Performanță remarcabilă a lui Terence Crawford. A unificat titlurile mondiale la categoria super-ușoară

Autor: Nicolas Grama

Boxerul american Terence „Bud” Crawford este omul săptămânii în box după ce a reușit să unifice titlurile mondiale la categoria super-ușoară.

Pugilistul de 29 de ani din Nebraska l-a învins prin KO în repriza a treia pe namibianul Julius Indongo, în cadrul unei gale care a avut loc chiar în statul american amintit, în fața a 12.000 de spectatori.

Terence Crawford devine astfel primul pugilist din ultimii 12 ani care deține titlurile mondiale ale principalelor patru federații: WBC, WBA, IBF și WBO.

Americanul este doar al treilea boxer de la crearea WBO, în 1988, după compatrioții săi Bernard Hopkins și Jermain Taylor, care izbutește această performanță.

Terence Crawford a obținut a 32-a victorie din cariera sa și a 23-a înainte de limită. El este neînvins până acum și a impresionat încă o dată prin viteza de lovire și forța execuției.

„Atunci când am început să boxez am visat să devin campion mondial. Acum am visuri și mai mari", a declarat Crawford, care a disputat cu această ocazie ultimul său meci la categoria super-ușoară, urmând să treacă la categoria welter. Americanul și-a exprimat intenția de a-l înfrunta pe australianul Jeff Horn, cel care l-a răpus pe filipinezul Manny Pacquiao, într-un meci pentru titlul mondial WBO la categoria welter.

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Apr. 2024

Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita, medaliatele României la Europenele de Box

 Doar două medalii a obținut delegația României la Campionatele Europene de Box. Fetele au fost cele care au urcat pe podium.

Autor: Nicolae Comănescu / 15 Apr. 2024

Curioasa poveste a torței olimpice

 Chiar dacă flacăra olimpică are rădăcini antice, ștafeta olimpică în sine este o chestiune relativ modernă.

13 Apr. 2023

SPECIAL / Povestea lui Igor Vîsoțchi, unul dintre cei mai mari boxeri din urmă cu o jumătate de secol, decedat la vârsta de 69 de ani

Singurul pugilist care l-a oprit pe triplul campion olimpic cubanez Teofilo Stevenson.

Ştiri recente:

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec. 

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mai 2024

Rețeta pentru promovarea lui Como în Serie A: mulți bani, Fabregas și Henry

 După o absență de 21 de ani, Como a revenit în Serie A.

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mai 2024

Luptătoarele Kriszta Incze și Cătălina Axente, calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

 România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice în concursul de lupte.