Probleme doar cu ploaia! Mihaela Buzărnescu trece fulgerător în finala de la Hobart

Autor: Vasile Cenușă

Mihaela Buzărnescu demonstrează că performanțele din 2017 nu au fost un accident, ci doar un prim pas spre reușite și mai mari. Iar prestația de la Hobart este încă o dovadă a calităților sale.

Fața în față cu ucraineanca Lesia Țurenko în semifinale, jucătoarea noastră a fost mai mult deranjată de întârzierile și apoi întreruperile cauzate de ploaie decât de jocul adversarei de astăzi. Etalând un joc plin de încredere și extrem de agresiv, Mihaela a demarat spre finala turneului australian, câștigând disputa cu un dublu 6-2, după doar o oră și 23 de minute de joc.

Calificarea în ultimul act îi asigură româncei un nou personal best, locul 44 WTA, chiar în spatele învinsei sale de astăzi. Plus o nouă premieră, prima ei finală în circuitul WTA! Acolo o așteaptă o jucătoare cu un profil asemănător de joc și poate cu aceeași formă sportivă, belgianca Elise Mertens, nimeni alta decât deținătoarea trofeului de la Hobart. Ca un făcut, Mertens a învins anul trecut o altă româncă în finală, pe Monica Niculescu.

Cu o victorie, Buzărnescu va bate la porțile top 40 WTA, amenințând poziția Irinei Begu. Iar săptămâna viitoare, pe Mihaela o așteaptă o dispută de gală cu Caroline Wozniacki. Jucătoarea noastră merită acest meci și nu ar fi exclus să facă o figură frumoasă și acolo. Încrederea este la un nivel înalt, jocul la fel și totul pare posibil pentru jucătoarea din București în acest moment. Să sperăm că o vom vedea și la Fed Cup în februarie, ar merita măcar acum un pic mai multă atenție din partea federației de la noi, dacă anul trecut a fost ignorată, fiindu-i refuzată o invitație la „marele” turneu de la București!

Poate te interesează şi:

Autor: Vasile Cenușă / 20 Ian. 2018

To be continued! Ana Bogdan nu poate trece și de Madison Keys

   Surpriza României de la Australian Open, Ana Bogdan a fost învinsă în turul al treilea de finalista de la US Open, americanca Madison Keys.

Autor: Vasile Cenușă / 19 Ian. 2018

Begu și Niculescu merg în optimi la Australian Open

  Perechea sută la sută românească, formată din Irina Begu și Monica Niculescu, a acces în optimi la Australian Open, după o victorie în trei seturi asupra unui cuplu format din jucătoare locale.

Autor: Vasile Cenușă / 18 Ian. 2018

Au revoir, Eugenie! Simona Halep trece lejer în turul următor la Australian Open

   Venită după sperietura trasă la meciul cu Aiava și pe o căldură insuportabilă, Simona Halep a demonstrat încă odată de ce merită primul loc în ierarhia WTA, cu o victorie scurtă asupra canadiencei Eugenie Bouchard.

Ştiri recente:

Autor: Vasile Cenușă / 20 Ian. 2018

To be continued! Ana Bogdan nu poate trece și de Madison Keys

   Surpriza României de la Australian Open, Ana Bogdan a fost învinsă în turul al treilea de finalista de la US Open, americanca Madison Keys.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

Alexis Sanchez, criticat de un fost internațional englez după decizia de a pleca de la Arsenal

Chilianul Alexis Sanchez are șanse foarte mari să se transfere de la Arsenal la Manchester United, iar această decizie l-a nemulțumit pe Martin Keown, fost internațional englez.

Autor: Daniel Samoilă / 19 Ian. 2018

O nouă victorie fără emoții. CSM București câștigă cu Danubius Galați în etapa a 13-a din Liga Florilor

Etapa a 13-a din Liga Florilor a debutat în Sala Polivalentă din București, acolo unde campioana CSM a jucat contra lui Danubius Galați.