Meci solid pentru Simona Halep și calificare în sferturi la Indian Wells

Autor: Maria Sorescu

Simona Halep este prima jucătoarea calificată în sferturile de finală la Indian Wells. Ea este pentru a patra oară în această fază a turneului de categorie Premier Mandatory.

Jucătoarea noastră a învins-o în două seturi pe chinezoaica Qiang Wang, deși a avut câteva momente de îndoială la jumătatea primului set.

Sportiva din Constanța a avut nevoie de puțin peste o oră pentru a o elimina pe a 55-a jucătoare a lumii, cu scorul de 7-5, 6-1.

Susținută din nou puternic de fanii români, Simona Halep a făcut câteva greșeli ușoare în game-urile șase și opt, aspect care a nemulțumit-o.

După o serie de două break-uri reciproce la mijloc de set, liderul mondial și-a recăpătat ritmul și a forțat pe finalul primului act, pe care l-a câștigat cu 7-5.

În setul al doilea, lucrurile au fost și mai clare. Simona Halep și-a dominat cu autoritate adversara și în doar 31 de minute a luat actul secund și a închis meciul.

De notat că nivelul jocului Simonei Halep a crescut constant, iar la final de meci jucătoarea noastră a lăsat senzația că acest crescendo putea să se amplifice dacă era nevoie. Per total, meciul a fost solid, cu o deplasare bună și lovituri inspirate, mai ales în setul al doilea.

Știam că va fi un meci greu. Am jucat împreună cu Wang la antrenamente și m-a bătut atunci, așa că eram conștientă de ceea ce trebuie să fac. În primul set am avut mici probleme, dar în setul al doilea și pe final de meci am reușit să domin jocul, așa că sunt mulțumită”, a declarat la finalul partidei Simona Halep. 

În sferturile de finală, Simona Halep o va înfrunta pe Petra Martic, care a trecut de Marketa Vondrousova (Cehia), scor 6-3, 7-6. Halep și Martic s-au întâlnit până acum de două ori, fiecare reuşind câte o victorie. 

Calificarea în sferturi este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 167.195 de dolari şi cu 215 puncte WTA.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 17 Iun. 2018

Roger Federer este din nou lider mondial

 Pentru că a atins finala turneului de 250 de puncte de la Stuttgart, Roger Federer l-a depășit la numărul de puncte pe spaniolul Rafael Nadal, campion la Roland Garros.

Autor: Vasile Cenușă / 15 Iun. 2018

„Fiare noi, fiare noi!” sau cum trebuie de fapt capitalizat succesul Simonei Halep la Paris

 Două momente controversate, cu Simona Halep în prim-plan, fără voia ei, ar trebui să ne arate cum să capitalizăm corect succesul ei de la Paris.

Autor: Flaviu Ilie / 13 Iun. 2018

Mihaela Buzărnescu, în sferturi la Nottingham și în proba de simplu, dar și în cea de dublu

 Mihaela Buzărnescu a avut parte de o zi perfectă pe iarba de la Nottingham

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Danemarca și Australia s-au neutralizat, 1-1, la Samara

 În fața a peste 40 000 de oameni, selecţionatele Danemarcei şi Australiei au oferit un meci modest.

Autor: Maria Sorescu / 21 Iun. 2018

Campioana Dinamo a făcut al cincilea transfer, tunisianul Kamel Alouini

 Gruparea din Ștefan cel Mare l-a acontat pe handbalistul tunisian Kamel Alouini, în vârstă de 30 de ani.

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Ioan Andone va prelua funcția de manager general la FC Voluntari

 FC Voluntari s-a salvat in extremis de la retrogradare și pornește la un nou drum.