Fantastic! Monica Niculescu câștigă bătălia epică cu Șarapova și trece în turul secund la Doha

Autor: Vasile Cenușă

La prima întâlnire din carieră cu Maria Șarapova, Monica Niculescu pornea clar cu șansa a doua în disputa din primul tur la Doha, dar la final cea care a cules laurii a fost fantastica noastră jucătoare.

Locul 86 mondial, Niculescu nu a avut trac în fața fostului lider mondial și nu a renunțat niciodată la luptă, spre exasperarea, putem spune deja, fostului mare star al tenisului feminin. Clasată cu peste 40 locuri mai sus în clasamentul mondial și cu o experiență net superioară, rusoaica s-a văzut învinsă la final, la capătul unui meci de mare luptă.

Primul set a mers conform așteptărilor, cu Șarapova dictând cursul jocului. Treptat, însă, chiar dacă rusoaica și-a adjudecat primul act cu 6-4 (după a cincea minge de set), semnele că Monica putea obține o victorie mare la Doha au devenit din ce în ce mai evidentă. Șarapova a devenit din ce în ce mai enervată de jocul româncei, bifând greșeală după greșeală. Ba mai mult, la un moment dat fostul lider mondial a recurs chiar și ea la jocul de slice marcă înregistrată pentru Niculescu. În plus, deși venită din calificări, jucătoarea noastră a arătat că stă mult mai bine din punct de vedere fizic decât oponenta sa din primul tur de la Doha.

Rezultatul? Deși Șarapova a început cu break atât actul secund, cât și cel decisiv, Monica nu a disperat, și-a păstrat calmul și la finele unui meci de aproape două ore și patruzeci de minute, a fost răsplătită cu o mare victorie, poate una dintre cele mai importante din carieră, scor 4-6, 6-4, 6-3!

Astfel, Monica Niculescu își continuă parcursul perfect de la Doha, trecând în turul secund, acolo unde o va întâlni cel mai probabil pe Magdalena Rybarikova. Mai important, jucătoarea noastră avansează până pe locul 81 și o ajută indirect pe Mihaela Buzărnescu s-o depășească din nou pe Maria Șarapova în clasamentul mondial.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 20 Mai 2018

Rafael Nadal a câștigat titlul la Roma și a revenit pe primul loc ATP

 Rafael Nadal și-a regăsit cadența pe zgură, după ce săptămâna trecută a pierdut în sferturi la Madrid.

Autor: Ilie Flaviu / 20 Mai 2018

Finală pe fast-forward! Svitolina o învinge pe Halep în ultimul act la Roma

 Simona Halep a fost învinsă cu 0-6, 4-6 de către Elina Svitolina în ultimul act de la Roma.

Autor: Ilie Flaviu / 19 Mai 2018

Duelul break-urilor! Halep câștigă o dispută plină de suspans în fața Șarapovei

 Simona Halep a trecut de Maria Șarapova în semifinalele turneului de la Roma, scor 4-6, 6-1, 6-4.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andreea Verdeș și Denisa Mailat au obținut medalii de argint și de bronz la Cupa Irina Deleanu de gimnastică ritmică

 Cupa Irina Deleanu a fost cea mai importantă competiţie de gimnastică ritmică găzduită în această lună în România, la Sala Polivalentă din Capitală.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andrei Gag, argint la reuniunea IAAF World Challenge de la Osaka

 Atletul Andrei Gag a reprezentat România la reuniunea atletică de la Osaka, din cadrul IAAF World Challenge. 

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Belgia merge la Cupa Mondială fără Nainggolan, Origi și Mirallas. Iată lotul „diavolilor”

 Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, a anunțat lotul lărgit de jucători în vederea participării la Cupa Mondială 2018.