Interviu exclusiv cu fotbalistul Daniel Dumbravă (Sepsi Sf. Gheorghe):Vreau un parcurs cât mai frumos în prima ligă!

 La 22 de ani, Daniel Dumbravă este fundașul stânga titular al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Brașoveanul a promovat alături de Sepsi și își dorește acum o evoluție cât mai bună a clubului covăsnean în prima ligă.

Despre asta, despre club, dar și despre situația echipei la care s-a format, FC Brașov, ne-a vorbit în cele ce urmează.

ZdS: Cum a fost debutul în Liga I? Se putea obține mai mult la Giurgiu sau e trupa lui Iordănescu jr. o nucă prea tare de spart pentru o nou-promovată?

DD: Debutul în Liga 1 a fost o bucurie mare pentru toată echipa, dar și pentru toți suporterii. Eu cred că se putea obține mai mult de la acest meci. Dar sunt convins că punctele vor veni cât de curând!

ZdS: Domnul antrenor Suciu spunea că ați fost poate puțin mirați de ce ați găsit în Liga I. E atât de mare diferența față de liga secundă? Și dacă da, cât crezi că o să dureze adaptarea?

DD: Antrenorul nostru are dreptate, este o diferență foarte mare între prima și a două ligă! Eu sper să ne adaptăm cât mai repede și să obținem rezultate cât mai bune.

ZdS: Urmează un meci cu o contracandidată la retrogradare sau cel puțin așa susțin specialiștii. Juventus a arătat lucruri bune în prima repriză cu Dinamo, și voi la fel, mai ales în repriza secundă, în meciul cu Astra. Cum vezi acest duel reeditat în prima ligă?

DD: Eu cred că o să fie un meci foarte echilibrat deoarece și noi și adversarii noștri ne dorim să câștigăm. E prea devreme, însă, să vorbim despre acest meci ca despre unul decisiv în lupta pentru evitarea retrogradării.
 
ZdS: Apropo de meciul cu Juventus. Jucați la Brașov, dar cred va veți avea câteva mii de fani în tribune. Speri ca și suporterii brașoveni să vină să vă încurajeze?

DD: Da, cred că o să fie foarte multă lume și sper ca și suporterii brașovenii să ne încurajeze. De fapt, sper ca toată lumea din împrejurimi să vină ne susțină!

ZdS: Se preconizează că stadionul din Sf. Gheorghe va fi gata de Liga I la meciul cu FCSB. Cum ar fi ca acest lucru să se întâmple?

DD: Ar fi un lucru extraordinar pentru oraș și pentru suporteri, ar fi o bucurie foarte mare. Nimic nu se compară cu a juca pe propriul tău teren, în fața fanilor care te susțin necondiționat!

ZdS: Sigur că stadionul Tineretului îți stârnește ceva amintiri, tu fiind un produs al clubului de sub Tâmpa. Cum vezi tu dispariția lui FC Brașov și încercarea numită FCSR Brașov de a reînființa acest club cu multă istorie în spate?

DD: Așa este. Dispariția lor nu o văd ca pe un lucru bun și nu numai pentru FC Brașov, ci pentru fotbalul românesc în general. E păcat că multe echipe de tradiție s-au desființat. Despre FCSR cred că este o inițiativă bună de a menține în viață spiritul echipei și sper să aibă succes.

ZdS: A fost cea mai bună decizie a carierei să alegi Sepsi în vara anului trecut? Și ce îți propui pe viitor, atât cu echipa, cât și pe plan individual?

DD: Da, cred că a fost o alegere foarte bună și pe această cale țin să le mulțumesc și antrenorilor că au încredere în mine. Pe viitor, îmi propun să adunăm cât mai multe rezultate bune și să avem un parcurs frumos în prima ligă. Iar pe plan individual îmi doresc să joc cât mai mult și să progresez de la antrenament la antrenament și de la meci la meci.

ZdS: Cât de important e ca fotbalist să ai stabilitate, atât la nivel de club, de bancă tehnică, dar și la nivel de...cont? Pare un lucru atât de rar în România...

DD: Este foarte important să ai o stabilitate în toate aceste trei aspecte, îți permite să te concentrezi numai la joc. Nu pot decât să mă bucur că evoluez pentru un asemenea club, într-adevăr o raritate în România!

ZdS: Aș spune că Sepsi Sf. Gheorghe e și un model de coabitare de urmat. Suporteri în marea majoritate români de etnie maghiară, jucători în marea lor majoritate români. Și, totuși, cred că te aștepți să fiți huliți pe multe stadioane ale țării? Ce părere ai despre acest fapt?

DD: Mă aștept să fim huliți, sincer. Dar pe noi nu trebuie să ne afecteze asta, ci trebuie să ne ambiționeze mai tare, așa cred eu.

ZdS: Spune-mi câte ceva despre tine. De ce fundaș stânga și pe cine ai drept model?

DD: Calitățile pe care le am m-au făcut să aleg acest post, iar ca model de mic mi-a plăcut foarte mult Roberto Carlos!

ZdS: Simpatizezi cu vreo echipă din București, la care ai vrea să și ajungi în viitor? Sau țintești mai sus, către un campionat puternic din Europa?

DD: Mi-ar place să joc cât mai sus și să dau totul la orice echipă. De mic îmi doresc să ajung la un nivel cât mai înalt. Sper să progresez cât mai mult pentru a-mi putea atinge visurile!

ZdS: În final, un mesaj pentru fanii lui Sepsi Sfântu Gheorghe!

DD: Mulțumim suporterilor pentru susținere, pentru efortul pe care îl fac de a veni și a ne încuraja și la meciurile din deplasare. Îi așteptăm în număr cât mai mare la toate partdele, pentru că avem nevoie de susținerea și încurajarea lor!

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim ! 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Iun. 2021

Csikszereda va reprezenta România în UEFA Youth League

 Viitorul nu mai este echipa care domină competițiile de juniori la nivel național. 

Autor: Andrei Szabo / 12 Iun. 2021

FCSB a făcut primele achiziții

 FCSB a ratat titlul și în acest an, astfel că șefii clubului încearcă să întărească echipa cu noi achiziții. 

Autor: Maria Sorescu / 11 Iun. 2021

EURO 2020 a început cu o victorie spectaculoasă a Italiei

 Campionatul European de fotbal a demarat la Roma, cu un an întârziere față de programarea inițială. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 14 Iun. 2021

Atletul Rareș Toader s-a calficat la Jocurile Olimpice

 Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo se mărește cu încă un atlet. 

Autor: Maria Sorescu / 13 Iun. 2021

Djokovic, imbatabil. Sârbul a triumfat la Roland Garros, după o revenire spectaculoasă

 După ce l-a învins pe Rafael Nadal în semifinale, Novak Djokovic a câștigat și finala. 

Autor: Andrei Szabo / 13 Iun. 2021

Cilic Reloaded. Croatul a câștigat turneul de la Stuttgart

 Turneul de 250 de puncte de la Stuttgart a fost câștigat de veteranul Marin Cilic.