Cursă magistrală realizată de etiopieni la 5.000 m. Muktar Edris medaliat cu aur, Mo Farah, locul doi la ultima cursă

Autor: Daian Cutu

 Liderul mondial al sezonului în proba de 5.000 m, etiopianul Muktar Edris a câștigat în premieră un titlu mondial. Succesul a venit în fața legendarului Mo Farah, care se va retrage la finele acestui an.

  Edris (23 ani) a obținut acest succes ca urmare a ajutorului semnificativ primit de la coechipierii săi, Yomif Keljecha și Selemon Farega, care l-au blocat în perfmanență pe Farah, ce s-a desprins de aceștia abia pe ultimii metri, sprintul de final fiindu-i suficient doar pentru medalia de argint.  Ultima cursă pierduta la 5.000 m de Mo Farah a fost la Berlin, în anul 2009. Medalia de bronz i-a revenit americanului naturalizat, Paul Chelimo.

  Pentru Edris este prima medalie de aur pe pistă, etiopianul câștigând titlul de campion mondial la cross-country în 2015. 

  Cursa de 5.000 m de la Campionatele Mondiale reprezintă pentru Mohamed Farah ultima cursă a carierei, atletul de 34 de ani se va retrage la finalul acestui an. De-a lungul carierei, britanicul cu origini somaleze a acumulat 4 medalii olimpice de aur, 6 titluri de campion mondial, 5 titluri de campion european, un titlu european la cross-country, 2 titluri de campion european indoor, un titlu european la tineret.

  Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 12 Iul. 2018

Andrea Mikloș, vicecampioană mondială la juniori în proba de 400m

 Clujeanca Andrea Miklos a produs una dintre surprizele Mondialelor de juniori din Finlanda.

12 Iul. 2018

Exclusiv. Interviu cu sprintera Adina Cîrciogel, o speranță a atletismului românesc: Proba de 400m mă ține în priză

 Adina Cîrciogel are 17 ani, este brașoveancă și a înregistrat deja performanțe remarcabile la nivelul cadeților.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 09 Iul. 2018

Exclusiv. Interviu cu Toma Vasilescu, fizioterapeut al echipei naționale de fotbal: Reintegrarea sportivului este esențială

Toma Vasilescu este absolvent al Facultății de Medicină Carol Davila din București și s-a specializat în domeniul Fizioterapiei.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Ziua CR7 la Torino. Cristiano Ronaldo a acaparat atenția presei din Italia

 Portughezul Cristiano Ronaldo a fost în centrul atenției în ultimele zile, iar astăzi a acaparat spațiul media.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iul. 2018

Chivu debutează în cariera de antrenor la Inter Milano

 După ce a cochetat cu ideea de lucra în zona administrativă a unui club de fotbal, Cristian Chivu a luat o decizie surprinzătoare.

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2018

10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

 Înaintea startului de sezon 2018/2019 în Liga 1, vă propunem zece tineri jucători, debutanți sau cvasi-debutanți în primul eșalon, care promit lucruri frumoase pe viitor.