Utile / Ce sport alegi pentru copilul tău ?

Autor: Maria Sorescu

Energia copiilor se canalizează tot mai rar spre sport, deși specialiștii susțin că aceasta este o activitate utilă pentru a le modela fizicul și personalitatea.

S-au scris deja multe cărți despre ce sporturi se potrivesc copiilor, iar psihologii au conlucrat alături de specialiștii în educație fizică.

Revista Psychologies a făcut o sinteză a studiilor din domeniu și a emis următorul format de alegere a sporturilor pentru copii. Specialiștii consideră că fiecare sport trebuie ales în funcție de temperamentul copiilor.

1. Pentru copiii timizi: sporturi colective și de luptă (baschet, handbal, volei, fotbal)

2. Pentru copiii turbulenți: sporturi de angajament fizic (arte marțiale, lupte, rugby)

3. Pentru copiii independenți: sporturi individuale (scrimă, natație, atletism, gimnastică, echitație).

Pentru o dezvoltare armonioasă, specialiștii recomandă părinților să le ofere copiilor posibilitatea de a combina sporturile. Cea mai bună variantă este de a practica un sport de uscat și unul de apă. Spre exemplu, o variantă des propusă este alternarea atletismului cu înotul pentru o dezvoltare optimă a copilului.

Poate te interesează şi:

Autor: Georg Lorenz / 07 Sept. 2019

6. Bundesliga ca istorie (1968-1969): În sfârșit, Bayern !

  Noul sezon a adus primul titlu echipei Bayern München, un titlu clar cu 8 puncte avans asupra celei de-a doua clasate, dar marea surpriză a ediției a însemnat-o retrogradarea campioanei „en titre“, Nürnberg. 

Autor: Georg Lorenz / 05 Sept. 2019

5. Bundesliga ca istorie (1967-1968): Max Merkel face ravagii

  Antrenorul teribil de la Viena, Max Merkel a revoluționat Bundesliga metodele lui originale constituind o surpriză generală. 

Autor: Georg Lorenz / 03 Sept. 2019

4. Bundesliga ca istorie (1966-1967): Apărarea câștigă titlul

  Eintracht Braunschweig prezentă in ligă de la înființare a obținut in fiecare an doar o poziție modestă nefiind un adversar de luat in seamă. Pană la aceasta ediție. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.