Cum va afecta Brexitul sportul britanic și european

Autor: Maria Sorescu & Nicolas Grama

Așadar, britanicii au deci că vor să fie în afara Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că vor să părăsească nu doar birocrația continentală, ci și piața economică europeană comună.

Iar acest lucru va da multe bătăi de cap sportului, nu doar financiar, ci și legislativ.

Paul Shapiro, consultant al firmei de avocatură Charles Russell Speechlys,  a explicat că efectele votului britanic sunt numeroase.

Primul impact va fi pe piața transferurilor. Spre exemplu, achiziția unui jucător de 40 de milioane de euro zilele trecute, va fi făcută pentru 45 de milioane de euro după ieșirea Marii Britanii din UE. Așadar, cluburile britanice vor plăti mai mulți bani.

Premier League, unul din cele mai puternice campionate din lume, nu va mai aduce jucători europeni valoroși care nu evoluează pentru naționala lor, precum au fost Payet, Kante sau Martial. Cluburile engleze vor fi obligate sa foloseasca mai multi jucatori autohtoni.

„Ce se va intampla de acum cu intrecerile noastre sportive? Trebuie gandit foarte repede daca vom schimba regulile sau daca vom incerca sa le dam sportivilor un tratament preferential. Este putin probabil ca in fotbal, de exemplu, cetatenii europeni vor avea aceeasi libertate ca si pana acum", a declarat Maria Patsalos, de la Sports Immigration Partner.

Și antrenorii vor fi afectați de Brexit. Managerul lui Manchester United, Jose Mourinho, va pierde aproximativ 700.000 de euro pe an în urma referendumului din Marea Britanie, însă marele pierzător este Pep Guardiola, care va primi anual cu 1,5 milioane de euro mai puţin de la Manchester City. Business Jornal susține că din cauza deprecierii lirei sterline în faţa monedei europene, pierd din salariu.

Nici Real Madrid nu este scutita de probleme, in urma Brexit-ului Gareth Bale urmand sa fie considerat jucator extracomunitar. In aceste conditii, campioana Europei trebuie sa renunte la unul dintre James Rodriguez (Columbia), Casemiro (Brazilia) sau Danilo (Brazilia) pentru a ramane cu trei extracomunitari in lot, asa cum prevede regulamentul. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 12 Apr. 2019

După ani și ani ... Marius Mitu reclamă sume de bani neprimite de la Anderlecht

 Presa belgiană anunță că fostul fotbalist Marius Mitu solicită sume de bani neîncasate din perioada în care evolua la gruparea Anderlecht Bruxelles, adică 2005-2006.

Autor: Andrei Szabo / 09 Feb. 2019

Adevăratul Rocky. Povestea uitată a boxerului Rocky Lockridge

 Numele Rocky este extrem de popular în întreaga lume datorită seriei de filme având ca subiect boxul. 

Autor: Maria Sorescu / 18 Ian. 2019

Doliu în natația românească. S-a stins antrenorul Pantelimon Decuseară

 Pantelimon Decuseară a fost un tip activ până în ultima clipă a vieții. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Apr. 2019

Țucudean, revenire decisivă pentru CFR Cluj

 CFR Cluj se menține lider în Liga 1, după ce a câștigat deplasarea de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a şasea a play-off-ului.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Juventus, din nou campioana Italiei. Record pentru Cristiano Ronaldo

 Juventus Torino a monopolizat campionatul Italiei.

Autor: Andrei Szabo / 20 Apr. 2019

Stranieri în acțiune: Rotariu marchează din nou, Grigore punctează din penalty

 După ce Răzvan Marin și Nicolae Stanciu u marcat vineri, alți internaționali au ieșit în evidență