Eliza Samara a pierdut finala din proba de dublu a Europenelor

Autor: Maria Sorescu

  Eliza Samara şi Georgina Pota au ratat medalia de aur la Campionatele Europene de tenis de masă, disputate în Rusia la Ekaterinburg.

Cele două jucătoare au fost învinse categoric  în ultimul act al competiţiei de perechea spaniolă formată din Melek Hu şi Yanfei Shen, scor 4-1, (11-4, 11-7, 11-9, 11-13, 11-4)

În drumul lor spre finală, Pota şi Samara au trecut pe rând de italiencele Vivarelli şi Piccolin, 3-0, franţuzoaicele Xue Li şi YI Fang Xian, 3-0, urmând ca mai apoi să le invingă pe nemţoaicele Petrissa Solja ş Xiaona Sha, 4-3, iar în semifinale perechea polonezo-olandeză, formată din Jie Li şi Qian Li a pierdut cu 4-2, în faţa favoritelor noastre.

Cu toate astea, sportiva din România are parte în continuare de un turneu fantastic în care are deja cucerite două medalii de argint şi şansa de obţine medalia de aur în proba de simplu.

În finala probei de simplu, Samara o va întâlni pe olandeza Jie Lie, duminică, ora 16:00, în direct pe Eurosport.

În disputele directe Jie Lie conduce cu 3-0 în faţa româncei, ultima victorie fiind înregistrată anul trecut, cu 3-2, iar celălate două în 2010 şi 2011. Totuşi, Eliza are avantajul moral al victoriei de ieri din semifinalele probei de dublu, unde a învins-o pe Jie Lie şi colega sa.

Sursa foto: prosport.ro

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Autor: Andrei Szabo / 25 Feb. 2020

Coronavirusul sabotează competițiile. Mondialul de tenis de masă și meciurile din campionatul Japoniei, amânate

 Epidemia de coronavirus pune în pericol întrecerile sportive. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.