Elizabeta Samara este în semifinalele ITTF Europe Top 16

Autor: Valentin Maier

Desfășurat în Portugalia la Gondomar, Turneul celor mai bune 16 jucătoare organizat de către Federația Portugheză de Tenis de Masă sub egida forului internațional, a programat mai multe dueluri interesante pentru supremația la nivel continental, în cele 4 grupe ale competiției.

În primul meci din Grupa 1, principala favorită a competiției, campioana Elizabeta Samara, a pierdut meciul de deschidere cu Sofia Polcanova scor 2-3. În al doilea meci a trecut de rusoaica Polina Mikhailova 3-2, iar apoi, în ultimul meci din grupă, de portugheza Leila Oliveira, scor 3-1. În urma acestor meciuri, Elizabeta Samara s-a calificat din Grupa 1 alături de Sofia Polcanova.

Din Grupa 2 s-au calificat Melek Hu din Turcia și Sabine Winter din Germania, din Grupa 3 Jia Liu din Austria și Tetyana Bilenko din Ucraina (cealaltă româncă Bernadette Szocs a câștigat un singur meci, cel cu germanca Kristin Silbereisen), și în fine, din Grupa 4 Georgina Pota din Ungaria și Yanfei Shen din Spania.
În sferturile de finală, Elizabeta Samara a trecut de Tetyana Bilenko 4-1 (11-7, 11-8, 11-13, 11-4, 11-7), Yanfei Shen de Sabine Winter (4-0), Melek Hu de Georgina Pota (4-2) și Jia Liu de Sofia Polcanova (4-1).

În semifinalele competiției, Elizabeta Samara va avea un meci dificil cu Yanfei Shen, iar Melek Hu va juca împotriva lui Jia Liu.

La masculin, în cele două meciuri din sferturi jucate până acum, Kristian Karlsson a dispus de Stefan Fegerl cu 4-1, iar rusul Alexander Shibaev de germanul Bastian Steger cu un scor strâns, 4-3.

Câștigătoarea competiției desfășurată în Sala Polivalentă din Gondomar, Multiusos de Gondomar Coracao de Ouro, va fi răsplătită cu 2000 de euro.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.