Cine se simte bătrân, să se uite la Venus și Roger

Autor: Maria Sorescu

Ediția aceasta de Wimbledon ne oferă o imagine neașteptată: experimentații Venus Williams și Roger Federer realizează performanțe notabile la All England Club.

Ușurința cu care cei doi și-au câștigat meciurile te face să te întrebi dacă nu cumva această nonșalanță îi face atât de puternici ?

Ce au în plus Venus și Roger la 37 de ani în fața tinerilor agili și puternici ?

La o primă analiză, tind să cred că pasiunea pentru tenis în cazul lor este la un nivel extrem de ridicat. Până la urmă, bani au suficienți, cât să cheltuiască în 10 vieți. Însă odată ce finalul carierei lor se apropie, fiecare își dorește încă o tresărire. Iar cu ajutorul experienței au și pus în practică aceste dorințe.

Cred că fiecare pare să dea dreptate vorbelor Ditei Von Teese. „Unele zile sunt doar zile proaste, pur și simplu. Trebuie să experimentezi tristețea pentru a atinge fericirea și îmi reamintesc că nu fiecare zi va fi o zi bună. Asta e firea lucrurilor”, spunea actrița americană. Așadar, Venus și Roger caută acele zile fericite, conștienți că vor veni și acele zile proaste. Dar de ce să nu se bucure de zilele bune, pe care ei și le oferă prin intermediul unui joc de calitate și a unei ambiții titanice.

Iar fericirea lor se transmite și către iubitorii tenisului. Nu ai cum să nu te bucuri de meciurile lui Venus și Roger. Pentru ei vârsta pare să fie doar un număr, irelevant pe teren. Fiecare și-a luat o pauză la un momentdat pentru a se regăsi mai puternici și mai avizi de performanțe.

„Întotdeauna ai nevoie de un oarecare echilibru. Câteodată sunt prea multe antrenamente, prea multe meciuri, prea puțin timp liber. Odată cu vârsta însă ajungi să apreciezi aceste aspecte după o minimă pauză și îți dai seama cât de norocos ești să practici un asemenea sport”, explica Roger Federer.

Discursul său evocă în primul rând o conștientizare a realității, care îl mobilizează ca niciodată. Pauzele sunt imbolduri și argumente împotriva plafonării. Venus și Roger nu se grăbesc să se retragă, se grăbesc să mai facă performanțe. Ne transmit și nouă că bătrânii sportivi nu sunt victime, nu și-au spus ultimul cuvânt.
 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim ! 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!