Interviu exclusiv cu fotbalistul Nicolae Carnat (Esbjerg fB) despre pasul spre seniori, educația din Anglia și planurile sale de viitor

Nicolae Carnat are 19 ani și se află la primul sezon că jucător profesionist.

Școlit în Anglia, dar și la Academia Hagi și Unirea Alba Iulia, puștiul originar din Mihalț a semnat în această vară cu divizionara secundă din Danemarca, Esbjerg fB, acolo unde l-a regătsit pe golghterul de anul trecut de la UTA, Adrian Petre. 

Venit la Wolverhampton acum trei ani de la Academia Hagi, talentatul jucător de atac (evoluează deobicei în banda dreaptă, dar poate juca și în banda opusă și chiar atacant central) a acceptat un împrumut pe un an în Danemarca, pentru a prinde primele sale meciuri printre profesioniști.

Și nu a avut mult de așteptat, căci debutul a venit repede în acest sezon pentru noul decar al lui Esbjerg!

Despre perioada petrecută în Anglia, despre planurile sale alături de noua echipă, dar și despre ambițiile sale pentru viitor, în general, ne-a vorbit în cele ce urmează:

 

Ziarul de Sport: În primul rând, felicitări pentru debutul în fotbalul mare. Ce ai simțit după ce ai bifat primele tale minute ca senior?

Nicolae Carnat: Mulțumesc pentru felicitări. Pe moment nu am realizat importanța debutului. De abia după finalul meciului am făcut o recapitulare a tuturor momentelor din cariera mea de până acum și mi-am dat seama că mi-am îndeplinit până la urmă un prim vis, acela de a fi jucător profesionist într-o echipă de seniori! 

Ziarul de Sport: Cum de ai ales să mergi în Danemarca? Ce condiții ai găsit acolo și dacă tu crezi că stilul de joc de acolo se aseamănă cu cel englezesc?

Nicolae Carnat: Am considerat că e o opțiune bună pentru actualul moment al carierei mele. E o bună oportunitate de a juca într-un campionat interesant cum este 1st Division, precum și ocazia de a evolua pentru un club ce urmărește un obiectiv important, promovarea. Am fost primit bine, fiind ajutat de către cei din club să mă acomodez cât mai repede. Beneficiez de condiții foarte bune, îmi convine mult și stilul de joc, cu o circulație a mingii și o viteză de joc bune.

Ziarul de Sport: Directorul sportiv al clubului a declarat că și-ar fi dorit un transfer definitiv al tău, dar că Wolves nu au fost de acord. Simți o presiune mai mare când vezi tot acest interes pentru tine?

Nicolae Carnat:  Așa este, și-au dorit un transfer definitiv, ceea ce mă face să mă simt apreciat de cei de aici. Nu simt nicio presiune, mă antrenez și joc cu plăcere, fiind în același timp și conștient că se așteaptă multe de la mine.

Ziarul de Sport: Clubul își pune mari speranțe în tine, dar și în Adrian Petre. Cum vezi colaborarea în atac cu Adi? Câte goluri crezi că puteți produce împreună în acest sezon? Și cât de mult contează că mai ai alături un român?

Nicolae Carnat: Cu Adi mă cunosc de la loturile naționale și cred că e un lucru foarte bun că suntem doi români aici. Vorbim aceeași limbă și încercam să ne susținem reciproc cât mai mult. Nu pot estima câte goluri vom da împreună, ne aflăm încă la început de drum și orice e posibil. Ce e sigur e că ne vom strădui să punem umărul la promovarea echipei și să creăm aici o imagine cât mai bună fotbalului românesc!

Ziarul de Sport: Ai avut cifre foarte bune la Wolves (patru reușite și șapte pase de gol  în 11 meciuri), acolo unde ai jucat sezonul trecut în echipa U23, la o categoria de vârstă mai mare. Ce calități simți că ți-ai dezvoltat la academia clubului și ce alte calități noi ți-ai însușit?

Nicolae Carnat:  A fost un sezon bun la Wolves, cu antrenamente și meciuri în care am muncit mult să mă perfecționez. Încerc mereu să progresez cât mai mult, în special la punctele mai slabe.

Ziarul de Sport: Debut la seniori, probabil urmează să joci din ce în ce mai mult la Esbjerg. Urmează, speri, o telegramă pentru naționala U21?

Nicolae Carnat:  Dacă voi evolua constant probabil că vor apărea și convocările la U21. Important este să am cât mai multe meciuri jucate la echipa mea de club și să impresionez prin realizările mele.

Ziarul de Sport: Ai avut vreun moment în care ai regretat că ai plecat de la Academia Hagi către Anglia? Mă refer aici la faptul că ai fi putut juca deja în Liga I și chiar în cupele europene!

Nicolae Carnat:  Nu regret nicio decizie din cele pe care le-am luat, așa că nici în ceea ce privește plecarea de la Academie nu simt nicio remușcare. Mă bucur pentru echipă și pentru foștii mei colegi, dar fiecare are drumul lui în viață.

Ziarul de Sport: Ce părere ai despre proiectul de renaștere a fotbalului din Alba-Iulia, condus de Gicu Grozav?

Nicolae Carnat:  E păcat ca un oraș ca Alba-Iulia, cu o tradiție importantă în fotbalul românesc să nu aibă o echipă în prim-plan. Gicu trebuie felicitat și susținut, pentru că își dedică timpul și banii unui proiect care sper din suflet să fie de succes.

Ziarul de Sport: Cu atâția jucători români tineri și interesanți, precum ești și tu, prin mai toate campionatele de juniori puternice ale Europei, cum vezi viitorul fotbalului românesc? Talent românesc, școală străină, ar trebui să fie o rețetă de succes pe viitor, nu?

Nicolae Carnat:  Văd un viitor promițător, dar asta depinde în primul rând de fiecare dintre noi. Încercăm să creștem într-o altă mentalitate, îndreptată spre marea performanță. Timpul va demonstra dacă e sau nu o rețetă de succes.

Ziarul de Sport: Ce planuri de viitor ai? Unde ți-ai dori să joci și alături de cine?

Nicolae Carnat:  Eu sunt optimist și țintesc cât mai sus. Îmi plac campionatele din Spania, Italia sau Anglia, ar fi frumos ca pe parcursul carierei mele să ajung să joc cu succes în toate cele trei țări.

Ziarul de Sport: În final, un mesaj pentru toți susținătorii tăi, dar și o promisiune pentru toți iubitorii fotbalului de la noi!

Nicolae Carnat:  Vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți alături de mine, contează mult suportul vostru. O să încerc să fac tot ce depinde de mine să vă confirm așteptările și să fac cinste țării mele, oriunde aș fi. Îi salut pe toți iubitorii fotbalului și le doresc numai bine.

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.

Autor: Andrei Szabo / 04 Sept. 2020

România se încurcă cu Irlanda de Nord, la debutul în Liga Națiunilor

 Irlanda de Nord ar fi trebuit să fie cel mai slab adversar din grupa Ligii Națiunilor și părea adversarul perfect pentru debutul lui Mirel Rădoi la cârma naționalei de seniori.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.