EXCLUSIV / Noul director al TVR, Radu Călin Cristea este un cunoscut suporter rapidist

Autor: Nicolas Grama

  Demiterea lui Alexandru Lăzescu de către Parlament a impus un nou director interimar, Radu Călin Cristea, un cunoscut fan al Rapidului, care a ajutat vreme de un deceniu clubul giuleștean. Radu Călin Cristea a fost votat de Comisiile de Cultură ale Parlamentului României la șefia TVR.

În afară de a fi critic literar, jurnalist sau eseist, Radu Călin Cristea a lucrat ca jurnalist și crainic pentru Rapid. Vreme de 6-7 ani, noul șef al TVR-ului a fost cel care s-a ocupat de revista clubului giuleștean. Acesta se ocupa și de programele de meci ale giuleștenilor la finele anilor '80, după ce a terminat Facultatea.

Ulterior, după ce Rapidul nu a mai investit bani într-o revistă lunară, Radu Călin Cristea a fost crainicul stadionului Giulești, vrme de 3-4 ani. Noul director interimar al TVR merge la aproape toate meciurile Rapidului, preferând, de multe ori, să stea la tribuna a II-a, acolo unde giuleștenii aveau galeria, până la începutul anilor 2000, când aceasta a fost mutată la peluză.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 01 Dec. 2022

Și Bangladesh e la Cupa Mondială

 O tara aflata in coada clasamentului FIFA -fara traditie in sportul rege si fara vreo prezenta la mondial- traieste la intensitate maxima competitia din Qatar.

Autor: Mihai Constantin / 24 Noi. 2022

Câte medalii poate câștiga România la Jocurile Olimpice? Obiectivele federațiilor

 Ministrul Sportului Eduard Novak a lansat noua strategie națională pentru sport, iar federațiile sportive vin să-i susțină ideile cu optimism.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Noi. 2022

După Liverpool și patronii lui Manchester United vor să vândă clubul

 Zilele trecut scriam despre intenția celor care patronează Liverpool să vândă clubul. 

Ştiri recente:

07 Dec. 2022

“Boschetarul” care l-a făcut uitat pe Cristiano Ronaldo

Să te temi de englezi când îți fac un compliment, pentru că sună ca o insultă! “Santos are aerul zdrențăros al unui om care a dormit în mașină”, a scris Jonathan Wilson de la The Guardian despre eroul Portugaliei din meciul cu Elveția, excelent prezentat aici de către colegul meu, Nicolae Comănescu.

 

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.