Cronica primei etape a Superligii de rugby

Autor: Valentin Maier

Prima etapa a Superligii de Rugby s-a jucat ieri și a adus la start șase echipe: CSA Steaua București, CS Dinamo București, CSM București, CSM Știința Baia Mare, CS Universitatea Cluj și CS Politehnica Iași. Pentru că în campionatul național de rugby nu sunt decât șapte echipe, Timișoara Saracens a stat în această etapă.

 

În consecință au fost trei dueluri. Pe stadionul Arena Zimbrilor, CSM Știința Baia Mare a câștigat categoric în fața echipei CS Universitatea Cluj cu scorul 59-5, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, CSM București a remizat cu CS Politehnica Iași, iar în Ghencea, Steaua a trecut de rivala de o viață, CS Dinamo București, cu 27-19.

Steaua a intrat mai bine în meci și profitând și de inferioritatea dinamoviștilor în urma unei greșeli a mercat primul eseu. Meciul a fost echilibrat de alb-roșii care chiar au intrat la cabine cu avantaj pe tabelă, 14-12. După pauză, Steaua a întors rezultatul prin jocul colectiv bun, în care s-au evidențiat Florin Vlaicu, Tudorel Bratu și jucătorul tongolez Sosefo Sakalia, taloner, care a și fost declarat omul meciului. În total, Steaua a realizat 4 eseuri, 2 transformări și 1 lovitură de pedeapsă, trecându-și în cont și bonusul ofensiv.

Tot bonus ofensiv a obținut și Știința Baia Mare în meciul cu Universitatea Cluj. Baia Mare a transmis un semnal în privința scorului final încă din minutul doi, atunci când pilierul Silviu Suciu a marcat primul eseu al meciului. În scurt timp, maramureșenii, au beneficiat de două încercări, ambele transformate de Taniela Maravunawasawasa, mijlocaș la deschidere din Fiji. Baia Mare a continuat în forță și a încheiat meciul cu 9 eseuri și 7 transformări, în timp ce clujenii au marcat un eseu „de onoare”, prin aripa Georgel Catuna.

Ultimul meci a fost jucat pe arena națională Arcul de Triumf. CSM București și Politehnica Iași au oferit un joc bun, echilibrat, așa cum și scorul final a demonstrat, 22-22. Bucureștenii au început meciul mai tare și până în minutul 10 avea 10-0. În mod surprinzător ieșenii au redresat meciul, chiar dacă au fost în inferioritate numerică. Daniel Plai, mijlocaș la deschidere, a menținut Politehnica în joc transformând două lovituri de pedeapsă. În partea a doua Daniel Carpo pentru CSMB și același Daniel Plai pentru ieșeni, au animat tabela meciului. În final, CSMB (2 eseuri, 2 transformări, 1 lovitură de pedeapsă, 1 eseu de penalizare) a încheiat la egalitate cu Politehnica Iași (1 eseu, 1 transformare, 4 lovituri de pedeapsă, 1 dropgol) și au primit cele două puncte aferente.

În clasament conduce CSM Știința Baia Mare cu 5 puncte (+54), urmată de CSA Steaua București cu același număr de puncte (+8), Politehnica Iași și CSM București cu câte 2 puncte, iar Universitatea Cluj și Dinamo fără niciun punct.

 

Etapa a II-a va avea loc pe 2 septembrie. Iată programul și meciurile televizate:

CS Politehnica Iași-CSA Steaua București, ora 11:00 (Rugby TV)

CS Universitatea Cluj-CSM București, ora 11:00 (netelevizat)

Timișoara Saracens-CSM Baia Mare, ora 19:00 (Dolce Sport).

 

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Iun. 2023

Criza financiară din rugby-ul englez se acutizează: clubul London Irish a fost exclus din toate competițiile

 Rugby-ul englez rămâne în decurs de 10 luni fără trei dintre cele mai importante cluburi din istoria recentă la nivel înalt.

Autor: Dan Voinea / 15 Mai 2023

Aur pentru România la Special Olympics de la Paris

România a învins Franța în finală la rugby.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!