VIDEO/ Top cinci tinere talente din MLS. Opțiuni de viitor pentru granzii Europei?

Autor: Ilie Flaviu

Dacă de obicei talentele din Europa urmau calea Americii și renunțau la posibile performanțe pentru a obține faimă și sume mai consistente de bani peste ocean, lucrurile ar putea să se schimbe pe viitor datorită valului de talente care dă năvală în campionatul nord-american.

Prestația din meciul cu Orlando City de aseară a lui Alphonso Davies (Vancouver Whitecaps) este încă o dovadă a ideii de mai sus. Canadianul în vârstă de 17 ani a reușit un gol, trei assist-uri, cinci pase cheie, opt dueluri câștigate și a avut o acuratețe a paselor de 82%.

Însă Davies nu este singurul jucător promițător care ar putea reprezenta o variantă pentru marile forțe din Europa. Vă prezentăm "Top cinci tinere talente din MLS":

1. Alphonso Davies, Vancouver Whitecaps, 17 ani, aripă stânga

Primul jucător prezentat este chiar cel amintit mai sus, anume Alphonso Davies. Canadianul lui Whitecaps a atras atenția marilor cluburi încă de anul trecut, când la 16 ani devenea cel mai tânăr debutant din istoria MLS. Cu timpul, Davies a devenit treptat un om de bază la o vârstă atât de fragedă pentru echipa sa, iar în acest sezon a bifat 16 prezențe pe teren, reușind două goluri și cinci asisst-uri.

2. Alberth Elis, Houston Dynamo, 21 de ani, atacant central

Alberth Elis este cel mai prolific jucător de la Houston Dynamo în acest sezon. Jucătorul din Honduras a bifat 44 de apariții în MLS, timp în care a marcat de 19 ori și a oferit 7 assist-uri. Parteneriatul său cu Rommel Quioto este printre cele mai de succes din întreaga competiție. Elis este tipul atacantului de careu masiv, dar cu o viteză bună și o calitate a șutului pe măsură.

3. Nick Lima, San Jose Earthquakes, 23 de ani, fundaș dreapta

Dacă mai sus am vorbit de doi oameni de atac, ne mutam ușor atenția și spre compartimentul defensiv. Americanul Nick Lima este un fundaș dreapta cu calități foarte bine dezvoltate pe ambele faze. Viteza este punctul său forte, însă de-a lungul timpului a impresionat și prin acțiunile individuale în bandă pe spațiu restrâns, prin centrările precise sau prin golurile reușite. Echipa sa se află printre codașe și poate că ar fi timpul pentru Lima să caute o nouă destinație.

4. Alex Muyl, NY Res Bulls, 22 de ani, mijlocaș ofensiv

Alex Muyl este playmaker-ul lui NYRB, iar la doar 22 de ani capătă sarcini predestinate unor jucători cu mult mai multă experiență. În cele două sezoane la echipa actuală, a bifat cinci goluri și nouă assist-uri. Poziționarea pare a fi punctul său forte, majoritatea reușitelor sale venind în urma unor demarcări de manual, însă și viziunea reprezintă un atribut de invidiat al lui Muyl.

5. Steffen Zackary, Columbus Crew, 23 de ani, portar

Steffen Zackary, cunoscut drept Zack Steffen, este titularul dintre buturile celor de la Columbus Crew încă din momentul venirii sale la echipă. Intervențiile sale au lăsat adeseori publicul fără cuvinte, iar reflexele sale au reușit să o salveze de multe ori pentru Columbus Crew. Felul în care citește fazele este unul rar văzut la toți portarii, iar lucrul acesta îi poate aduce succes în cariera și am putea vorbi despre titularul din poarta naționalei SUA.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Danemarca și Australia s-au neutralizat, 1-1, la Samara

 În fața a peste 40 000 de oameni, selecţionatele Danemarcei şi Australiei au oferit un meci modest.

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Ioan Andone va prelua funcția de manager general la FC Voluntari

 FC Voluntari s-a salvat in extremis de la retrogradare și pornește la un nou drum.

Autor: Maria Sorescu / 21 Iun. 2018

Două transferuri în mai puțin de 24 de ore pentru CFR Cluj

 CFR Cluj își face simțită prezența pe piața transferurilor, după ce Viitorul a deschis tranzacțiile cu cinci transferuri în două zile.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Danemarca și Australia s-au neutralizat, 1-1, la Samara

 În fața a peste 40 000 de oameni, selecţionatele Danemarcei şi Australiei au oferit un meci modest.

Autor: Maria Sorescu / 21 Iun. 2018

Campioana Dinamo a făcut al cincilea transfer, tunisianul Kamel Alouini

 Gruparea din Ștefan cel Mare l-a acontat pe handbalistul tunisian Kamel Alouini, în vârstă de 30 de ani.

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Ioan Andone va prelua funcția de manager general la FC Voluntari

 FC Voluntari s-a salvat in extremis de la retrogradare și pornește la un nou drum.