ANALIZĂ / Prezentarea sportivilor care vor reprezenta România la Campionatul European de tenis de masă

România are o delegație numeroasă și omogenă în vederea competiției de la Ekaterinburg. Fetele și băieții care ne vor reprezenta au plecat încărcați de optimism la întrecerea continentală. Cu gândul la medalii și cu performanțe importante, delegația noastră are în componență sportivi consacrați, dar și tinere talente care așteaptă să se afirme.

Campionatul European de tenis de masă va avea loc în perioada 25 septembrie- 4 octombrie la Ekaterinbug in Rusia. Lotul masculin este alcătuit din: Adrian Crișan, Andrei Filimon, Ovidiu Ionescu și Hunor Szocs.

Lotul feminin este ceva mai numeros. Fetele care ne vor reprezenta sunt : Eliza Samara, Daniela Dodean, Bernadette Szocs, Camelia Poștoacă, Cristina Hîrîci și Adina Diaconu.

Antrenori deplasați în Rusia sunt binecunoscuții Viorel Filimon și Mircea Dinu, care vor fi ajutați de Eduard Crăciun și Andrei Ghelt.

Ziarul de Sport vă propune o prezentare a celor care vor juca în tricoul României la acest Campionat European.

Adrian Crișan este cel mai de succes jucător din echipa noastră. Acesta ocupă locul 26 în clasamentul European și poziția 64 în lume. Este medaliat cu bronz la Campionatele Europene din 2012. Aceasta a fost prima medalie a tricolorilor după 52 de ani.

În plus, Adrian Crișan are și un loc 5 la Jocurile Olimpice de la Londra. Pe plan intern, sportivul de 35 de ani a dominat întrecerile naționale. A evoluat ani buni în Germania la nivel înalt, iar din acest an s-a transferat în Franța.

Bistrițeanul este dreptaci, are un stil de joc extrem de variat, cu un backhand care tinde spre perfecțiune și o inteligență tactică nativă.

 

Andrei Filimon este cel mai experimentat jucător al delegației masculine. Aflat pe locul 96 în Europa și pe 175 în lume, Filimon este o prezență constantă la nivel înalt încă de la începutul anilor 90.

Sportivul de 38 de ani evoluează la CS Topspin 08 Constanța, iar în această vară a câștigat campionatul de tenis de masă cu echipa sa. O accidentare i-a dat bătăi de cap în ultima vreme, dar sportivul promite o formă bună pentru competiția de la Ekaterinburg.

Andrei Filimon a evoluat pentru cluburi din Germania, Croația, Austria și Franța, iar experiența sa va ajuta selecționata noastră. Cu un stil spetaculos, Andrei Filimon are un joc solid chiar și la distanță mare în spatele mesei.

Ovidiu Ionescu este locul 51 în Europa și ocupă poziția 104 în ierarhia mondială. Buzoianul de 26 de ani traversează o perioadă bună și este campionul național en-titre, după o finală câștigată categoric în fața lui Constantin Cioti.

Mai mult, la ediția din acest an a Naționalelor, Ovidiu Ionescu nu a pierdut niciun set. Este dreptaci și a câștigat experiență evoluând în Germania la un nivel înalt.

Cu o viziune de joc bine elaborată, Ovidiu Ionescu propune un stil spectaculos, fiind capabil la fel de bine să atace sau să se apere.Szocs Hunor este locul 105 în Europa și pe poziția 201 în clasamentul mondial. Sportivul născut la Târgu Mureș are 23 de ani și evoluează în Germania, la Werder Bremen.

În 2012, Hunor Szocs a devenit campion național. Alături de sora sa, Bernadette, a obținut performanțe frumoase la nivel național și internațional în competițiile de dublu-mixt.

Cu un stil perfectibil, Hunor Szocs este un jucător imprevizibil, ceea ce îl face de multe ori o enigmă pentru adversari.

 

 

Eliza Samara este cea mai bună jucătoare de tenis de masă a României în momentul de față. Sportiva de 26 de ani este născută la Constanța și se poate lăuda cu numeroase performanțe. Încă de la nivelul juniorilor, Eliza Samara a început să se afirme, iar trecerea la seniori a fost o confirmare a talentului uriaș.

