Virusul Zika, risc minim pentru sportivi și turiști în timpul Jocurilor Olimpice

 Sportivii se retrag pe bandă rulantă de la Jocurile Olimpice, astfel că am citit ultimele rapoarte care analizează periculozitatea virusului Zika.

Organizația Mondială de Sănătate a emis un comunicat prin care susține că riscurile sunt minime în ceea ce privește virusul transmis de țânțari.

Primul argument pentru a elimina frica Zika este faptul că Jocurile Olimpice au loc în luna august, când este sezon rece în Brazilia, iar numărul țânțarilor este mult diminuat. Perioada de vârf a acestora este între noiembrie și martie.

În plus, cele mai numeroase cazuri de Zika au fost detectate în nord-estul țării, departe de Rio de Janeiro. O situația asemănătoare a fost în timpul Campionatului Mondial de fotbal din 2014, când singurele cazuri de îmbolnăviri cu virsuri transmise de țânțari, trei la număr, au fost la Belo Horizonte.

Și revista medicală Lancet Infectious Diseases a venit cu argumente împotriva Zika. Cel mai rău scenariu ar fi acela de a avea 3,2 îmbolnăviri la 100 000 de turiști, în timp ce scenariul cel mai probabil este să avem 1,8 cazuri la un milion de turiști.

European Center for Disease Prevention and Control (Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor) a emis un studiu care arată că înaintea virusului Zika, turiștii și sportivii trebuie să fie precauți în perspectiva altor boli. Infecțiile gastrointestionale și gripa vor fi principalele pericole, mult mai serioase decât virusul Zika, precizează ECDPC.

Așadar, pericolul există, dar el este minim. În plus, organizatorii au anunțat că există spray-uri și soluții împotriva țânțarilor care scad și mai mult riscul Zika. Satul olimpic va fi curat 100%, anunță organizatorii.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Mai 2019

Moment aniversar. 33 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor

 CSA Steaua şi FCSB revendică o performanță realizată în urmă cu 33 de ani de Steaua Bucureşti. 

Autor: Maria Sorescu / 12 Apr. 2019

După ani și ani ... Marius Mitu reclamă sume de bani neprimite de la Anderlecht

 Presa belgiană anunță că fostul fotbalist Marius Mitu solicită sume de bani neîncasate din perioada în care evolua la gruparea Anderlecht Bruxelles, adică 2005-2006.

Autor: Andrei Szabo / 09 Feb. 2019

Adevăratul Rocky. Povestea uitată a boxerului Rocky Lockridge

 Numele Rocky este extrem de popular în întreaga lume datorită seriei de filme având ca subiect boxul. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

 A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate. Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, de la ora 19:00.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Liga 1: Viitorul l-a adus pe Ammari, iar Sepsi l-a transferat pe Adebanjo

 Echipele din Liga 1 s-au reunit, dar transferurile curg pe bandă rulantă.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Laura Coman a adus primul aur la Jocurile Europene de la Minsk

 Jocurile Europene de la Minsk au parte de o mediatizare tot mai importantă.