Interviu exclusiv cu antrenorul Călin Pistolea, tehnicianul echipei de fotbal feminin CS Universitatea Alexandria

Călin Pistolea este unul dintre tinerii antrenori ai fotbalului feminin românesc. 

Este profesor, are 28 de ani și se ocupă de pregătirea fotbalistelor de la Universitatea Alexandria, club condus de profesorul Adrian Cioacă.

Echipa pregătită de Călin Pistolea  a mai activat și în sezonul 2014-2015 în prima divizie a fotbalului feminin.

Tehnicianul s-a ocupat pentru scurtă vreme și de naționalele U15 și U16 ale României, dar activitatea de bază a rămas antrenarea celor de la Universitatea Alexandria.

Am stat de vorbă cu antrenorul Călin Pistolea după un curs al acestui la sediul FRF. Ne-a răspuns întrebărilor legate de echipa sa, propunerea de a se construi un stadion nou în Alexandria și filosofia sa de joc.

 

Ziarul de Sport:  În primul rând cum te simți ca antrenor la nou-promovata în prima divizie de fotbal feminin ?

Călin Pistolea: Rezultatele pe care le-am obținut în sezonul precedent sunt rezultatul muncii noastre de 3-4 ani. Am mai evoluat în sezonul 2014-2015 în Superligă, însă coomponentele echipei de atunci erau mult mai mari ca vârstă. Împreună cu aceste fete, cu care am reușit să promovăm în prima ligă. Lucrez de 3 ani cu ele. Au crescut sub ochii mei continuu, majoritatea având vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Satisfacția în acest moment este mare pentru că știu câte sacrificii și câtă muncă am depus, împreună cu fetele, să ajungem printre cele mai bune echipe din țară.

Ziarul de Sport: Ce așteptări ai de la echipă ?

Călin Pistolea: Ținând cont că am în componență multe jucătoare tinere, mă aștept ca ele să crească în evolutii de la meci la meci.

 Ziarul de Sport: Câtă experiență au jucătoarele echipei voastre ?

Călin Pistolea: Așa cum am spus mai devreme, majoritatea jucătoarelor sunt junioare, ele au crescut pe lângă 4-5 senioare, care au evoluat atât în Superligă, cât și în Liga 1 pentru echipa noastră. Sezonul trecut a fost al doilea campionat jucat 11 contra 11, ele neavând experiența necesară pentru Superligă în acest moment, ținand cont că o să întâlnim adversari cu fete mult mai mature decât noi. Însă am mare încredere în fetele mele că vor progresa.


Ziarul de Sport: Cine este vedeta echipei CS Universitatea Alexandria ?

Călin Pistolea: Pentru mine toate fetele sunt egale, pe toate le apreciez la fel de mult, fiecare face sacrificii pentru a juca fotbal. Daca ar fi după mine, aș evidenția toată echipa, pentru că toate au contribuit într-o oarecare masură la evoluțiile echipei. Sunt foarte multe fete talentate în echipă, componente ale loturilor naționale, însa numai prin munca lor o să dovedească în timp dacă merită sau nu să fie considerate vedete ale unei echipe.

Ziarul de Sport: Ce stil de joc încerci să impui la CS Universitatea Alexandria ?

Călin Pistolea: Îmi place foarte mult stilul combinativ, jocul de posesie în viteză, în așa fel încât să surprindem adversarul.

Ziarul de Sport:  Care este obiectivul tău ca antrenor pentru noul sezon ?

Călin Pistolea: Singurul obiectiv pe care îl am este acela de a reuși să le fac pe fete să crească în valoare și să își dorească să fie din ce în ce mai bune. Sper ca prin evoluțiile noastre să ne câștigăm locul de a rămâne în primul eșalon și sezonul viitor.

Ziarul de Sport: S-a propus ca la Alexandria să se construiască un stadion modern, nou. V-ați dori să jucați acolo ? Crezi că e necesar ?

Călin Pistolea: Ideea de a se construi un stadion nou în orașul unde antrenez mă încântă enorm. La aflarea veștii chiar vorbeam cu fetele și le-am transmis că în viitor e posibil să jucăm pe un stadion nou. Și ele au fost foarte încântate când au auzit de această veste. Ar fi de mare ajutor atât pentru fotbal, cât și pentru celelalte ramuri ale sportului care se desfășoară în orașul nostru.

Ziarul de Sport:  Cum este să antrenezi o echipă de fete ? Cunoști problemele la fotbal masculin. E mai ușor să gestionezi o echipă de fete ?

Călin Pistolea: Încerc să îmi fac meseria cât pot de bine. Fetele pun multă pasiune în ceea ce fac. Sunt foarte serioase și dornice să învețe cat mai multe lucruri despre fotbal. E foarte dificil să lucrezi cu fetele, dar în același timp este și plăcut să le vezi cum lucrează la fiecare antrenament, pentru că dau tot ce au mai bun de fiecare dată. Dacă pui pasiune și crezi în ceea ce faci, nimic nu pare imposibil, asta le spun mereu.

Ziarul de Sport: Există un public pentru fotbalul feminin la Alexandria ?

Călin Pistolea: În ultimul timp tot mai multă lume din oraș a aflat că în Alexandria există fotbal feminin și sunt încântați de acest fenomen. E ceva nou pentru ei. La ultimul meci desfășurat pe teren propriu am fost încurajați de peste 150 de persoane. Încercăm să aducem cât mai multă lume la stadion prin evoluțiile noastre.

Ziarul de Sport: Din punct de vedere financiar cum rezistă această echipă ?

Călin Pistolea: În acest moment avem o situație stabilă din punct de vedere financiar. S-a reușit crearea unor condiții bune de cazare și masă fetelor, dar și de antrenament. Bugetul clubului este asigurat de Primăria Alexandria și de firma Eurosiloz. 

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.

Autor: Andrei Szabo / 04 Sept. 2020

România se încurcă cu Irlanda de Nord, la debutul în Liga Națiunilor

 Irlanda de Nord ar fi trebuit să fie cel mai slab adversar din grupa Ligii Națiunilor și părea adversarul perfect pentru debutul lui Mirel Rădoi la cârma naționalei de seniori.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.