Interviu exclusiv cu handbalistul Roland Thalmaier (Potaissa Turda) despre beneficiile, satisfacțiile, dar și provocările handbalului

Autor: Pompiliu Constantin

Roland Thalmaier va împlini 21 de ani la data de 15 septembrie. Este handbalist la Potaissa Turda, iar mulți experți îl consideră un jucător cu un potențial remarcabil.

Extrema echipei ardelene a cochetat cu fotbalul, înotul și atletismul, fapt care îi conferă un fizic impunător și o forță deosebită în aruncări.

Am stat de vorbă cu Roland Thalmaier despre așteptările sale în noul sezon și cum percepe sportul pe care îl practică deja de un deceniu.

 

Ziarul de Sport:  Ai fost desemnat cel mai bun tânăr jucător în sezonul trecut. Ce înseamnă acest lucru pentru tine în perspectiva noului sezon ?

Roland Thalmaier: M-a bucurat acel premiu. Pentru mine faptul că am ieșit cel mai bun tânăr jucător înseamnă ca voi fi luat mai în serios de acum încolo și cu siguranță se vor uita mai mulți antrenori la mine. 

Ziarul de Sport: Ce înseamnă handbalul pentru tine ?

Roland Thalmaier: Handbalul pentru mine înseamnă un stil de viață frumos, un mod de a-mi expune abilitățile.

Ziarul de Sport: Cum te-ai apucat de acest sport și când ?

Roland Thalmaier: De handbal m-am apucat pur și simplu printr-o joacă, la ora de sport, pe la 11-12 ani. Totul a pornit ca o formă de amuzament, apoi am luat lucrurile în serios și am ajuns unde sunt astăzi.

Ziarul de Sport:  Ești unul dintre jucătorii care au făcut cu succes pasul de la juniori la seniori. Mulți din generația ta nu au reușit. Care crezi că este explicația ?

Roland Thalmaier: Cred că în primul rând curajul și seriozitatea sunt elementele care m-au diferențiat. Mulți nu au șansa sau posibilitatea de practica acest sport la nivel înalt. Eu pot să zic că am avut tot sprijinul din partea echipei să pot să fac pasul așa repede. Mi s-a dat încredere. Am avut șansa, dar și curajul de a mă lupta cu cei mai puternici.

Ziarul de Sport:  Ce obiective ai pe termen mediu și lung ?

Roland Thalmaier: Pe termen scurt, vreau să evoluez cât mai mult și să dau tot ce e mai bun la fiecare antrenament și meci. Pe termen lung îmi doresc să ajung la o echipă mare și să evoluez în Champions League.

Foto: actionfoto.ro

Ziarul de Sport:  Care este cel mai dificil lucru cu care se confruntă o extremă în handbal ?

Roland Thalmaier:  Sincer nu știu ce sa îți răspund. (n. a. râde copios) Depinde de la meci la meci. Depinde de adversar. Sunt multe variabile.

Ziarul de Sport:  Care este cel mai frumos moment trăit până acum în handbal ?

Roland Thalmaier:  Cel mai frumos moment a fost sezonul 2016-2017 în întregime, când am luat prima medalie în Liga Naționala. În plus, am jucat finala în Cupa Challenge.

Ziarul de Sport: Cum vă poziționați în acest sezon ? Ce șanse crezi că aveți să terminați din nou pe podium ?

Roland Thalmaier: Șansele sunt egale pentru fiecare echipă. Neașteaptă un sezon foarte greu. Toată lumea se bate cu toată lumea. Eu zic că dacă suntem foarte atenți la fiecare meci și jucăm la potențial maxim putem urca din nou pe podium. 

Ziarul de Sport: Faci parte și din naționala de tineret. Cum ai caracteriza generația din care faci parte ?

Roland Thalmaier: Nu sunt în măsură să comentez. Rezultatele sunt cele care vorbesc mereu despre calitatea unui sportiv.

Ziarul de Sport: Dacă ar fi să facem un exercițiu de imaginație cu ce handbalist ți-ai dori să fii coechipier ?

Roland Thalmaier: Sincer, nu am nici o preferință. Aș vrea sa fiu coechipier cu cei mai buni. Nu contează cine, dar să fie cei mai buni. Ca saăpot învața cât mai mult de la ei.

Ziarul de Sport: Ce sfat i-ai da unui copil care vrea să se apuce de handbal ? De ce să o facă ? 

Roland Thalmaier:  Să se apuce, pentru că este un stil de viață frumos, dar și greu. Ar putea avea foarte multe avantaje de pe urma oricărui sport. Pe mine m-a ajutat handbalul sa-mi dezvolt o mentalitate de campion, să nu cedez niciodată. M-a educat să duc un stil de viață sănătos. Și sa fiu mult mai responsabil.

 Foto: Ionuț Buharu

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !  

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 19 Mai 2020

Sfaturile unui nutriționist de calibru pentru fotbaliști. Importanța hidratării și a dietei variate

 Tara Ostrowe este nutriționist specializat în sport. Ea a lucrat pentru cluburi din diverse ramuri precum fotbal american, fotbal și atletism.

Autor: Pompiliu Constantin / 19 Feb. 2020

Escalada, sportul speranței. Interviu cu Claudiu Miu, fondatorul Climb Again, un proiect pentru cei dornici să-și depășească limitele

 Claudiu Miu este cel care a demarat proiectul Climb Again în urmă cu câțiva ani iar prin intermediul asociației și clubului Climb Again, el oferă oportunitatea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale să-și recapete încrederea în forțele proprii, să facă mișcare și să aibă o mai bună coordonare în spațiu.

Autor: Flaviu Ilie, Raluca Macavei, Andrei Pietricică, Eduard Tarnu, Alexia Tarnu / 25 Ian. 2020

INTERVIU BILINGV/ Michael Zeman și pasiunea sa nebună pentru Bayern: "Sângele meu este alb-roșu!"

 Ziarul de Sport v-a obișnuit cu articole originale care prezintă povești ce trebuie cunoscute de întreagă lume. Astăzi, pe site-ul nostru este prezentată povestea lui Michael Zeman, zis Buschmann, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai lui Bayern Munchen și printre cei mai înfocați suporteri din acest sport într-un interviu bilingv.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.