Liga 3/ Interviu exclusiv cu Alexandru Grigoraș, căpitanul lui SSC Farul: Suntem echipa fanion, tezaurul Constanței!

La 28 de ani, Alexandru Grigoraș este căpitanul și cel mai experimentat jucător din lotul divizionarei terțe Suporter Spirit Farul Constanța.

Trecut pe la echipe precum Pandurii Târgu Jiu, FC Brașov sau Săgeata Năvodari, Alexandru s-a întors la prima iubire, reușind promovarea anul trecut cu echipa înființată de suporterii Farului.

Acum, Alexandru s-a regăsit cu tatăl său, apreciatul antrenor Petre Grigoraș, iar cei doi vor face echipă pentru a o readuce pe Farul în elita fotbalului românesc.

Ziarul de Sport: Cum vezi debutul în liga a treia? Primele două etape par de foc, după cum zicea și tatăl tău.

Alexandru Grigoraș: Debutul în liga a-3-a se anunță într-adevăr de foc. Întâlnim două echipe puternice în primele două etape, două contracandidate la promovare după intențiile anunțate. Sperăm să trecem cu brio peste aceste două meciuri și să avem punctaj maxim.

Ziarul de Sport: Care sunt șansele voastre, obiectiv vorbind, de a promova în acest sezon? Și cu cine crezi că vă veți bate pentru o nouă promovare? Aveți un lot bun, un antrenor care ar merita să fie la o echipă de Liga 1 și niște suporteri fanatici în spate.

Alexandru Grigoraș:  Șansele noastre la promovare cred că sunt evidente, ținând cont de emulația creată în jurul echipei, jucătorii aduși plus staful tehnic, care este unul demn de Liga 1. Suporterii nu mai au nevoie de descriere. Ei sunt la superlativ ! Toate aceste lucruri ne obligă să demonstrăm pe teren că avem valoare și să ne îndeplinim obiectivul : promovarea!

Ziarul de Sport: Ești căpitanul lui SSC Farul, echipă alături de care au fost și în sezonul trecut. De ce ai luat decizia de a te întoarce acasă atunci și de ce nu ai plecat acum, sigur aveai și oferte mai bune?

Alexandru Grigoraș: Decizia de a mă întoarce am luat-o de un an și jumătate . Instabilitatea echipelor pe la care am activat m-au făcut să iau decizia de a mă întoarce acasă, de a mă ocupa de bussiness și de a activa la echipa de suflet. Totuși, oferte au existat și după ce am promovat cu SSC Farul, dar atașamentul față de echipă mă face să refuz orice ofertă la momentul actual. Am refuzat chiar și o ofertă din prima ligă din Republica Moldova.

Ziarul de Sport: Cum vezi această situație de a nu avea încă un teren bun la dispoziție pe care să vă desfășurați meciurile de acasă? Speri că se va rezolva, totuși, ceva în timp util pentru disputa cu Unirea Slobozia?

Alexandru Grigoraș: Situația terenului propriu este o reală problemă în momentul de față, însă sperăm să se rezolve în cel mai scurt timp. Însă cred că cel mai devreme după cele primele două meciuri de acasă.

Ziarul de Sport: Cum vezi această colaborare cu Viitorul? Mulți suporteri nu sunt chiar de acord să luați jucători de la rivala din județ.

Alexandru Grigoraș:  Colaborarea cu Viitorul este benefică pentru noi. Concurență cu Viitorul ar trebui să fie strict din punct de vedere sportiv . Alte motive nu le găsesc întemeiate.

Ziarul de Sport: Crezi că vechiul Farul ar fi putut să fie salvat, totuși, sau situația era chiar fără ieșire? Măcar acum se pare că aveți și sprijinul autorităților...

Alexandru Grigoraș:  Farul vechi suntem tot noi. Problemele de atunci erau cam fără rezolvare. Fără sprijinul autorităților locale nici acum nu am face față la nivel înalt. Avem nevoie de ei cum avem nevoie și de suporteri. 

Ziarul de Sport: Ai mai făcut echipă cu tatăl tău și la Pandurii. Cum este această regăsire? Pentru că acum el a venit după tine, nu invers. Și dacă tu ai avut vreun cuvânt de spus în această alegere surprinzătoare pe care el a făcut-o?

Alexandru Grigoraș: Regăsirea cu tatăl meu este de bun augur pentru mine. Este o onoare să lucrez din nou cu el. Vorbim totuși despre un antrenor cu peste 300 de meciuri în prima ligă . Decizia a fost 100% a lui.

Ziarul de Sport: Apropo de Pandurii, cum vezi situația de acolo? De la un club care se bătea pentru Europa, la unul care va avea viața grea în liga secundă. Și nu e singurul club la care ai jucat cu astfel de probleme unele nici nu mai există!

Alexandru Grigoraș: Din păcate, situația celor de la Pandurii nu pare roz , se confruntă cu probleme financiare ca de altfel multe alte echipe din fotbalul românesc. Și chiar întreg sportul românesc. A devenit o problemă națională, din păcate.

Ziarul de Sport: Ți-ai dori și tu o carieră în antrenorat sau te-ar tenta mai degrabă o experiență în birouri după ce îți vei pune ghetele în cui?

Alexandru Grigoraș:  Nu știu încă ce vreau să fac după ce îmi închei cariera de fotbalist. Cred că mai am timp să iau o decizie ținând cont că am doar 28 de ani.

Ziarul de Sport: Cum vezi tu viitorul fotbalului constănțean, al clubului de care ții în primul rând?

Alexandru Grigoraș:  Cum îl văd sau mai degrabă cum sper să fie? Îmi doresc ca Farul să revină din nou în elita fotbalului românesc pentru că este echipa fanion a orașului, tezaurul Constanței și nu are voie să nu dispară sau să nu fie în top. Pentru asta este nevoie de implicarea Constanței!

Ziarul de Sport: În final, un mesaj pentru suporterii lui Farul!

Alexandru Grigoraș:  Îi aștept cu drag la fiecare meci cum au fost și până acum, să ne susțină, iar eu promit că noi vom face tot ce depinde de noi să îi facem mândri !

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !
 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.

Autor: Andrei Szabo / 04 Sept. 2020

România se încurcă cu Irlanda de Nord, la debutul în Liga Națiunilor

 Irlanda de Nord ar fi trebuit să fie cel mai slab adversar din grupa Ligii Națiunilor și părea adversarul perfect pentru debutul lui Mirel Rădoi la cârma naționalei de seniori.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.