Din 2012, Eliza Samara joacă pentru clubul turc Fenerbahce, alături de care a câștigat Liga Campionilor în acest an. Sportiva noastră este a treia în ierarhia europeană și a 21-a în clasamentul mondial. În ultimii doi ani, Eliza Samara a câștigat turneele ITTF din Brazilia, Cehia și Qatar.

La dublu, Eliza Samara a avut un parteneriat extrem de prolific alături de Daniela Dodean, cu care a luat chiar auarul european. Așadar, speranțele la medalie sunt cât se poate de întemeiate și la simplu și dublu pentru Eliza Samara.

 

Daniela Dodean are 27 de ani și este originară din Arad. Are la active numeroase prezențe la competițiile importante de tenis de masă : campionate europene, mondiale și Jocurile Olimpice.

Multiplă campioană a României, Daniela Dodean a evoluat pentru cluburi importante în Italia și Austria. Parteneriatul cu Eliza Samara a adus României performanțe notabile. În 2009 și 2012 a luat aurul european la dublu alături de Eliza Samara, cu care se completează foarte bine.

În acest an, Daniela Dodean a devenit mămică, dar a revenit repede în arenă și scurta perioadă de pauză nu i-a afectat jocul.

 

Bernadette Szocs are 20 de ani și a câștigat numeroase titluri naționale și internaționale. Este a 23-a în clasamentul european la seniori și pe locul secund în Europa la categoria sub 21 de ani.

A fost considerată una dintre cele mai talentate sportive din ultimii ani, iar marea provocare o reprezintă confirmarea talentului la nivelul seniorilor. Competiția de la Ekaterinburg poate fi o șansă în acest sens.

În vara acestui an, sportiva noastră a cucerit medalia de bronz în proba de simplu a Universiadei de la Gwangju. Traversează o perioadă bună, iar jocul său s-a perfecționat vizibil în ultimii ani.

 

Camelia Poștoacă este pe locul 38 în clasamentul European. În vârstă de 23 de ani, sportiva originară din Câmpulung este recunoscută pentru stilul ofensiv, în special cu forehand-ul topspin, jocul de picioare și serviciul de forehand. De multe ori însă, stilul ofensiv i-a adus și dezavantaje.

În 2014, Camelia Poștoacă a surprins în finala Campionatului Național, când a învins-o în finală pe Eliza Samara. La asemenea evoluții pozitive se așteaptă fanii tenisului de masă de la noi și la Campionatul European de la Ekaterinburg.

 

Cristina Hîrîci are 23 de ani și este originară din Constanța. Este stângace și are un joc variat, extrem de rapid, cu un stil organizat, aproape de masă. Este pe locul 81 în clasamentul european.

La Campionatul Mondial de la Suzhou, Hîrîci a avut o evoluție bună. În primăvara acestui an, Cristina Hîrîci a jucat finala de simplu la Campionatele Naționale, pe care a pierdut-o în fața Elizei Samara. În semifinale, Hîrîci o învinsese pe Bernadette Szocs. Sebazează pe un joc variat și un serviciu intimidat.

 

Adina Diaconu este mezina delegației României la Europeanul de la Ekaterinburg. Jucătoarea noastră a fost cea mai bună cadetă din Europa în 2014 și a fost portdrapelul României la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing.

Sportiva din Slatina are doar 16 ani și deja este pe locul 10 în Europa la sub 21 de ani și pe locul 60 la seniori. Ea se poate lăuda cu 10 medalii de aur la Europenele de juniori. A fost cooptată în lot pentru a câștiga experiență, lucru care cu siguranță se va întâmpla în compania unor colegi cu CV-uri atât de impresionante.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne citiți zilnic și să ne urmăriți pe Facebook sau Twitter ! www.ziaruldesport.ro încearcă să vă aducă în fiecare zi cele mai importante știri, analize, editoriale, reportaje și interviuri din lumea sportului.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Mar. 2020

Hend Zaza, la doar 11 ani, va participa la Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea multe elemente de inedit, iar unul dintre aceste aspecte este reprezentat de prezența unei sportive de 11 ani.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.