Crâmpei de istorie: „Mingea dracului” a speriat tenisul de masă european

În tenisul de masă aproape mereu a fost o sciziune între spațiul asiatic și cel european. Iar această diferență, generată în primul rând de un context cultural diferit, a dat naștere unor momente cvasicomice.

Este și cazul presei românești, care în anii 50-60, când tenisul de masă avea o mediatizare masivă, prezenta inovațiile tehnice și stilul asiatic ca pe niște născociri „diavolești”. În spatele acestor inovații tehnice, stăteau însă zeci de specialiști și antrenamente infernale.

Iată un articol din ziarul Sportul Popular al anului 1961, care prezintă un procedeu tehnic pe care jucătorii de tenis de masă japonezi îl impuseseră.

„Este o lovitură liftată exagerat”, se scria în articolul intitulat „Mingea dracului, cea mai nouă armă a tunarilor japonezi ...”.  Autorul oferă și soluții pentru dejucarea respectivei lovituri, care înspăimântase tenisul de masă european, după cum aprecia ziaristul.

Chiar și așa, după un titlu alarmant, Sportul Popular gândea că procedeul nu este intangibil și considera că „acest element surpriză este interesant, dar el singur nu poate avea viață”. Vă invit să vă delectați cu aprecierile jurnalistului român care înștiința publicul iubitor de tenis de masă despre noutățile din acest sport.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.