Performanță remarcabilă a lui Terence Crawford. A unificat titlurile mondiale la categoria super-ușoară

Autor: Nicolas Grama

Boxerul american Terence „Bud” Crawford este omul săptămânii în box după ce a reușit să unifice titlurile mondiale la categoria super-ușoară.

Pugilistul de 29 de ani din Nebraska l-a învins prin KO în repriza a treia pe namibianul Julius Indongo, în cadrul unei gale care a avut loc chiar în statul american amintit, în fața a 12.000 de spectatori.

Terence Crawford devine astfel primul pugilist din ultimii 12 ani care deține titlurile mondiale ale principalelor patru federații: WBC, WBA, IBF și WBO.

Americanul este doar al treilea boxer de la crearea WBO, în 1988, după compatrioții săi Bernard Hopkins și Jermain Taylor, care izbutește această performanță.

Terence Crawford a obținut a 32-a victorie din cariera sa și a 23-a înainte de limită. El este neînvins până acum și a impresionat încă o dată prin viteza de lovire și forța execuției.

„Atunci când am început să boxez am visat să devin campion mondial. Acum am visuri și mai mari", a declarat Crawford, care a disputat cu această ocazie ultimul său meci la categoria super-ușoară, urmând să treacă la categoria welter. Americanul și-a exprimat intenția de a-l înfrunta pe australianul Jeff Horn, cel care l-a răpus pe filipinezul Manny Pacquiao, într-un meci pentru titlul mondial WBO la categoria welter.

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

13 Apr. 2023

SPECIAL / Povestea lui Igor Vîsoțchi, unul dintre cei mai mari boxeri din urmă cu o jumătate de secol, decedat la vârsta de 69 de ani

Singurul pugilist care l-a oprit pe triplul campion olimpic cubanez Teofilo Stevenson.

Autor: Nicolae Comănescu / 31 Mar. 2023

Studiu / Bicarbonatul de sodiu, noul panaceu al sportivilor ? Ce spune știința

 Praful de copt este la modă acum în lumea ciclismului.

Autor: Mihai Constantin / 31 Mar. 2023

Ucraina nu va concura la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice la care vor participa sportivi ruşi

 Oficialul ucrainean este conștient că decizia de boicotare a calificărilor înseamnă pentru unii sportivi că nu vor avea şansa de a participa la Jocurile Olimpice.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Analiză / Copiii lui Klopp peste blazata Chelsea. Liverpool a câștigat Carabao Cup

 În urma triumfului dramatic al lui Liverpool în finala Carabao Cup împotriva lui Chelsea, toată lumea a elogiat echipa tânără trimisă de Jurgen Klopp pe teren, în contrast cu fotbaliștii de sute de milioane de euro ai lui Chelsea.