Egal după un meci ca de Final 4. CSM București- Rostov Don 22-22

Autor: Viorel Berbece

În cel mai disputat meci de până acum pentru CSM București în grupa principală din Liga Campionilor, „tigroaicele” au luptat din greu cu Rostov Don, ratând victoria la ultima fază.

Rostov a venit la București cu multe nume cunoscute handbalului românesc, precum Pessoa, Barbosa, Bulatovic, Makeeva, Managarova sau Rodrigues și parcă aceste jucătoare au avut o motivație în plus în meciul jucat în Sala Polivalentă, în fața a 5000 de spectatori. A fost un meci intens, care are șanse mari să se repete în Final 4, la cum arată cele două echipe.

CSM București a început partida mai bine, având la un moment dat un avantaj de două goluri pe tabelă, scor 6-4. De acolo, echipa antrenată de Frederic Bougeant a preluat controlul partidei pentru o bună bucată de vreme, intrând în avantaj la cabine, scor 12-11.

Rostov a continuat să joace la un nivel înalt și după pauză, conducând cu 16-13 și apoi 18-15. A fost momentul în care Helle Thomsen, cu calmul său obișnuit, a sunat regruparea pentru „tigroaice”, care până la final au luptat fantastic, fiind chiar aproape de a obține victoria.

CSM a avut 21-20 și 22-21, dar de fiecare dată Bulatovic a aruncat senzațional de la nouă metri. Cristina Neagu a avut ultima aruncare a meciului, dar campioana olimpică și mondială Anna Sedoykina a avut o intervenție sigură. S-a terminat 22 egal, un scor echitabil ținând cont de desfășurarea partidei, iar campioana României își păstrează prima poziție în grupă, cu 11 puncte. Cu biletele de sferturi deja în buzunar, trupa bucureșteană mai are câteva bătălii tari de dat până la final, dar a arătat și astăzi că are puterea, sub îndrumarea lui Helle Thomsen, să treacă peste orice moment dificil cu maturitate și calm.

Următoarea etapă este peste două săptămâni. CSM București va juca la Győr, luni, 26 februarie, ora 20:00.

Au marcat pentru CSM: Kurtovic și Neagu - cinci goluri fiecare, Gullden și Niombla - trei reușite fiecare, Mehmedovic - 2, Frafjord, Hagman, Jorgensen și Udriștoiu - câte un gol fiecare. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Ilie Flaviu / 20 Mai 2018

Potaissa pierde în Grecia, dar trofeul Challenge Cup vine la Turda

Potaissa Turda a pierdut returul cu AEK Atena, însă a câștigat trofeul Challenge Cup.

Autor: Ilie Flaviu / 20 Mai 2018

Fuchse Berlin câștigă Cupa EHF! Mihai Popescu, cel mai bun portar din Final 4

 Fuchse Berlin câștigă Cupa EHF, pentru a doua oară în istorie, după victoria cu St Raphael, scor 28-25.

Autor: Maria Sorescu / 18 Mai 2018

CSM București a terminat sezonul cu o victorie lejeră, dar și cu Udriștoiu accidentată

 CSM Bucureşti și-a asigurat din timp titlul de campioană în Liga Florilor, dar nu s-a menajat deloc nici măcar în ultima etapă.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andreea Verdeș și Denisa Mailat au obținut medalii de argint și de bronz la Cupa Irina Deleanu de gimnastică ritmică

 Cupa Irina Deleanu a fost cea mai importantă competiţie de gimnastică ritmică găzduită în această lună în România, la Sala Polivalentă din Capitală.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2018

Andrei Gag, argint la reuniunea IAAF World Challenge de la Osaka

 Atletul Andrei Gag a reprezentat România la reuniunea atletică de la Osaka, din cadrul IAAF World Challenge. 

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2018

Belgia merge la Cupa Mondială fără Nainggolan, Origi și Mirallas. Iată lotul „diavolilor”

 Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, a anunțat lotul lărgit de jucători în vederea participării la Cupa Mondială 2018.