Cronica primei zile de la Campionatul European de handbal masculin

Autor: Maria Sorescu

Campionatul European de handbal masculin a debutat în Croația cu rezultate spectaculoase. S-au disputat patru meciuri în prima zi, din grupele A și B.

Surpriza plăcută a zilei a fost jocul Islandei, care a învins Suedia cu 26-24. Cu Andres Gudmundsson în zi mare, autor a 7 goluri, dar și cu Runar Karason, Valur Sigurdsson și Thor Gunnarson, marcatori a câte cinci goluri, Islanda a avut un avantaj de șapte goluri la pauză și nu a avut mari emoții în a se impune.

Tot în grupa A, țara gazdă Croația a învins Serbia cu 32-22 (14-9). Într-o sală arhiplină, Duvnjak și compania au defilat de la început la sfârșit, fără a avea probleme.Manuel Strlek și Luka Stepancic au fost cei mai buni marcatori ai Croației, cu câte șase reușite.

În grupa B, duelul outsidereleor a fost câștigat de Belarus, 27-26 cu Austria. Kuleshi a izbutit șapte goluri, iar Pukhouski a înscris de cinci ori. Cel mai bun marcator a venit însă din tabăra Austriei. Mykola Bilyk a punctat de opt ori.

Cel mai spectaculos meci al zilei s-a derulat între Franța și Norvegia. Nordicii au condus meciul mai bine de 50 de minute, dar au cedat pe final. Norvegia a condus cu 17-15 la pauză și a impresionat prin jocul în viteză, dar spre sfârșitul meciului și-a pierdut din energie.

Kentin Mahé a fost omul meciului, înscriind de opt ori. Guigou, Nikola Karabatic și Luc Abalo au avut și ei o prestație remarcabilă. Din echipa Norvegiei ar fi de remarcat jocul lui Robin Tonnesen (7 goluri), Kristian Bjornsen (6 goluri) și Bjarte Myrhol (5 goluri). Rezultatul final a fost 32-31 pentru Franța. 

Iată AICI prezentarea competiției și programul Campionatului European.

Poate te interesează şi:

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

O nouă victorie fără emoții. CSM București câștigă cu Danubius Galați în etapa a 13-a din Liga Florilor

Etapa a 13-a din Liga Florilor a debutat în Sala Polivalentă din București, acolo unde campioana CSM a jucat contra lui Danubius Galați.

19 Ian. 2018

Ștefan Constantin revine pe banca lui Dinamo

   După un sezon dezamăgitor, atât pe plan intern, cât și extern, campioana României la handbal masculin aduce un nume nou pe bancă, în încercarea de a salva lucrurile.

19 Ian. 2018

Corona Brașov schimbă antrenorul

   Seria proastă de rezultate ale Coronei Brașov din Liga Florilor, culminând cu un eșec la scor în fața celor de la Craiova, a dus la demiterea antenorului Costică Buceschi.

Ştiri recente:

Autor: Vasile Cenușă / 20 Ian. 2018

To be continued! Ana Bogdan nu poate trece și de Madison Keys

   Surpriza României de la Australian Open, Ana Bogdan a fost învinsă în turul al treilea de finalista de la US Open, americanca Madison Keys.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

Alexis Sanchez, criticat de un fost internațional englez după decizia de a pleca de la Arsenal

Chilianul Alexis Sanchez are șanse foarte mari să se transfere de la Arsenal la Manchester United, iar această decizie l-a nemulțumit pe Martin Keown, fost internațional englez.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

O nouă victorie fără emoții. CSM București câștigă cu Danubius Galați în etapa a 13-a din Liga Florilor

Etapa a 13-a din Liga Florilor a debutat în Sala Polivalentă din București, acolo unde campioana CSM a jucat contra lui Danubius Galați.