EuRoMania: UEFA va avea venituri colosale grație Euro 2016

Autor: Nicolas Grama

Euro 2016 a devenit un eveniment extrem de profitabil pentru reprezentanții Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA).

Șefii organismului continental se așteaptă ca turneul final din Franța să îi aducă venituri de două miliarde de euro.

Este vorba de o creștere masivă, cu peste 40% față de cele 1,4 miliarde de euro generate de precedentul campionat european găzduit de Polonia și Ucraina.

Informația a fost confirmată chiar de către directorul de marketing de la UEFA, Guy-Laurent Epstein.

O explicație pentru acest succes economic este faptul că Euro 2016 din Franța are mai multe echipe participante, ceea ce înseamnă și mai multe partide de fotbal. Toate acestea conduc spre încasări mai mari pentru UEFA.

Guy-Laurent Epstein se așteaptă ca drepturile de televizare să genereze aproximativ un miliard de euro, în creștere cu 25% comparativ cu ediția din 2012. Sponsorizările au crescut cu 40%, până la 450 de milioane de euro, iar vânzările de bilete vor aduce și ele peste o jumătate de miliard de euro.

Din punct de vedere economic, Campionatul European bate orice alt campionat regionale. De exemplu, drepturile de televizare pentru ediția din acest an a Copa America, desfășurată în această perioadă, au fost adjudecate pentru 112,5 milioane de dolari. 

Poate te interesează şi:

Autor: Georg Lorenz / 07 Sept. 2019

6. Bundesliga ca istorie (1968-1969): În sfârșit, Bayern !

  Noul sezon a adus primul titlu echipei Bayern München, un titlu clar cu 8 puncte avans asupra celei de-a doua clasate, dar marea surpriză a ediției a însemnat-o retrogradarea campioanei „en titre“, Nürnberg. 

Autor: Georg Lorenz / 05 Sept. 2019

5. Bundesliga ca istorie (1967-1968): Max Merkel face ravagii

  Antrenorul teribil de la Viena, Max Merkel a revoluționat Bundesliga metodele lui originale constituind o surpriză generală. 

Autor: Georg Lorenz / 03 Sept. 2019

4. Bundesliga ca istorie (1966-1967): Apărarea câștigă titlul

  Eintracht Braunschweig prezentă in ligă de la înființare a obținut in fiecare an doar o poziție modestă nefiind un adversar de luat in seamă. Pană la aceasta ediție. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.