Studiu / Șoferii care conduc mașini electrice sunt mai puțin stresați

Autor: Andrei Szabo

Cercetătorii britanici au efectuat un studiu în rândul șoferilor care conduc mașini electrice și au concluzii interesante.

Ei au descoperit că respectivii șoferi sunt mai puțin stresați decât restul participanților la trafic. În plus, ei sunt și mai concentrați, mai calmi și mai fericiți atunci când conduc o mașină electrică.

Cercetătorii de la Universitatea din York au realizat acest studiu în colaborare cu LEVC, firma londoneză ce produce taxi-uri electrice.

Ei au cules datele de pe urma electroencefalogramelor șoferilor, adică o metodă care investighează activitatea electrică a creierului.

„Zgomotul redus din mașinile electrice i-au pus pe șoferi într-o stare în care au fost mai concentrați la drum. În lipsa gzgomotului generat de motoarele diesel, șoferii au fost mai calmi și mai fericiți”, au explicat realizatorii studiului. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 03 Mai 2018

Tesla riscă falimentul, după ce a raportat pierderi de aproape 800 de milioane de dolari în 2018

 Compania Tesla, condusă de Elon Musk, este axată pe construcția de vehicule electrice, identificarea unor surse de energie alternative sau panouri solare.

Autor: Andrei Szabo / 18 Apr. 2018

Bucureștiul ar putea interzice mașinile cu motoare Euro 1 și Euro 2 de la anul

 Primăria Capitalei ar putea interzice mașinile cu motoare Euro 1 și Euro 2 în timpul zilei în București începând din 1 ianuarie 2019. 

Autor: Andrei Szabo / 17 Apr. 2018

Uzina din Craiova a celor de la Ford a bătut un record de producție

 Apariția noului Ford Ecosport și mutarea integrală a producției pentru piața europeană la uzina de la Craiova în toamna anului trecut a avut urmări spectaculoase.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andreea Verdeș și Denisa Mailat au obținut medalii de argint și de bronz la Cupa Irina Deleanu de gimnastică ritmică

 Cupa Irina Deleanu a fost cea mai importantă competiţie de gimnastică ritmică găzduită în această lună în România, la Sala Polivalentă din Capitală.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andrei Gag, argint la reuniunea IAAF World Challenge de la Osaka

 Atletul Andrei Gag a reprezentat România la reuniunea atletică de la Osaka, din cadrul IAAF World Challenge. 

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Belgia merge la Cupa Mondială fără Nainggolan, Origi și Mirallas. Iată lotul „diavolilor”

 Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, a anunțat lotul lărgit de jucători în vederea participării la Cupa Mondială 2018.