Cum va afecta Brexitul sportul britanic și european

Autor: Maria Sorescu & Nicolas Grama

Așadar, britanicii au deci că vor să fie în afara Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că vor să părăsească nu doar birocrația continentală, ci și piața economică europeană comună.

Iar acest lucru va da multe bătăi de cap sportului, nu doar financiar, ci și legislativ.

Paul Shapiro, consultant al firmei de avocatură Charles Russell Speechlys,  a explicat că efectele votului britanic sunt numeroase.

Primul impact va fi pe piața transferurilor. Spre exemplu, achiziția unui jucător de 40 de milioane de euro zilele trecute, va fi făcută pentru 45 de milioane de euro după ieșirea Marii Britanii din UE. Așadar, cluburile britanice vor plăti mai mulți bani.

Premier League, unul din cele mai puternice campionate din lume, nu va mai aduce jucători europeni valoroși care nu evoluează pentru naționala lor, precum au fost Payet, Kante sau Martial. Cluburile engleze vor fi obligate sa foloseasca mai multi jucatori autohtoni.

„Ce se va intampla de acum cu intrecerile noastre sportive? Trebuie gandit foarte repede daca vom schimba regulile sau daca vom incerca sa le dam sportivilor un tratament preferential. Este putin probabil ca in fotbal, de exemplu, cetatenii europeni vor avea aceeasi libertate ca si pana acum", a declarat Maria Patsalos, de la Sports Immigration Partner.

Și antrenorii vor fi afectați de Brexit. Managerul lui Manchester United, Jose Mourinho, va pierde aproximativ 700.000 de euro pe an în urma referendumului din Marea Britanie, însă marele pierzător este Pep Guardiola, care va primi anual cu 1,5 milioane de euro mai puţin de la Manchester City. Business Jornal susține că din cauza deprecierii lirei sterline în faţa monedei europene, pierd din salariu.

Nici Real Madrid nu este scutita de probleme, in urma Brexit-ului Gareth Bale urmand sa fie considerat jucator extracomunitar. In aceste conditii, campioana Europei trebuie sa renunte la unul dintre James Rodriguez (Columbia), Casemiro (Brazilia) sau Danilo (Brazilia) pentru a ramane cu trei extracomunitari in lot, asa cum prevede regulamentul. 

Poate te interesează şi:

Autor: Georg Lorenz / 07 Sept. 2019

6. Bundesliga ca istorie (1968-1969): În sfârșit, Bayern !

  Noul sezon a adus primul titlu echipei Bayern München, un titlu clar cu 8 puncte avans asupra celei de-a doua clasate, dar marea surpriză a ediției a însemnat-o retrogradarea campioanei „en titre“, Nürnberg. 

Autor: Georg Lorenz / 05 Sept. 2019

5. Bundesliga ca istorie (1967-1968): Max Merkel face ravagii

  Antrenorul teribil de la Viena, Max Merkel a revoluționat Bundesliga metodele lui originale constituind o surpriză generală. 

Autor: Georg Lorenz / 03 Sept. 2019

4. Bundesliga ca istorie (1966-1967): Apărarea câștigă titlul

  Eintracht Braunschweig prezentă in ligă de la înființare a obținut in fiecare an doar o poziție modestă nefiind un adversar de luat in seamă. Pană la aceasta ediție. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.