Pariu de viitor: tenismenul șahist Patrick Grigore

Tenisul românesc a avut mai mereu copii talentați, care au obținut performanțe în competițiile internaționale. Încă de la înființarea publicației noastre ne-am propus să scoatem în evidență și copii cu potențial în sport. Robert Glință, Ronaldo Deaconu sau Sorina Mocan sunt câteva dintre numele despre care am scris înainte ca ei să se afirme ca performeri.

În acest sens vă propunem să-l cunoașteți pe Patrick Grigore, un copil de opt ani și jumătate, pasionat de tenis și care deja de patru ani practică acest sport. Patrick este din București, se antrenează cu Daniel Dragu, fostul antrenor al Simonei Halep și a început deja să câștige primele turnee.

Puștiul a fost îndrumat către tenis de către părinții săi, care l-au văzut preocupat de acest sport. Calitățile sale native au fost remarcate de specialiștii din sport. Printre ei s-a numărat și doctorul Vasile Oșean, cel care a traversat Oceanul Atlantic în acest an, și care a fost impresionat de capacitatea copilului de a asimila, mai ales în plan sportiv.

De altfel, Patrick Grigore s-a descurcat remarcabil și în alte sporturi. A învățat repede să înoate, iar timpii săi i-au determinat pe antrenori să-i propună să vină spre acest sport. A obținut timpi excelenți și la întreceri de alergare, la teste ale antrenorilor federali. Fotbalul nu l-a atras, în schimb i-a plăcut tenisul de masă, la care a renunțat însă după o vacanță în care a exagerat cu acest sport și și-a „stricat” loviturile de tenis de câmp.

Și nu este totul. Patrick Grigore este și un puști pasionat de șah, antrenându-se cu maestrul internațional Andrei Murariu. Băiatul de opt ani și jumătate a practicat o vreme șahul, până când și-a canalizat toată atenția asupra tenisului. De aici a și pornit discuția noastră, după un antrenament al micuțului:

Ziarul de Sport: Patrick, ce legătură vezi între șah și tenis ?

Patrick Grigore: Păi cred că în ambele trebuie să anticipezi mișcările adversarului. Asta fac și la turnee. Simt cum vor să joace ceilalți. Asta făceam și la șah.

Ziarul de Sport: Ce jucător preferat ai și de ce ?

Patrick Grigore: Kei Nishikori, pentru că e mic ca mine și pentru că aleargă mult. Îmi place și Chung (n.r. Hyeon Chung).

Ziarul de Sport: Îți place să alergi mult ?

Patrick Grigore: Da. Și să joc simplu, să atac direct. Asta mă învață și domnul antrenor.

Ziarul de Sport: Cum te simți după ce câștigi un turneu ?

Patrick Grigore: E super tare. E frumos. Și distractiv.

Ziarul de Sport: Care e lovitura care te avantajează cel mai mult ?

Patrick Grigore: Dreapta.

Ziarul de Sport: Ce îți dorești să faci în tenis ?

Patrick Grigore: Vreau să ajung între primii zece din lume.

Ziarul de Sport: Cum te antrenezi ca să ajungi acolo ?

Patrick Grigore: Păi vreau să-mi cresc rezistența, să lucrez mult la serviciu și la lovitura de rever.

 

Dacă vă plac articolele noastre, vă invităm să ne dați un LIKE pe facebook sau să ne urmăriți și pe twitter. Vă mulțumim !
 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Mihai Constantin / 10 Dec. 2023

Perechea Monica Niculescu - Cristina Bucşa, câștigătoare la Angers

 Monica Niculescu a reușit un succes notabil pe acest final de an. 

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!