Corona Brașov l-a cooptat pe campionul mondial Gabriel Kicsid pentru a redresa echipa de handbal feminin

Autor: Maria Sorescu

Handbalistele de la Corona Brașov nu-și găsesc ritmul în acest sezon, iar pentru a mai detensiona situația conducerea clubului a adus lângă echipă un nume legendar.

În stafful formației de handbal feminin a fost cooptat fostul mare internațional Gabriel Kicsid, campion mondial cu echipa națională a României în 1974, și dublu medaliat olimpic în 1972 și 1976.

Gabriel Kicsid are 205 de meciuri în naționala României pentru care a marcat 521 de goluri. El a asistat la ultima partidă a Coronei, pierdută în fața lui CSM Slatina, iar din această săptămâna îi va ajuta pe antrenori în a îndrepta problemele echipei.

„Ne bucurăm mult că am reușit să-l convingem pe dl. Kicsid, component al generației de aur a handbalului masculin românesc, un nume respectat în acest fenomen, să vină alături de noi și să ne ajute în încercarea de a redresa echipa de senioare. A discutat cu antrenorii, va merge și la meciul pe care îl vom disputa luni la Cluj, va face propria analiză a echipei și sperăm cu toții ca impactul acestei implicări să fie unul pozitiv în evoluția formației și să creeze acel șoc necesar pentru ca jucătoarele să-și arate în teren valoarea pe care, indubitabil, o au. Dorința noastră este ca dl. Kicsid să și stea pe banca tehnică la meciuri, cu ecuson D, ca reprezentant al echipei, pentru a putea oferi și în timpul meciurilor expertiza sa. Ne propunem să lucrăm la pregătirea de pe acum a viitoarei ediții de campionat și, alături de dl. Kicsid, să continuăm acea strategie pe 4 ani pe care am gândit-o la începutul acestui sezon și la care ne-am fixat ca finalitate crearea unei echipe de top, cu șanse de accedere în Champions League”, a declarat președintele clubului Corona, Liviu Dragomir, pentru mytex.ro.

Gabriel Kicsid a jucat la Știința și Steaua București, cu aceasta din urmă cucerind 12 titluri de campion național, iar în 1977 a triumfat în Cupa Campionilor (actuala Ligă a Campionilor).

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 24 Apr. 2018

Cristina Neagu și-a asumat rolul de ambasador anti-bullying

 Cea mai bună handbalistă a României se alătură unei campanii destinată copiilor și tinerilor.

Autor: Vasile Cenuşă / 24 Apr. 2018

Martin Ambros a semnat cu Rostov Don. Antrenorul a fost prezentat oficial

 Martin Ambros s-a înţeles cu formaţia  Rostov-Don şi va antrena din sezonul viitor în Rusia.

Autor: Ilie Flaviu / 22 Apr. 2018

Spectacol în Velux Champions League. Vardar și Nantes, aproape de Final 4

 Kiel-Vardar și Nantes-Skjern au fost duelurile zilei în Velux Champions League.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 25 Apr. 2018

Sarabanda breakurilor. Irina Begu, calificată în sferturi la Istanbul

 Orașul Istanbul este gazda turneului WTA de 280 de puncte TEB BNP Paribas Cup, unde Irina-Camelia Begu a obținut o victorie importantă.

Autor: Andrei Szabo / 25 Apr. 2018

FRF vrea să reformeze Liga 2 și Liga 3 pentru a evita retragerile în plin campionat

 Fotbalul românesc a fost marcat în ultimele sezoane de numeroase retrageri din motive financiare.

Autor: Andrei Szabo / 25 Apr. 2018

Rafael Nadal bate un record deținut de Ilie Năstase

 Rafael Nadal demonstrează încă o dată că este cel mai bun jucător pe zgură.