Fantastic! Monica Niculescu câștigă bătălia epică cu Șarapova și trece în turul secund la Doha

Autor: Vasile Cenușă

La prima întâlnire din carieră cu Maria Șarapova, Monica Niculescu pornea clar cu șansa a doua în disputa din primul tur la Doha, dar la final cea care a cules laurii a fost fantastica noastră jucătoare.

Locul 86 mondial, Niculescu nu a avut trac în fața fostului lider mondial și nu a renunțat niciodată la luptă, spre exasperarea, putem spune deja, fostului mare star al tenisului feminin. Clasată cu peste 40 locuri mai sus în clasamentul mondial și cu o experiență net superioară, rusoaica s-a văzut învinsă la final, la capătul unui meci de mare luptă.

Primul set a mers conform așteptărilor, cu Șarapova dictând cursul jocului. Treptat, însă, chiar dacă rusoaica și-a adjudecat primul act cu 6-4 (după a cincea minge de set), semnele că Monica putea obține o victorie mare la Doha au devenit din ce în ce mai evidentă. Șarapova a devenit din ce în ce mai enervată de jocul româncei, bifând greșeală după greșeală. Ba mai mult, la un moment dat fostul lider mondial a recurs chiar și ea la jocul de slice marcă înregistrată pentru Niculescu. În plus, deși venită din calificări, jucătoarea noastră a arătat că stă mult mai bine din punct de vedere fizic decât oponenta sa din primul tur de la Doha.

Rezultatul? Deși Șarapova a început cu break atât actul secund, cât și cel decisiv, Monica nu a disperat, și-a păstrat calmul și la finele unui meci de aproape două ore și patruzeci de minute, a fost răsplătită cu o mare victorie, poate una dintre cele mai importante din carieră, scor 4-6, 6-4, 6-3!

Astfel, Monica Niculescu își continuă parcursul perfect de la Doha, trecând în turul secund, acolo unde o va întâlni cel mai probabil pe Magdalena Rybarikova. Mai important, jucătoarea noastră avansează până pe locul 81 și o ajută indirect pe Mihaela Buzărnescu s-o depășească din nou pe Maria Șarapova în clasamentul mondial.

Poate te interesează şi:

Autor: Vasile Cenușă / 21 Feb. 2018

România-Belgia 0-2. Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate de la Budapesta

   După Sorana Cîrstea, și Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur turneul de la Budapesta, deși porneau ca favorite în disputele de astăzi, împotriva unor jucătoare din Belgia.

Autor: Maria Sorescu / 21 Feb. 2018

Halep, Federer și Nadal, printre cel mai des testați anti-doping

 Jucătorii de top se expun unui control mai riguros din partea autorităților anti-doping, iar acest lucru este confirmat de cel mai recent raport al ITF.

Autor: Nicolas Grama / 21 Feb. 2018

Federația Română de Tenis a câștigat în instanță procesul cu MTS

 Ministerul Tineretului şi Sportului nu a vrut să recunoască actuala conducere a Federației Române de Tenis, astfel că George Cosac și oamenii săi s-au adresat instanței.

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 21 Feb. 2018

Bogdan Stancu s-a retras de la echipa națională

   La doar 31 de ani, Bogdan Stancu a ales să-și încheie cariera internațională, preferând să se concentreze pe evoluțiile sale de la Bursaspor.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 21 Feb. 2018

Nu banii Cristinei Neagu ar trebui să ne deranjeze, ci sumele aruncate pe fereastră pe proiecte nerealizate

 Fluturașul de salariu intrat în posesia jurnaliștilor indică 22 000 de euro lunar pentru cea mai bună handbalistă a lumii.

Autor: Vasile Cenușă / 21 Feb. 2018

România-Belgia 0-2. Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate de la Budapesta

   După Sorana Cîrstea, și Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur turneul de la Budapesta, deși porneau ca favorite în disputele de astăzi, împotriva unor jucătoare din Belgia.