Interviu exclusiv cu Florin Mergea: Tabloul principal la Roland Garros este obiectivul nostru

Florin Mergea este un nume cunoscut în tenisul mondial de dublu, fiind locul 52 ATP.

Are 15 finale jucate la cel mai înalt nivel și șapte trofee. Argintul olimpic și titlul la Barcelona sunt cele mai recente performanțe.

Tenismenul de 32 de ani a surprins în această vară prin faptul că și-a schimbat coechipierul și a început un nou drum alături de un alt român, Adrian Barbu.

Cei doi au reușit deja să câștige primul turneu, un Futures la București, astfel că perspectivele sunt optimiste. Florin Mergea ne-a răspuns întrebărilor chiar înainte să plece în Germania, la un turneu challenger.

 

Ziarul de Sport: Fanii tenisului au rămas surprinși pentru alegerea ta de a juca alături de Adrian Barbu. Am citit în anunțul tău că la antrenamente totul este super bine. Ce crezi că vă trebuie pentru a transpune beneficiile acestei colaborări și în turneele oficiale ?

Florin Mergea: Cred că munca noastră deja începe sa se vadă. Este un drum lung, trebuie să continuăm să ne antrenăm din ce în ce mai mult, să ajungem la un nivel de pregătire fizică foarte bun și să jucăm cât mai multe meciuri. Sunt sigur că astfel rezultatele mari vor veni foarte repede.


Ziarul de Sport: Ce obiective v-ați propus pe termen mediu și lung ?

Florin Mergea: În primul rând, trebuie să ridicăm clasamentul lui Adi pentru a trece la etapa următoare, adică turneele challenger, unde sunt foarte multe puncte în comparație cu cele Futures. Având în vedere că nu avem posibilitatea unor wild carduri, va trebui să câștigăm câteva titluri de challenger pentru ca Adi să se apropie de prima sută. În al doilea rând, avem nevoie de multe meciuri împreună pentru a consolida echipa și de a vedea cât de cât unde trebuie lucrat mai mult, pentru ca atunci când intrăm la turnee mari, să putem fi pregătiți pentru a câștiga încă de la început. Tabloul principal la Roland Garros în 2018 este obiectivul nostru.


Ziarul de Sport: Mulți dintre noi ne-am dori să te vedem cât mai mult în circuit, poate pe modelul Nenad Zimonjic sau Julian Knowle care sunt în top 50 și la peste 40 de ani. Te vezi jucând tenis profesionist și peste 5 ani sau 10 ani să spunem ?

Florin Mergea: Acest lucru va depinde foarte mult de rezultate. Cât timp voi fi în primii 30-40, cel puțin, și voi avea oamenii potriviți lângă mine, nu văd de ce nu aș putea juca cât mai mult.

Ziarul de Sport: Ținând cont de toate experiențele tale la nivel înalt, ce crezi că le trebuie tenismenilor români pentru a reuși ?

Florin Mergea: Este o întrebare care necesită un răspuns foarte lung și o discuție amplă, dar pe scurt: să își dorească foarte mult, să aibă oamenii potriviți lângă ei și să muncească mult crezând în visul lor până când îl vor realiza. Tot aici aș include și norcul, fără de care cele de mai sus nu se pot realiza.


Ziarul de Sport: Cât de mult ne va afecta faptul că nu vom mai avea un turneu măcar de 250 de puncte în România ?

Florin Mergea: Cred că România are nevoie de un turneu mare. Așa am fost obișnuiți de aproape 25 de ani. Copiii noștri au nevoie de această expunere la cei mai buni jucători din lume. În același timp, în momentul de față nu avem jucători care ar putea profita de pe urma unui wild card pentru a face un salt major în clasamentul ATP. Să sperăm că pe viitor vom avea soluții pentru ambele probleme.


Ziarul de Sport: Ai fost ofertat sau te-a tentat să te apuci de antrenorat în tenis, mai ales ținând cont de povestea ta ?

Florin Mergea: Perioada în care nu am mai jucat tenis a fost și perioada în care am început să antrenez. Am descoperit ca îmi place foarte mult, am multe lucruri de transmis tinerilor jucători din propria experiență și nu văd de ce pe viitor nu aș face și acest lucru.


Ziarul de Sport: Se vorbește mult de influența anturajului în cariera unui sportiv. Din propria experiență și observând ce se întâmplă în fenomenul tenisului la toate nivelele, cât de mult contează să-ți alegi oamenii potriviți ? Cum poți să-i găsești pe cei care te ajută ?

Florin Mergea: Anturajul potrivit este crucial pentru orice nivel, începând de la juniori până la profesioniști. Din păcate, în România sunt foarte puțini oameni capabili să ia un copil și să îl învețe exact ceea ce trebuie. Ai nevoie de noroc ca persoana cu care lucrezi să fie cea de care ai nevoie. 

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Mihai Constantin / 10 Dec. 2023

Perechea Monica Niculescu - Cristina Bucşa, câștigătoare la Angers

 Monica Niculescu a reușit un succes notabil pe acest final de an. 

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!