Opinie: Tottenham are toate șansele să facă surpriza în Champions League

Autor: Ilie Flaviu

Tottenham a arătat sezonul acesta că poate pune probleme oricărei echipe din lume, și asta nu de puține ori. Echipa lui Pochettino s-a luptat de la egal la egal cu fiecare echipă cu pretenții din Premier League, cu excepția lui City care însă din altă ligă în acest sezon. Și în Champions League Spurs a făcut o figură frumoasă, reușind să termine pe prima poziție într-o grupă cu campioana en-titre, Real Madrid, dar și contra Borussiei Dortmund, o altă echipă cu pretenții.

Principalul atuu al echipei lui Pochettino pare să fie forța ofensivă de care dau dovadă elevii săi, care depinde însă în proporție de 50% de forma principalului lunetist, Harry Kane, care nu se mai satură din înscris. Kane, alături de alți jucători de mare clasă precum Son, Eriksen, Alli, Lamela, și mai nou Lucas Moura, formează unul din cele mai bune atacuri din Europa, care poate doborî în acest moment orice apărare, lucru care s-a putut observa cu ochiul liber în meciul retur cu Real, când Tottenham a înscris de trei ori în poarta lui Keylor Navas.

Nici la mijloc Spurs nu dezamăgește. Jucători precum Dier, Dembele, Winks si Wanyama sunt jucatori care au o dispunere la efort foarte mare, jucători care se implică în mod egal pe plan defensiv și pe plan ofensiv. Acest lucru se poate observa în diferite momente ale meciului. Când Tottenham este în căutarea golului, cei doi mijlocași apar des pe faza de construcție a echipei sau chiar la finalizare, iar când echipa încearcă să țină de rezultat, ei apar foarte des la recuperare și de multe ori au succes.

Deși nu a primit atât de multe goluri în BPL, apărarea pare să fie principala problemă a lui Tottenham, în special în benzi. În centru se află doi jucători experimentați, care se cunosc foarte bine și de la naționala Belgiei, anume Alderweireld și Vertonghen, iar ca back-up pentru cei doi îl avem pe Davison Sanchez, un jucător foarte puternic. În dreapta îi regăsim pe Aurier și Trippier. Ivorianul pare să aibă calitățile de partea sa, însă Trippier pare ceva mai constant în joc, deși îi lipsește viteza, care este esențială pe acel post. De cealaltă parte, Pochettino dispune de Davies și Rose. Galezul pare să fie titularul pe acea poziție, însă asta datorită faptului că Rose a fost scos din formă de o accidentare.

Dezavantajul lui Tottenham în UCL ar putea fi lipsa de experiență a englezilor în această competiție, în fazele avansate, însă entuziasmul echipei ar putea produce marea surpriză, mai ales dacă vor reuși să treacă și de Juventus, victoria în această dublă manșă ridicându-le moralul jucătorilor la cele mai înalte cote. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Belgia merge la Cupa Mondială fără Nainggolan, Origi și Mirallas. Iată lotul „diavolilor”

 Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, a anunțat lotul lărgit de jucători în vederea participării la Cupa Mondială 2018.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Spania a anunțat lotul pentru Cupa Mondială. Morata, Fabregas și Vitolo nu au fost convocați

 Selecționata iberică a câștigat trofeul în 2010.

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Lionel Messi a câştigat Gheata de Aur pentru a cincea oară

  Totodată, Lionel Messi a primit și Trofeul Pichichi, oferit celui mai bun marcator din campionatul Spaniei.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andreea Verdeș și Denisa Mailat au obținut medalii de argint și de bronz la Cupa Irina Deleanu de gimnastică ritmică

 Cupa Irina Deleanu a fost cea mai importantă competiţie de gimnastică ritmică găzduită în această lună în România, la Sala Polivalentă din Capitală.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andrei Gag, argint la reuniunea IAAF World Challenge de la Osaka

 Atletul Andrei Gag a reprezentat România la reuniunea atletică de la Osaka, din cadrul IAAF World Challenge. 

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Belgia merge la Cupa Mondială fără Nainggolan, Origi și Mirallas. Iată lotul „diavolilor”

 Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, a anunțat lotul lărgit de jucători în vederea participării la Cupa Mondială 2018.