Lance Armstrong scapă de procesul cu guvernul american

Autor: Constantin Boghiu

 

Din idol, Lance Armstrong a ajuns unul dintre cei mai huliți sportivi din istorie. Și asta după ce s-a demonstrat că toate succesele sale din Turul Franței au fost facilitate de un plan complex și sistematic de dopaj. Acum, americanul a reușit să scape de un proces important, după ce a ajuns la o înțelegere.

Este vorba despre procesul intentat de Guvernul american, la inițiativa fostului coleg al lui Armstrong de la echipa sponsorizată de Serviciul Poștal American, Floyd Landis. Armstrong risca, dacă pierdea procesul ce urma să înceapă pe 7 mai, să plătească aproape 100 milioane de dolari. De șapte ori campion în Le Tour, înainte ca titlurile să îi fie retrase în 2012, după ce s-a demonstrat că în tot acest timp el se dopase, Armstrong a ajuns la o înțelegere cu Guvernul american și va plăti doar 5 milioane pentru a închide procesul. Dintre aceștia, 25 % se vor duce către Landis.

 „Sunt bucuros că am rezolvat acest caz și că îmi pot vedea mai departe de viață. Din 2013 încoace am încercat să îmi asum responsabilitatea pentru greșelile mele și să repar lucrurile acolo unde acest lucru a fost posibil. Am rulat cu toată inima pentru echipa Postal și am fost mereu mândru să port vulturul roșu-alb-albastru atunci când am concurat în Le Tour. Acele amintiri rămân foarte reale și înseamnă mult pentru mine.” a spus Armstrong.

Ce urmează pentru legenda decăzută? „Abia aștept să mă dedic lucrurilor grozave din viața mea - cei cinci copii, soția mea, podcastul meu, câteva proiecte interesante de cărți și filme, munca mea ca supraviețuitor al cancerului, precum și pe pasiunea mea pentru sporturi și competiție.”

Lance Armstrong a reușit în trecut să scape prin înțelegere mutuală și de alte procese, precum cel cu publicația Sunday Times sau cel cu o companie de asigurări.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Mar. 2024

Editorial / Cultura baschetului la Cluj-Napoca. 10 000 de oameni și o echipă pentru un oraș unit

 Atâta timp cât există o minge care sare și un coș, la Cluj spiritul baschetului va prospera.

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Feb. 2024

Editorial / Cazul Edvard Novak readuce în discuție coșmarul cicliștilor: traficul auto și șoferii neglijenți

 Cazul ciclistului de 20 de ani readuce în discuție modul în care se respectă regulile de circulație într-o țară aglomerată de mașini și cu o adâncă lipsă de respectare a regulilor rutiere, cum este România.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.