Echipa românească Atlantic4 a traversat Oceanul Atlantic în timp record

Autor: Nicolas Grama

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au format echipa Atlantic 4, care a traversat Oceanul Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle.

Cei patru români au efectuat cursa Talisker Whisky Atlantic Challenge, de aproximativ 5.000 de km, în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute.

Este un record mondial la categoria Pure, vechiul timp record fiind de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute . 

Atlantic 4 este prima echipă din Europa de Est participantă la cursă. Punctul de start al traseului a fost din La Gomera (Spania), la data de 14 decembrie 2017, şi a ajuns în Antigua (Caraibe), la 22 ianuarie 2018. Cei patru români au ajuns la finiş pe locul 12 din totalul de 26 de ambarcațiuni.

„Reîntâlnirea cu cei dragi a fost de departe una extrem de emoţionantă. De cum au coborât din barcă şi chiar înainte de asta, taţii şi-au strâns la piept copiii, soţii şi-au sărutat soţiile, iar toată lumea se îmbrăţişa, într-o agitaţie stârnită de bucuria de nemăsurat. Am asistat şi la o cerere în căsătorie. Ionuţ, mezinul echipajului, nu doar că a traversat Oceanul ­A­tlantic vâslind, dar i-a adresat şi iubitei sale întrebarea cea mare. Aceasta a răspuns, bineînţeles, ‘Da’ – lucru care a amplificat bucuria şi sentimentul de împlinire pentru fiecare persoană aflată la faţa locului”, se arată în comunicatul echipei.

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au traversat Oceanul Atlantic cu scopul strângerii de fonduri pentru construirea, la Adunaţii Copăceni, a unui centru HOSPICE socio-medical, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.

Cine sunt cei patru vâslaşi români:

Căpitanul Vasile Oşean este un medic de 38 de ani, fondatorul proiectului Climbing The World. Căsătorit, tată a doi copii (Paul si Maria), medic coordonator la Medysportline,el este și medicul lotului naţional de canotnaj.

Andrei Roşu are 42 de ani este căsătorit şi tată a doi copii (Alexandru si Ema). Fost corporatist, el este sportiv de anduranţă, blogger, speaker motivaţional.

Ionuţ Olteanu, cel mai tânăr membru al echipei, are 23 de ani și este fizioterapeut, pasionat să ajute oameni în probleme de sănătate şi nu numai. 

Marius Alexe are 41 de ani şi este căsătorit şi tată a doi copii (Antim si Anisia). Este angajat al unei companii multinaţionale în ultimii 16 ani. 

Istoricul competiţiei:

Talisker Whisky Atlantic Challenge a avut loc prima dată în 1997 şi adună echipe din toată lumea într-o cursă de anduranță în care forţa omului se măsoară cu cea a naturii.

Competiţia constă în traversarea Oceanului Atlantic pe distanţa dintre La Gomera (Insulele Canare) şi Antigua cu o barcă cu vâsle.

Recordul de traversare până în pre¬zent este de 37 de zile, media de traversare 60 de zile şi cea mai lungă cursă a durat 120 de zile. Acest lucru face din ea cu adevărat cea mai dură cursă de canotaj din lume.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 20 Iun. 2018

UVT Agroland Timișoara a cooptat-o pe cea mai bună realizatoare de la Medicina Târgu Mureș

 UVT Agroland Timișoara se întărește în perspectiva noului sezon, când va participa și în Challenge Cup.

19 Iun. 2018

Urlea Eco Trail Run vă invită la alergare pe potecile Munților Făgăraș

 La data de 21 iulie, alergătorii cu dragoste pentru munte sunt invitați în Munții Făgăraș, la Urlea Eco Trail Run.

Autor: Andrei Szabo / 16 Iun. 2018

Sezonul intern de rugby debutează în luna august

 Federația Română de Rugby a stabilit reperele sezonului viitor ale competițiilor interne. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Danemarca și Australia s-au neutralizat, 1-1, la Samara

 În fața a peste 40 000 de oameni, selecţionatele Danemarcei şi Australiei au oferit un meci modest.

Autor: Maria Sorescu / 21 Iun. 2018

Campioana Dinamo a făcut al cincilea transfer, tunisianul Kamel Alouini

 Gruparea din Ștefan cel Mare l-a acontat pe handbalistul tunisian Kamel Alouini, în vârstă de 30 de ani.

Autor: Andrei Szabo / 21 Iun. 2018

Ioan Andone va prelua funcția de manager general la FC Voluntari

 FC Voluntari s-a salvat in extremis de la retrogradare și pornește la un nou drum.