Cum va afecta Brexitul sportul britanic și european

Autor: Maria Sorescu & Nicolas Grama

Așadar, britanicii au deci că vor să fie în afara Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că vor să părăsească nu doar birocrația continentală, ci și piața economică europeană comună.

Iar acest lucru va da multe bătăi de cap sportului, nu doar financiar, ci și legislativ.

Paul Shapiro, consultant al firmei de avocatură Charles Russell Speechlys,  a explicat că efectele votului britanic sunt numeroase.

Primul impact va fi pe piața transferurilor. Spre exemplu, achiziția unui jucător de 40 de milioane de euro zilele trecute, va fi făcută pentru 45 de milioane de euro după ieșirea Marii Britanii din UE. Așadar, cluburile britanice vor plăti mai mulți bani.

Premier League, unul din cele mai puternice campionate din lume, nu va mai aduce jucători europeni valoroși care nu evoluează pentru naționala lor, precum au fost Payet, Kante sau Martial. Cluburile engleze vor fi obligate sa foloseasca mai multi jucatori autohtoni.

„Ce se va intampla de acum cu intrecerile noastre sportive? Trebuie gandit foarte repede daca vom schimba regulile sau daca vom incerca sa le dam sportivilor un tratament preferential. Este putin probabil ca in fotbal, de exemplu, cetatenii europeni vor avea aceeasi libertate ca si pana acum", a declarat Maria Patsalos, de la Sports Immigration Partner.

Și antrenorii vor fi afectați de Brexit. Managerul lui Manchester United, Jose Mourinho, va pierde aproximativ 700.000 de euro pe an în urma referendumului din Marea Britanie, însă marele pierzător este Pep Guardiola, care va primi anual cu 1,5 milioane de euro mai puţin de la Manchester City. Business Jornal susține că din cauza deprecierii lirei sterline în faţa monedei europene, pierd din salariu.

Nici Real Madrid nu este scutita de probleme, in urma Brexit-ului Gareth Bale urmand sa fie considerat jucator extracomunitar. In aceste conditii, campioana Europei trebuie sa renunte la unul dintre James Rodriguez (Columbia), Casemiro (Brazilia) sau Danilo (Brazilia) pentru a ramane cu trei extracomunitari in lot, asa cum prevede regulamentul. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Mai 2019

Moment aniversar. 33 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor

 CSA Steaua şi FCSB revendică o performanță realizată în urmă cu 33 de ani de Steaua Bucureşti. 

Autor: Maria Sorescu / 12 Apr. 2019

După ani și ani ... Marius Mitu reclamă sume de bani neprimite de la Anderlecht

 Presa belgiană anunță că fostul fotbalist Marius Mitu solicită sume de bani neîncasate din perioada în care evolua la gruparea Anderlecht Bruxelles, adică 2005-2006.

Autor: Andrei Szabo / 09 Feb. 2019

Adevăratul Rocky. Povestea uitată a boxerului Rocky Lockridge

 Numele Rocky este extrem de popular în întreaga lume datorită seriei de filme având ca subiect boxul. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Visul frumos continuă ! România s-a calificat în semifinalele Europeanului de tineret și merge la Jocurile Olimpice

 A ieșit așa cum ne-am dorit. România și Franța au terminat la egalitate. Pentru România urmează o semifinală cu Germania, joi, de la ora 19:00.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Liga 1: Viitorul l-a adus pe Ammari, iar Sepsi l-a transferat pe Adebanjo

 Echipele din Liga 1 s-au reunit, dar transferurile curg pe bandă rulantă.

Autor: Andrei Szabo / 24 Iun. 2019

Laura Coman a adus primul aur la Jocurile Europene de la Minsk

 Jocurile Europene de la Minsk au parte de o mediatizare tot mai importantă.