Traian Petcu - Luptele constănţene. Începuturi, performanţe, campioni

Autor: Nicolas Grama

O carte despre lupte este o raritate în peisajul publicisticii românești.

Traian Petcu le propune cititorilor de sport cea de-a treia sa carte, dedicată, de data aceasta, eroilor saltelei: „Luptele constănţene. Începuturi, performanţe, campioni”.

„Luptele păstrează constantele şi ritmurile gândirii, pentru completarea în mod fericit a sportului în patru dimensiuni, sportul refuzând astfel să rămână o simplă expresie fizică. Această carte este dedicată tuturor celor care au făcut din lupte o pasiune, luptătorilor care însu-fleţesc zilnic pulsul sălilor, luptătorilor care înfruntă geometria naturii”, a declarat Traian Petcu pentru Cuget Liber.

Autorul speră ca această lucrare de istorie să aibă un impact cât mai mare asupra tinerilor și să contribuie la dezvoltarea acestui sport.

Traian Petcu este recunoscut în Constanța pentru participările sale la numeroase competiții sportive, deși are 92 de ani.

Traian Petcu a concurat recent la Crosul Primăverii de la Sovata, iar anterior a alergat la Piteşti, la Campionatul Naţional de cros.

„Mă simt foarte bine pentru această vârstă. Sigur, a intervenit o anumită uzură, pe care o simt în special la oase, dar starea generală, având în vedere etatea mea, este excelentă“, a declarat Traian Petcu.

Foto: www.cugetliber.ro

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Dec. 2018

Adrian Fetecău publică „Tenisul - sportul inventat de diavol”

 Omul de radio Adrian Fetecău, tatăl jucătoarei Irina Fetecău, lansează vineri o nouă ediţie a cărţii “Tenis – sportul inventat de diavol”.

Autor: Andrei Szabo / 11 Mai 2018

LPF a lansat cartea „100 - Poveștile nemuritoare ale fotbalului românesc"

Autorii cărții sunt jurnaliștii Alin Buzărin și Cristian Costache.

Autor: Pompiliu Constantin / 18 Apr. 2018

UTA sărbătorește 73 de ani cu o lansare de carte

 Ziua de 18 aprilie este prilej de sărbătoare pentru cei de la UTA.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

13 Iul. 2019

George Puşcaş, obligat să-şi caute altă echipă! Palermo, retrogradată în Serie D

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European U-21 din Italia şi San Marino, este obligat să-şi caute altă echipă după ce Palermo a fost retrogradată în Serie D.