Liniște pe teren, turbulențe în tribune! Juventus București - Dinamo 0-2

Autor: Viorel Berbece

 

Dinamo București construiește bine pentru sezonul viitor, iar poate că experiența play-out-ului, cu mai mult timp pentru Bratu pentru a-și impune filozofia, este ceea ce are nevoie clubul din Ștefan cel Mare în acest moment. Alb-roșii s-au impus clar și cu Juventus București, dar victoria le-a fost umbrită de „evoluția” fanilor.

Începem prin a vorbi strict depre fotbal. Dinamo a dominat autoritar disputa de pe arena „Anghel Iordănescu” din Voluntari. Hanca și Daniel Popa au avut șansa de a deschide scorul încă din primele 20 de minute, dar de fiecare dată Drăghia a fost la post. Treptat, Juventus a mai echilibrat disputa, ba chiar putea da lovitura în minutul 37. Constantinescu a primit o minge cadou de la Mahlangu, dar șutul său a lovit bara și cam așa s-a scris istoria acestui joc.

Și asta pentru că după pauză Dinamo a continuat să preseze, fiind răsplătiă după minutul 60. Mai întâi, Mihai Popescu a înscris cu o frumoasă lovitură de cap (min. 64), apoi Dan Nistor a rezolvat meciul, cu primul său gol în acest sezon, finalizând excelent o pasă primită de la Hanca (min. 71). 

S-a terminat Juventus - Dinamo 0-2, iar trupa din Ștefan cel Mare demonstrează că este într-o formă excelentă și că sezonul următor se poate bate pentru o poziție de play-off, dacă nu mai mult. În schimb, Juventus este ca și retrogradată, cu patru etape înainte de final, având nevoie de un adevărat miracol pentru a se salva. Și cum primul meci din seria miracolelor este la Sfântu Gheorghe, e greu de crezut că echipa condusă de Marius Baciu mai poate face ceva.

Și dacă lucrurile au stat clar în favoarea lui Dinamo pe teren, nu putem trece peste incidentele create de unii ultrași ai lui Dinamo. Chiar dacă au cântat frumos și pe toată întinderea partidei, totuși au fost trei momente regretabile create de fanii dinamoviști.

Mai întâi, aceștia au stricat momentul de reculegere în memoria luI Cristian Țopescu, preferând să arunce injurii către marea rivală chiar în respectivul minut. Apoi, un cameraman Digisport a fost lovit de liderul galeriei dinamoviste, al cărui nume nu are rost să îl scriem, pentru că așa actul său și-ar atinge scopul, iar tot „showul” s-a încheiat cu niște torțe aruncate aproape de portarul lui Juventus București, fostul rapidist Drăghia. Deși galeria lui Dinamo este de multe ori un exemplu de devotament și inventivitate, de data aceasta au fost niște evenimente regretabile, pe care suporterii dinamoviști nu ar trebui să le mai repete vreodată. Cu atât mai mult cu cât echipa are nevoie de liniște și de încurajări, pentru a redeveni ce a fost odată.

Juventus Bucureşti: Drăghia - Kardes, Leca, Wallace, D. Popescu - Balgiu, V. Gheorghe (Ilie '67) - Drăghici, Băjenaru, Nicoară (Neacşu '90) - M. Constantinescu (Ciobanu '82). Antrenor: Marius Baciu

Dinamo: Penedo - Corbu, Popescu, Katsikas, Olteanu - Palic (Dudea '70), Mahlangu, Nistor - Hanca (Longher '84), Popa (Pesici '80), Salomao. Antrenor: Florin Bratu

foto: prosport.ro

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Belgia merge la Cupa Mondială fără Nainggolan, Origi și Mirallas. Iată lotul „diavolilor”

 Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, a anunțat lotul lărgit de jucători în vederea participării la Cupa Mondială 2018.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Spania a anunțat lotul pentru Cupa Mondială. Morata, Fabregas și Vitolo nu au fost convocați

 Selecționata iberică a câștigat trofeul în 2010.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Lionel Messi a câştigat Gheata de Aur pentru a cincea oară

  Totodată, Lionel Messi a primit și Trofeul Pichichi, oferit celui mai bun marcator din campionatul Spaniei.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andreea Verdeș și Denisa Mailat au obținut medalii de argint și de bronz la Cupa Irina Deleanu de gimnastică ritmică

 Cupa Irina Deleanu a fost cea mai importantă competiţie de gimnastică ritmică găzduită în această lună în România, la Sala Polivalentă din Capitală.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andrei Gag, argint la reuniunea IAAF World Challenge de la Osaka

 Atletul Andrei Gag a reprezentat România la reuniunea atletică de la Osaka, din cadrul IAAF World Challenge. 

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Belgia merge la Cupa Mondială fără Nainggolan, Origi și Mirallas. Iată lotul „diavolilor”

 Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, a anunțat lotul lărgit de jucători în vederea participării la Cupa Mondială 2018.