INEDIT / Assoumani, urmașul lui Pistorius la săritura în lungime

Autor: Nicolas Grama

Francezul, campion olimpic la Beijing în proba paralimpicilor, speră la o nouă premieră. A făcut în 2011 performanțe pe bandă rulantă si spune despre 2012 că va fi anul cel mai important al vieţii sale. ”Aş spune că acesta este anul cel mai important din viaţa mea. Am participat la Jocurile Paralimpice din 2004, unde am luat medalia de bronz la saritura in lungime. Apoi, în 2008, am câştigat aurul. Acum vreau să concureze la Jocurile Olimpice. Pentru că, chiar dacă m-am născut fără antebraţul stâng, nu mă simt un sportiv cu handicap. Vreau să concurez cu ceilalți atleți compleți și visul de demult a devenit un scop”, a spus Assoumani pentru presa din Hexagon.

Arnaud are 26 de ani și a îmbunătățit de două ori recordul mondial al paralimpicilor în această probă. Spune că de multe ori se simte jenat când își învinge adversarii atât de categoric și vrea o nouă provocare. ”Eu sunt un atlet cu un handicap minuscul. În termeni de performanţă şi potenţial, am un metru în faţa concurenţilor,ceea ce de multe ori nu este interesant. Şi să acumuleze titluri nu este scopul meu. Dominarea disciplinei nu este interesantă. Îmi place atunci când trebuie să lupt. Am această dorinţă de a progresa. Şi în ceea ce priveşte sportul cu handicap, am luptat și voi lupta pentru a schimba atitudini. Avem nevoie de asemenea șocuri electrice. Şi dacă mă calific pentru Londra, aceasta poate avea un impact puternic pentru a arăta că, în ciuda un handicap, poţi fi de succes”, a declarat același Assoumani la începutul anului 2012.

Când vine vorba de comparația cu Oscar Pistorius, francezul este mai reticent și își dovedește luciditatea în analiză. ”E un caz diferit, dar ceea ce rezultă este pozitiv. La el, echipamentul a adus un avantaj, ceea ce naște controverse. Eu îl respect enorm, dar nu poate fi comparat cu un invalid, deoarece lamele sale sunt mai mult decât un picior şi nu există nici o oboseală musculară. Este un atlet extraordinar și e bine pentru imaginea sportului”.

Arnaud Assoumani mai are câteva luni la dispoziție pentru a-și realiza visul. ”Am o duzină de concursuri pentru a ajunge acolo, pentru testul cel mare, campionatele naționale ale Franței din 15-18 iunie. Este o necesitate, trebuie să fiu acolo pe podium. Şi eu sunt sigur că voi ajunge acolo”, a declarat săritorul francez, cu o voință incredibilă.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Pompiliu Constantin / 19 Feb. 2020

Escalada, sportul speranței. Interviu cu Claudiu Miu, fondatorul Climb Again, un proiect pentru cei dornici să-și depășească limitele

 Claudiu Miu este cel care a demarat proiectul Climb Again în urmă cu câțiva ani iar prin intermediul asociației și clubului Climb Again, el oferă oportunitatea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale să-și recapete încrederea în forțele proprii, să facă mișcare și să aibă o mai bună coordonare în spațiu.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.