Virusul Zika, risc minim pentru sportivi și turiști în timpul Jocurilor Olimpice

 Sportivii se retrag pe bandă rulantă de la Jocurile Olimpice, astfel că am citit ultimele rapoarte care analizează periculozitatea virusului Zika.

Organizația Mondială de Sănătate a emis un comunicat prin care susține că riscurile sunt minime în ceea ce privește virusul transmis de țânțari.

Primul argument pentru a elimina frica Zika este faptul că Jocurile Olimpice au loc în luna august, când este sezon rece în Brazilia, iar numărul țânțarilor este mult diminuat. Perioada de vârf a acestora este între noiembrie și martie.

În plus, cele mai numeroase cazuri de Zika au fost detectate în nord-estul țării, departe de Rio de Janeiro. O situația asemănătoare a fost în timpul Campionatului Mondial de fotbal din 2014, când singurele cazuri de îmbolnăviri cu virsuri transmise de țânțari, trei la număr, au fost la Belo Horizonte.

Și revista medicală Lancet Infectious Diseases a venit cu argumente împotriva Zika. Cel mai rău scenariu ar fi acela de a avea 3,2 îmbolnăviri la 100 000 de turiști, în timp ce scenariul cel mai probabil este să avem 1,8 cazuri la un milion de turiști.

European Center for Disease Prevention and Control (Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor) a emis un studiu care arată că înaintea virusului Zika, turiștii și sportivii trebuie să fie precauți în perspectiva altor boli. Infecțiile gastrointestionale și gripa vor fi principalele pericole, mult mai serioase decât virusul Zika, precizează ECDPC.

Așadar, pericolul există, dar el este minim. În plus, organizatorii au anunțat că există spray-uri și soluții împotriva țânțarilor care scad și mai mult riscul Zika. Satul olimpic va fi curat 100%, anunță organizatorii.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 12 Apr. 2019

După ani și ani ... Marius Mitu reclamă sume de bani neprimite de la Anderlecht

 Presa belgiană anunță că fostul fotbalist Marius Mitu solicită sume de bani neîncasate din perioada în care evolua la gruparea Anderlecht Bruxelles, adică 2005-2006.

Autor: Andrei Szabo / 09 Feb. 2019

Adevăratul Rocky. Povestea uitată a boxerului Rocky Lockridge

 Numele Rocky este extrem de popular în întreaga lume datorită seriei de filme având ca subiect boxul. 

Autor: Maria Sorescu / 18 Ian. 2019

Doliu în natația românească. S-a stins antrenorul Pantelimon Decuseară

 Pantelimon Decuseară a fost un tip activ până în ultima clipă a vieții. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Apr. 2019

Țucudean, revenire decisivă pentru CFR Cluj

 CFR Cluj se menține lider în Liga 1, după ce a câștigat deplasarea de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a şasea a play-off-ului.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Juventus, din nou campioana Italiei. Record pentru Cristiano Ronaldo

 Juventus Torino a monopolizat campionatul Italiei.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Stranieri în acțiune: Rotariu marchează din nou, Grigore punctează din penalty

 După ce Răzvan Marin și Nicolae Stanciu u marcat vineri, alți internaționali au ieșit în evidență