Egal după un meci ca de Final 4. CSM București- Rostov Don 22-22

Autor: Viorel Berbece

În cel mai disputat meci de până acum pentru CSM București în grupa principală din Liga Campionilor, „tigroaicele” au luptat din greu cu Rostov Don, ratând victoria la ultima fază.

Rostov a venit la București cu multe nume cunoscute handbalului românesc, precum Pessoa, Barbosa, Bulatovic, Makeeva, Managarova sau Rodrigues și parcă aceste jucătoare au avut o motivație în plus în meciul jucat în Sala Polivalentă, în fața a 5000 de spectatori. A fost un meci intens, care are șanse mari să se repete în Final 4, la cum arată cele două echipe.

CSM București a început partida mai bine, având la un moment dat un avantaj de două goluri pe tabelă, scor 6-4. De acolo, echipa antrenată de Frederic Bougeant a preluat controlul partidei pentru o bună bucată de vreme, intrând în avantaj la cabine, scor 12-11.

Rostov a continuat să joace la un nivel înalt și după pauză, conducând cu 16-13 și apoi 18-15. A fost momentul în care Helle Thomsen, cu calmul său obișnuit, a sunat regruparea pentru „tigroaice”, care până la final au luptat fantastic, fiind chiar aproape de a obține victoria.

CSM a avut 21-20 și 22-21, dar de fiecare dată Bulatovic a aruncat senzațional de la nouă metri. Cristina Neagu a avut ultima aruncare a meciului, dar campioana olimpică și mondială Anna Sedoykina a avut o intervenție sigură. S-a terminat 22 egal, un scor echitabil ținând cont de desfășurarea partidei, iar campioana României își păstrează prima poziție în grupă, cu 11 puncte. Cu biletele de sferturi deja în buzunar, trupa bucureșteană mai are câteva bătălii tari de dat până la final, dar a arătat și astăzi că are puterea, sub îndrumarea lui Helle Thomsen, să treacă peste orice moment dificil cu maturitate și calm.

Următoarea etapă este peste două săptămâni. CSM București va juca la Győr, luni, 26 februarie, ora 20:00.

Au marcat pentru CSM: Kurtovic și Neagu - cinci goluri fiecare, Gullden și Niombla - trei reușite fiecare, Mehmedovic - 2, Frafjord, Hagman, Jorgensen și Udriștoiu - câte un gol fiecare. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 21 Feb. 2018

Nu banii Cristinei Neagu ar trebui să ne deranjeze, ci sumele aruncate pe fereastră pe proiecte nerealizate

 Fluturașul de salariu intrat în posesia jurnaliștilor indică 22 000 de euro lunar pentru cea mai bună handbalistă a lumii.

Autor: Vasile Cenușă / 20 Feb. 2018

Nora Mork a vorbit despre accidentarea gravă pe care a suferit-o

 Nora Mork a fost votată de aproape 80.000 de oameni şi 16 jurnalişti din 13 ţări diferite drept cea mai bună jucătoare  a lumii în 2017, într-o anchetă făcută de Handball-Planet.com

Autor: Nicolas Grama / 20 Feb. 2018

Potaissa Turda va da testul norvegian în sferturile Challenge Cup, cu Fyllingen Bergen

 Turdenii vor juca primul meci pe teren propriu, pe 24 sau 25 martie, manşa secundă fiind programată în Norvegia, o săptămână mai târziu.

Ştiri recente:

Autor: Dionisie Rotaru / 21 Feb. 2018

Bogdan Stancu s-a retras de la echipa națională

   La doar 31 de ani, Bogdan Stancu a ales să-și încheie cariera internațională, preferând să se concentreze pe evoluțiile sale de la Bursaspor.

Autor: Pompiliu-Nicolae Constantin / 21 Feb. 2018

Nu banii Cristinei Neagu ar trebui să ne deranjeze, ci sumele aruncate pe fereastră pe proiecte nerealizate

 Fluturașul de salariu intrat în posesia jurnaliștilor indică 22 000 de euro lunar pentru cea mai bună handbalistă a lumii.

Autor: Vasile Cenușă / 21 Feb. 2018

România-Belgia 0-2. Niculescu și Buzărnescu au fost eliminate de la Budapesta

   După Sorana Cîrstea, și Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur turneul de la Budapesta, deși porneau ca favorite în disputele de astăzi, împotriva unor jucătoare din Belgia.