O nouă șansă pentru Ivan „Turbincă”.Va profita Andrei?

Autor: Viorel Berbece

Mult așteptatul transfer al lui Andrei Ivan s-a produs în sfârșit. Dar nu în Vest, ci în Est. Va reuși Ivan să se impună sau va deveni doar un alt caz de talent pierdut în fotbalul românesc?

De-a lungul anilor au fost perioadele de transferuri si variantele, multe din ele inventate de presă, pentru cel mai talentat jucător de la CS Universitatea Craiova. Dar, iată, nu e vorba nici de Barcelona, nici de vreo altă forță din Vest, ci de o echipă din Rusia.

Una de top 4 totuși, FC Krasnodar, care reușește să pună mâna pe perla Craiovei. Banii, trei milioane de euro, plus încă unul, dacă Ivan impresionează, nu sunt nici ei puțini, dar întrebarea care se pune este dacă aceasta este mutarea care să îi catapulteze cariera lui Ivan și să-i confirme talentul?

Sigur că, la 20 de ani, talentatul atacant născut la Moreni are toată cariera în față. Pe lângă un car de talent, Ivan are și un fizic bun. Dar marea problemă este reprezentată de atitudinea sa de pe teren, cât și din afară. De prea multe ori, acesta a tratat unele faze de gol cu superficialitate și de alte multe ori a dat impresia că este arogant. Iar ultimul episod s-a petrecut chiar la ultima sa apariție în tricoul Craiovei, când a plecat nervos la vestiare, fiind înlocuit pe bune dreptate de Devis Mengia, după (încă) un meci în care s-a zbătut mult, dar a realizat prea puține.

Nu este exclus, desigur, ca Ivan să fi știut la momentul meciului respectiv că va pleca, dorindu-și să se despartă cu un gol de echipa de suflet, dar o astfel de reacție, chiar și venită din prea multă dorință, este aspru taxată de antrenorii din fotbalul mare. În plus, și în pregătiri Ivan a fost certat în dese rânduri de tehnicianul italian, care îi cerea mai multă implicare în joc.

Pe lângă caracterul vulcanic, care, ce-i drept, l-a și ajutat să se impună devreme în echipa Craiovei, Andrei se va lovi și de o concurență mult mai mare și de impactul cu o echipă care nu va munci doar pentru el. La Krasnodar sunt Smolov și Wamberto, Pereyra și Jaozinho, pentru a numi doar câțiva dintre artizanii golurilor la formația cu o ascensiune fulminantă de la înființarea recentă, din 2007.

Numai Fiodor Smolov are într-un sezon câte goluri are Ivan în toate meciurile jucate pentru CSU, 18, cu mențiunea că, totuși, românul a jucat mai mult în flanc, și nu atacant central. Krasnodar este o echipă cu ambiții din ce în ce mai mari și care investește pe măsură. Numai vara aceasta, echipa din Rusia a adus jucători de la RB Salzburg, Steaua Roșie Belgrad, Hannover sau Lokomotiv Moscova. Ivan va avea de luptat, deci, pentru titularizare cu jucători cel puțin la fel de talentați ca el, o situație nouă, din care internaționalul român trebuie să învețe repede.

Precum Ivan Turbincă, personajul creat de Ion Creangă, care primește de la Divinitate o mare putere drept recompensă pentru o calitate de-a sa (latura sa caritabilă), așa și Andrei Ivan a fost răsplătit de fotbal cu un transfer la o echipă puternică din Rusia. Dacă Ivan Turbincă a reușit să-și folosească cu vârf și îndesat darul divin, întrebarea care se pune e dacă și Ivan al nostru, proaspăt transferat în Rusia (și Ivan Turbincă era rus!) va reuși să profite de darul primit?

În cazul în care Ivan profită de ocazie și se maturizează, atât ca joc, cât și ca om, în general, atunci putem spune că atât el, cât și echipa națională are de câștigat. Altfel, Ivan va intra pe o listă mult prea lungă de tinere speranțe ale fotbalului românesc care au strălucit doar câțiva ani, stingându-se încet încet, spre a nu rămâne din ei decât un nume dintr-o statistică. Să sperăm că nu va fi cazul!

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim ! 

 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!