România are deja 9 sportivi la Jocurile Paralimpice 2012

Autor: Maria Sorescu

 Ziarul de Sport vă face cunoștință cu cea mai numeroasă delegație pe care România o trimite la o asemenea competiție. România participă cu 9 sportivi la Jocurile Paralimpice 2012 de la Londra. Delegația se poate mări după ultimele concursuri de calificare, anunţă Comitetul Paralimpic Român, cu 100 de zile înainte de începerea competiţiei.

La atletism suntem reprezentaţi de ieşeanul Florin Cojoc, recent medaliat cu aur la Mondialele din Croaţia cu performanţa de 6,30 m, nou record personal. La ciclism participă Eduard Novak, multiplu campion mondial, şi Imre Torok, ambii din Miercurea Ciuc.

La înot s-au calificat deja fraţii Samuel şi Naomi Ciorap din Cluj şi Georgiana Bâzdoacă, dar şanse de calificare mai au clujenii Valentin Velecico şi Petre Prundaru.

La tenis de masă a obţinut calificarea clujeanul Dacian Makszin, iar bucureşteanca Gabriela Constantin are şanse de a participa ca rezervă.

Ciprian Anton, la tenis în scaun cu rotile, nu a reuşit calificarea, dar ar putea primi o invitaţie şi în acest caz România ar avea reprezentanţi la 5 sporturi, o altă premieră.

Jocurile Paralimpice de la Londra se desfăşoară între 28 august şi 9 septembrie 2012. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Pompiliu Constantin / 19 Feb. 2020

Escalada, sportul speranței. Interviu cu Claudiu Miu, fondatorul Climb Again, un proiect pentru cei dornici să-și depășească limitele

 Claudiu Miu este cel care a demarat proiectul Climb Again în urmă cu câțiva ani iar prin intermediul asociației și clubului Climb Again, el oferă oportunitatea copiilor și tinerilor cu nevoi speciale să-și recapete încrederea în forțele proprii, să facă mișcare și să aibă o mai bună coordonare în spațiu.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.