VIDEO / Monica Niculescu: Cheia a fost că am înțeles bine jocul Șarapovei

Autor: Maria Sorescu

Monica Niculescu a reușit una dintre cele mai frumoase victorii din carieră. Ea a eliminat-o pe Maria Şarapova în primul tur la Doha, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3.

Românca de 30 ani, aflată pe locul 92 WTA,  a apărut zâmbitoare la conferința de presă de după succesul în fața fostului lider mondial.

„Nu ştiam la ce să mă aştept, fiind prima oară când joc împotriva ei. Când am văzut că şi ea apelează la slice, dar şi ce lovituri are în arsenal, am înţeles de ce a fost numărul unu mondial şi a câştigat atâtea Grand Slam-uri. Nu a fost deloc uşor contra ei, e o jucătoare formidabilă. Câteodată i-am trimis mingi foarte joase şi ea a reuşit nu doar să returneze, dar să facă winners de acolo. Antrenorul mi-a zis că i-am intrat în cap, din moment ce a jucat slice cu dreapta, însă eu în acele momente mă gândeam doar la cât de bine poate să lovească şi cum să îmi menţin eu nivelul cât mai sus", a spus Monica Niculescu la conferinţa de presă.

Cele două meciuri din calificări m-au ajutat. Știam suprafața, a fost și puțin vânt. Cheia a fost că am înţeles bine jocul ei. Nu i-am oferit ritm şi consider că modul în care joc eu, un pic ciudat, a incomodat-o. Nu e ușor să câștigi în fața unei asemenea jucătoare, mai ales când se ajunge în trei seturi, cu trei ore de joc, iar de la 3-3 ai senzația că joacă din ce în ce mai bine. Mă bucur că am profitat de moment și am câștigat.", a mai spus sportiva din Slatina.

Monica Niculescu şi-a asigurat un cec de 17.325 dolari şi 90 de puncte WTA, următoarea sa adversară fiind învingătoarea dintre Magdalena Rybarikova (Slovacia) și Fatma Al Nabhani (Oman).

 

Poate te interesează şi:

Autor: Vasile Cenușă / 21 Feb. 2018

România-Belgia 0-2. Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate de la Budapesta

   După Sorana Cîrstea, și Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur turneul de la Budapesta, deși porneau ca favorite în disputele de astăzi, împotriva unor jucătoare din Belgia.

Autor: Maria Sorescu / 21 Feb. 2018

Halep, Federer și Nadal, printre cel mai des testați anti-doping

 Jucătorii de top se expun unui control mai riguros din partea autorităților anti-doping, iar acest lucru este confirmat de cel mai recent raport al ITF.

Autor: Nicolas Grama / 21 Feb. 2018

Federația Română de Tenis a câștigat în instanță procesul cu MTS

 Ministerul Tineretului şi Sportului nu a vrut să recunoască actuala conducere a Federației Române de Tenis, astfel că George Cosac și oamenii săi s-au adresat instanței.

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 21 Feb. 2018

Bogdan Stancu s-a retras de la echipa națională

   La doar 31 de ani, Bogdan Stancu a ales să-și încheie cariera internațională, preferând să se concentreze pe evoluțiile sale de la Bursaspor.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 21 Feb. 2018

Nu banii Cristinei Neagu ar trebui să ne deranjeze, ci sumele aruncate pe fereastră pe proiecte nerealizate

 Fluturașul de salariu intrat în posesia jurnaliștilor indică 22 000 de euro lunar pentru cea mai bună handbalistă a lumii.

Autor: Vasile Cenușă / 21 Feb. 2018

România-Belgia 0-2. Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate de la Budapesta

   După Sorana Cîrstea, și Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur turneul de la Budapesta, deși porneau ca favorite în disputele de astăzi, împotriva unor jucătoare din Belgia.