât mai mare pentru a ne susține!

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.

Autor: Andrei Szabo / 04 Sept. 2020

România se încurcă cu Irlanda de Nord, la debutul în Liga Națiunilor

 Irlanda de Nord ar fi trebuit să fie cel mai slab adversar din grupa Ligii Națiunilor și părea adversarul perfect pentru debutul lui Mirel Rădoi la cârma naționalei de seniori.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.