Performanță remarcabilă a lui Terence Crawford. A unificat titlurile mondiale la categoria super-ușoară

Autor: Nicolas Grama

Boxerul american Terence „Bud” Crawford este omul săptămânii în box după ce a reușit să unifice titlurile mondiale la categoria super-ușoară.

Pugilistul de 29 de ani din Nebraska l-a învins prin KO în repriza a treia pe namibianul Julius Indongo, în cadrul unei gale care a avut loc chiar în statul american amintit, în fața a 12.000 de spectatori.

Terence Crawford devine astfel primul pugilist din ultimii 12 ani care deține titlurile mondiale ale principalelor patru federații: WBC, WBA, IBF și WBO.

Americanul este doar al treilea boxer de la crearea WBO, în 1988, după compatrioții săi Bernard Hopkins și Jermain Taylor, care izbutește această performanță.

Terence Crawford a obținut a 32-a victorie din cariera sa și a 23-a înainte de limită. El este neînvins până acum și a impresionat încă o dată prin viteza de lovire și forța execuției.

„Atunci când am început să boxez am visat să devin campion mondial. Acum am visuri și mai mari", a declarat Crawford, care a disputat cu această ocazie ultimul său meci la categoria super-ușoară, urmând să treacă la categoria welter. Americanul și-a exprimat intenția de a-l înfrunta pe australianul Jeff Horn, cel care l-a răpus pe filipinezul Manny Pacquiao, într-un meci pentru titlul mondial WBO la categoria welter.

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 21 Dec. 2022

Ciocnirea greilor va avea loc. Fury și Usik au căzut de acord

 Anul 2023 ne va aduce un meci de înalt nivel în boxul mondial. 

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Noi. 2022

Regis Prograis, noul campion mondial WBC la categoria super-ușoară

 Regis Prograis l-a învins pe Jose Zepeda într-un mod brutal în runda a 11-a, la Carson, California, într-un meci pentru titlul vacant WBC la categoria super-ușoară.

Autor: Mihai Constantin / 24 Noi. 2022

Câte medalii poate câștiga România la Jocurile Olimpice? Obiectivele federațiilor

 Ministrul Sportului Eduard Novak a lansat noua strategie națională pentru sport, iar federațiile sportive vin să-i susțină ideile cu optimism.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Ianis Hagi a revenit într-un meci oficial după mai bine de un an

 Ianis Hagi se accidentase la ligamentele genunchiului în debutul anului 2022 și tot atunci a fost operat. 

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Anastasia Gubanova, campioană europeană la patinaj artistic. Reprezentanta României, în top 10

 Rusoaicele Kamila Valieva, Ana Șcherbakova și Alexandra Trusova au lipsit de la Campionatul European de patinaj artistic

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Arina Sabalenka, campioană la Australian Open. Reacții și schimbări de clasament

 La 24 de ani, Arina Sabalenka a câștigat primul său trofeu de Grand Slam.