Leonardo Santos a semnat cu CSM București

Autor: Valentin Maier

Forțată să caute un înlocuitor după accidentarea lui Sașa Marijanac, CSM București s-a orientat către interul stânga brazilian Leonardo Felipe Sampaio Santos.

 

CSM București a avut o campanie foarte bună de transferuri în perspectiva sezonului 2017/2018, iar ultimele două transferuri sunt extraordinare. După ce l-au transferat pe Antonio Garcia Robledo Santos de la Campioana Spaniei, FC Barcelona Lassa, (totodată fiind și campion mondial cu naționala), a mai fost transferat un alt handbalist din puternicul campionat spaniol, de la vicecampioana Ademar Leon: Leonardo Felipe Sampaio Santos.

Leo Santos a fost încântat de transfer și a declarat pentru site-ul CSMB: Mă bucur tare mult că am ocazia să fac parte dintr-un club atât de mare și de important pentru handbalul european. O să dau totul pentru echipă și pentru colegi. Este o onoare să port tricoul de la CSM București și, cu siguranță, o să-mi las pielea pe teren la fiecare meci. Vă mulțumesc că aveți încredere în munca mea! Salut, București!

Ultimul transfer era necesar cu atât mai mult cu cât urmează un sezon greu pentru bucureșteni. În Liga Națională CSM București are de luat o revanșă în fața Campioanei Dinamo București, cea care i s-a opus în tentativa de câștigare a trofeului național suprem de două ori. Prima etapa se va juca pe 3 septembrie, CSMB urmând să joace în deplasare la HC Vaslui. În plan internațional CSMB trebuie să ajungă, cel puțin din obiectivul propus, până în fazele superioare ale Cupei EHF. Până acolo urmează Grupele EHF, în care nu va intra decât după mai multe tururi de calificare. Primul hop, în turul doi, în fața handbaliștilor de la SKA Minsk pe 7 sau 8 octombrie și returul în deplasare o săptămână mai târziu. Poate că această infuzie de handbaliști străini (vezi și alte transferuri la Dinamo sau Steaua) va ridica nivelului handbalului autohton și va aduce rezultate internaționale mai bune, și de ce nu, poate va servi ca model pentru tinerii români care vor să îmbrățișeze o carieră handbalistică.

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 20 Mai 2019

Mutări importante la campioana SCM Râmnicu Vâlcea: 6 plecări și 6 veniri

 SCM Râmnicu Vâlcea a produs marea surpriză în competiția internă de handbal feminin, devenind campioană.

Autor: Andrei Szabo / 18 Mai 2019

CSM București a câștigat Cupa Challenge la handbal masculin

 Cupa Challenge a devenit o miză pentru echipele de handbal masculin din România. 

Autor: Maria Sorescu / 15 Mai 2019

Lotul convocat de Tomas Ryde pentru Trofeul Carpați la handbal feminin

 Ryde a ales trei jucătoare pe post.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Mai 2019

Mutări importante la campioana SCM Râmnicu Vâlcea: 6 plecări și 6 veniri

 SCM Râmnicu Vâlcea a produs marea surpriză în competiția internă de handbal feminin, devenind campioană.

Autor: Maria Sorescu / 20 Mai 2019

Darko Zakoc va continua pe banca lui Volei Alba Blaj

 Campioana CSM Volei Alba Blaj l-a convins pe antrenorul Darko Zakoc să rămână în „Mica Romă”. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Mai 2019

VIDEO / Kroos și-a prelungit contractul cu Real Madrid

 Real Madrid se gândește deja la viitor. Clubul i-a prelungit contractul mijlocaşului german Toni Kroos până în 2023.