Virusul Zika, risc minim pentru sportivi și turiști în timpul Jocurilor Olimpice

 Sportivii se retrag pe bandă rulantă de la Jocurile Olimpice, astfel că am citit ultimele rapoarte care analizează periculozitatea virusului Zika.

Organizația Mondială de Sănătate a emis un comunicat prin care susține că riscurile sunt minime în ceea ce privește virusul transmis de țânțari.

Primul argument pentru a elimina frica Zika este faptul că Jocurile Olimpice au loc în luna august, când este sezon rece în Brazilia, iar numărul țânțarilor este mult diminuat. Perioada de vârf a acestora este între noiembrie și martie.

În plus, cele mai numeroase cazuri de Zika au fost detectate în nord-estul țării, departe de Rio de Janeiro. O situația asemănătoare a fost în timpul Campionatului Mondial de fotbal din 2014, când singurele cazuri de îmbolnăviri cu virsuri transmise de țânțari, trei la număr, au fost la Belo Horizonte.

Și revista medicală Lancet Infectious Diseases a venit cu argumente împotriva Zika. Cel mai rău scenariu ar fi acela de a avea 3,2 îmbolnăviri la 100 000 de turiști, în timp ce scenariul cel mai probabil este să avem 1,8 cazuri la un milion de turiști.

European Center for Disease Prevention and Control (Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor) a emis un studiu care arată că înaintea virusului Zika, turiștii și sportivii trebuie să fie precauți în perspectiva altor boli. Infecțiile gastrointestionale și gripa vor fi principalele pericole, mult mai serioase decât virusul Zika, precizează ECDPC.

Așadar, pericolul există, dar el este minim. În plus, organizatorii au anunțat că există spray-uri și soluții împotriva țânțarilor care scad și mai mult riscul Zika. Satul olimpic va fi curat 100%, anunță organizatorii.

Poate te interesează şi:

Autor: Georg Lorenz / 07 Sept. 2019

6. Bundesliga ca istorie (1968-1969): În sfârșit, Bayern !

  Noul sezon a adus primul titlu echipei Bayern München, un titlu clar cu 8 puncte avans asupra celei de-a doua clasate, dar marea surpriză a ediției a însemnat-o retrogradarea campioanei „en titre“, Nürnberg. 

Autor: Georg Lorenz / 05 Sept. 2019

5. Bundesliga ca istorie (1967-1968): Max Merkel face ravagii

  Antrenorul teribil de la Viena, Max Merkel a revoluționat Bundesliga metodele lui originale constituind o surpriză generală. 

Autor: Georg Lorenz / 03 Sept. 2019

4. Bundesliga ca istorie (1966-1967): Apărarea câștigă titlul

  Eintracht Braunschweig prezentă in ligă de la înființare a obținut in fiecare an doar o poziție modestă nefiind un adversar de luat in seamă. Pană la aceasta ediție. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.