Rico Verhoeven își păstrează centura de campion mondial! Prestație execelentă în gala Glory 28

Autor: Emanuel-Daniel Sărmășan

 Potrivit site-ului oficial GloryWorldSeries.com, batavul Rico Verhoeven și-a apărat cu succes centura de campion mondial al greilor în gala Glory 28 care a avut loc în capitala Franței, la Paris. Olandezul Verhoeven l-a învins la puncte cu o decizie unanimă pe croatul Mladen Brestovac și a primit centura surprinzător de la campionul mondial al greilor la box, britanicul Tyson Fury. 

Pe parcursul acestei încleștări s-a văzut foarte clar că Rico are un joc foarte variat, ajutat e adevărat și de constituția sa atletică impresionantă, parcă ar fi sculptat. Brestovac a făcut față presiunii doar cinci runde. Cu o condiție fizică mediocră și cu lovituri slabe care nu pătrundeau suficient de bine garda olandezului, era greu de crezut că Mladen poate emite pretenții la victorie. În ceea ce privește turneul piramidal de la categoria de 70 kg, acesta a fost capturat de thailandezul cu un nume imposibil de ținut minte, Sittichai cel care l-a învins la puncte în finală, tot print-o decizie unanimă pe Marat Grigorian din Belgia, devenind astfel challangerul obligatoriu al campionului Robin van Roosmalen, în fața căruia dorește să-și ia revanșa după înfrângerea suferită în noiembrie 2015. 

Cu acțiunea și testosteronul din ring ne vom reîntâlni abia pe 16 aprilie când se va desfășura următoarea gală Glory în inima „Regatului Danez", Copenhaga. Această gală va conține un turneu piramidal la categoria grea, precum și bătălia de la categoria de 77 kg între campionul Nikey Holzken din Olanda şi elveţianul Yoan Kongolo. Până atunci vă veți putea bucura însă de alte două gale de kick-boxing, ambele fiind transmise de DigiSport. Sâmbătă 19 martie Respect World Series de la Madrid şi pe 20 martie GP-ul Tracia 33 de la Cluj Napoca, un oraș care efectiv a devenit centrul înfloritor al sportului în România, odată cu ridicarea din temelii și punerea în funcțiune a noii „Săli Polivalente", care e considerată un adevărat sanctuar al sportului ardelean și nu numai, a întregii țări. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 20 Dec. 2020

Benny Adegbuyi l-a învins pe Badr Hari într-o gală la Rotterdam

 Sportivul de origine nigeriană care luptă pentru România, Benny Adegbuyi a obținut un succes de anvergură la nivel internațională.

Autor: Andrei Szabo / 15 Dec. 2020

Cristiano Ronaldo surprinde: Prefer să văd un meci de box decât unul de fotbal

 Cristiano Ronaldo este pasionat de sporturile de contact, iar din acest domeniu are mulți prieteni și multe exemple motivatoare pentru cariera sa.

Autor: Maria Sorescu / 15 Aug. 2019

Cum să eviți accidentările la sala de forță / fitness. 5 sfaturi esențiale

 Sălile de fitness și de culturism atrag toate categoriile de persoane, de la cunoscători în ale sportului la începători în domeniu. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 13 Dec. 2021

S-au tras la sorți meciurile din optimile Ligii Campionilor

 Pentru prima dată în istoria modernă a Ligii Campionilor, tragerea la sorți s-a repetat, după o eroare tehnică.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

CFR Cluj, egalată în prelungiri de Young Boys în Liga Campionilor

 S-a terminat 1-1, iar calificarea se va decide pe 10 august, în Elveția.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

Carmen Tocală, aleasă președinte al Federației Române de Baschet

 Carmen Tocală se întoarce în fruntea baschetului românesc.