Dinamo, prima victorie în era Bratu. 3-0 cu Gaz Metan, în primul meci din play-out pentru „câini”

Autor: Dionisie Rotaru

După eșecul din fața lui CS U Craiova și ratarea definitivă a oricărei șanse de a prinde Europa în acest sezon, Dinamo mai are un singur obiectiv, locul 7 în Liga I. Iar primul pas a fost făcut, cu o victorie convingătoare asupra celor de la Gaz Metan Mediaș, în „Groapă”.

La primul meci de campionat pe banca lui Dinamo, Florin Bratu a operat câteva mutări în primul 11 pentru disputa cu Gaz Metan, care se anunța complicată, mai ales în situația dată, cu antrenor nou pentru „câinii roșii” și moralul scăzut. Dar dacă la ultima vizită în „Ștefan cel Mare” ardelenii au mai arătat fotbal, în ciuda înfrângerii, de data aceasta elevii lui Cristi Pustai chiar au venit în venit în vizită în Capitală.

Deși nu a impresionat și ea în vreun fel în prima repriză, formația gazdă a intrat totuși în avantaj la cabine, după reușita celui mai bun om al lui Dinamo în 2018, croatul Pesic. Acesta a deschis scorul în minutul 35, profitând de o greșeală a lui Sârghi, pentru a finaliza cu sânge rece față în față cu Pleșca.

Absent în prima repriză, Gabi Torje a ieșit la rampă în repriza secundă. Mai întâi, cel mai valoros jucător din lotul lui Dinamo a „bifat” o dublă ratare, în minutul 49, pentru a centra bine pentru golul de 2-0, reușit de Popescu, în minutul 74.

Un jucător care poate schimba fața lui Dinamo în viitor este cu siguranță Robert Moldoveanu.  Chinuit de accidentări, acesta a pierdut vreo 2-3 în care ar fi putut fi un om de bază pentru trupa bucureșteană. Acum, însă, pare apt de marea performanță. Tânărul atacant a închis tabela la 3-0, în minutul 92, și, cu un antrenor care îl cunoaște bine alături, poate realiza lucruri frumoase pe viitor.

3-0 așadar pentru Dinamo, care pleacă bine în play-out. În schimb, Gaz Metan confirmă parcă de la meci la meci că soluția Moraru nu e bună nici pentru ea, cum a fost și în cazul lui Rapid, ori Zimbru Chișinău, iar evitarea retrogradării pare un obiectiv foarte greu de atins, cu jocul și cu lotul acesta.

Dinamo: Penedo - Romera, M. Popescu, Katsikas, Olteanu - Mahlangu, Nistor - Torje, Pesici (Monroy '71), Salomao (Corbu '87) - D. Popa (R. Moldoveanu '80). Antrenor Florin Bratu.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Popovici, Fytanidis (Roberto Romeo '77), Sîrghi, Buşu - Neagu, Rosado (Chamed '58), Cristea - Olaru, Rondon, Dias (Pârvulescu '58). Antrenor Cristian Pustai.

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Ioan Andone va prelua funcția de manager general la FC Voluntari

 FC Voluntari s-a salvat in extremis de la retrogradare și pornește la un nou drum.

Autor: Maria Sorescu / 21 Iun. 2018

Două transferuri în mai puțin de 24 de ore pentru CFR Cluj

 CFR Cluj își face simțită prezența pe piața transferurilor, după ce Viitorul a deschis tranzacțiile cu cinci transferuri în două zile.

Autor: Maria Sorescu / 20 Iun. 2018

FCSB și-a aflat posibilele adversare din turul 2 preliminar al Europa League

 Vicecampioana FCSB va juca în turul al doilea preliminar al Europa League și și-a aflat posibilele adversare în urma tragerii la sorţi de la Nyon.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Danemarca și Australia s-au neutralizat, 1-1, la Samara

 În fața a peste 40 000 de oameni, selecţionatele Danemarcei şi Australiei au oferit un meci modest.

Autor: Maria Sorescu / 21 Iun. 2018

Campioana Dinamo a făcut al cincilea transfer, tunisianul Kamel Alouini

 Gruparea din Ștefan cel Mare l-a acontat pe handbalistul tunisian Kamel Alouini, în vârstă de 30 de ani.

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Ioan Andone va prelua funcția de manager general la FC Voluntari

 FC Voluntari s-a salvat in extremis de la retrogradare și pornește la un nou drum.